Почело суђење за убиство полицајаца у Сарајеву

У Кантоналном суду у Сарајеву почело је суђење Сави Маринковићу, Александру Мацану и Марку Трифковићу, оптуженима за убиство сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, припадника МУПа Кантона Сарајева, који су убијени 2018. године.

Босна и Херцеговина 07.02.2023 | 15:23
Почело суђење за убиство полицајаца у Сарајеву

Суђење је почело читањем оптужнице и излагањем уводне ријечи, а Тужилаштво је најавило да ће доказати наводе из оптужнице и најавило саслушање десетине свједока и вјештака, као и бројне материјалне доказе, међу којима су информације прикупљене из Скy и Аном апликација.

Садик Ећо, предсједник Синдиката полиције Кантона Сарајево, сматра да би оптужени требало да буду кажњени у складу са законом и да не очекује никакве нагодбе.  

"Наравно да ће се они изјаснити да нису криви. Тужилаштво ће доказати на основу доказа које има да су оптужени извршиоци кривичног дјела убиство полицијског службеника", рекао је Ећо. 

Додао је да је добро што се Мацан пријавио, али да је то требало да уради одмах након убиства.

Душко Томић, адвокат Мацана, рекао је да његов клијент није крив.

"Јесте, мој клијент је ишао да краде аута, али није ишао да упуца полицајце и није пуцао на њих. Лично мислим да првооптужени (Саво Маринковић) зна зашто је пуцано на полицајце", рекао је Томић.

Додао је да велике кукавице убијају, а храбри људи признају, кају се и траже опрост, те да је његов клијент добровољно дошао и предао се како би се на овај случај ставила тачка.

Како је рекао, када се погледају анализе, обдукције, нема никаквог трага дјеловања пиштоља.

"Тамо су нађена два пиштољска метка, али жива  неиспаљена. И рекао сам, откуд та два метка", рекао је Томић.

Мацан се кратко обратио у судници.

"Ја сам овдје дошао да говорим истину", рекао је он.

Оптужене терете да су 26. октобра 2018. године у насељу Алипашино поље око 4.20, након што су их полицијски службеници затекли у крађи возила у Гетеовој улици, испалили најмање 20 хитаца у Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

Полицајци су се налазили у службеном аутомобилу.

Шеховић је од задобијених повреда одмах преминуо, док је Вујиновић тешко рањен, али је неколико сати након тога подлегао повредама.

"Међу доказима су, између осталог, и дијелови аутомобила сеат леон као и дијелови пушкомитраљеза са 20 чахура из којег су убијени полицајци, а који су пронађени закопани у Палама. Саслушано је и око 500 особа. Урађена су ДНК, биолошка, балистичка, механоскопска и друга вјештачења, укључујући и замолнице за међународну правну помоћ због прибављања података, те саслушања и вјештачења изван Босне и Херцеговине", навели су раније из Тужилаштва.

(Независне  Фото:Аваз)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Предлазем

07.02.2023 14:43

Вјешање је блага казна за ту гамад. Јавно стрељање је много боље. Криминал је гори од било које болести друштва. То се мора искоријенити да би младе генерације могле живјети у својој јединој земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

07.02.2023 18:31

Много је банде а сви хоце леба са туђих леђа

Name

Бурке

07.02.2023 15:32

Електрична столица закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С Т О П

07.02.2023 15:40

Неко је из полиције из нутра дубоко умјешан у све ово тј упетљан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

07.02.2023 15:50

Треба испитати код кога се у Њемацкој крио Маринковиц и ста тај јатак купује по БиХ (фабрике и станове)у Истоцном Сарајеву и једној мањој опстини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

07.02.2023 17:15

Сад ће се ово отегнути ко спанска серија

Name

Ре дијаспора

07.02.2023 19:38

Кажи ко је јатак? Чега се плашиш??

Name

Питање

07.02.2023 22:58

Чи оно зет бијесе овај "Мацан????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

08.02.2023 07:05

По фаци се види да је невин. Његов пиштољ је сам пуцао.

ОДГОВОРИТЕ