Вучић Ескобару: Можеш да сањаш признање Косова!

Само сањај!

Србија 06.02.2023 | 18:11
Вучић Ескобару: Можеш да сањаш признање Косова!

Ово је кратак и јасан одговор које је за "Новости" дао председник Србије Александар Вучић, коментаришући изјаву заменика помоћника америчког државног секретара Габријела Ескобара који је казао "да САД у потпуности подржавају дијалог Косова и Србије, који се води под окриљем ЕУ, и сматрају да међусобно признање треба да буде крајњи циљ тог процеса.

- Сматрамо да све земље региона треба да се међусобно признају, да смање баријере у трговини, помогну у решавању отворених питања која су ту од деведесетих година и да напредују у процесу европских интеграција, рекао је Ескобар за портал Павловић тудеј.

Амерички емисар пласирао је свој став пред састанк специјалног изасланика за дијалог Београд и Приштине Мирослава Лајчака и Вучића, који ће разговарати у српској престоници.

Словачки дипломата претходно је посетио Приштину, где се састао са премијером привремених институција Аљбином Куртијем којем је поручио да сви досадашњи споразуми морају да буду спроведени.

Након тога Курти је на свом твитер налогу написао да "Косово прихвата план ЕУ за нормализацију односа".

(Курир.рс/Новости    Фото:Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

06.02.2023 17:35

Засто преговарате кад се нецете признати,крај и .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

07.02.2023 10:41

АКО СИ МУ ОВАКО РЕКАО СВАКА ЧАСТ. СВЕ ШТО ЈЕ ПОТПИСАНО И ДОГОВОРЕНО ОНИ ПОСЛЕ ЗОВНУ ШИПТАРЕ ДА ТО НЕПРИЗНАЈУ А КАО БОРЕ СЕ ЗА НОРМАЛИЗАЦИЈУ ОДНОСА.

ОДГОВОРИТЕ