Неки посланици скупштину схватили као прилику за отимање власти

- Атмосфера на посебној седници Народне скупштине Србије о Косову и Метохији била је апсолутно непримерена, оцењује политички аналитичар и директор Форума за етничке односе Душан Јањић који сматра да је добар део посланика седницу схватио као прилику за отимање власти.

Србија 05.02.2023 | 19:33
Неки посланици скупштину схватили као прилику за отимање власти

Јањић је за Тањуг рекао да инциденти апсолутно нису примерени ни скупштини нити озбиљности теме.

"То је један непотребан степен агресије", рекао је он и додао да није било могуће расправљати о теми која је била на дневном реду седнице.

Јањић сматра да би атмосфера вероватно била другачија да је било консултација шефова парламентарних група са председником Србије Александром Вучићем.

Он сматра да је проблем политичке сцене Србије то што, како каже, политичка вођства нису још "добацила" до стратешких питања - питања идентитета, Устава, питања озбиљних прелома.

Става је да ми уништавамо могућност да постигнемо оптимум шанси.

"Много шанси постоји и у том папиру, а бојим се да ћемо, уместо да погодимо 60 одсто, да гађамо на 20 одсто на крају када се заврше преговори. Нажалост, бојим се да ми некако увек пропустимо прилику да се договоримо да за народ и државу освојимо што је могуће више. Као да идемо на минимум", навео је Јањић.

Он сматра да ће се реализовати Заједница српских општина која је, како каже, важна за решавање главних проблема.

То је, додао је, предуслов за повратак Српске листе и других српских представника у правосудне и друге институције, као и предуслов за дијалог, за наставак разговора око француско-немачког предлога о решавању косовског питања.

(Тањуг Фото: БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мирослав

05.02.2023 21:46

Све то знамо, гледали смо, има ли ста ново за реци "аналитицар"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шиптарски заступник

06.02.2023 06:18

Јањиц као и увек, заступа Сиптаре!!!

Name

лила

06.02.2023 06:55

Није то ништа! Причекај док Миле уђе у парламент Србије. Ма то ће да буде задња стратешка победа, јер Срба послије тога више бити неће! ? Каква марва сједи у клупама, добро је да Вучића нису истукли и наредили нови марш на Косово. Да се оно осјећају као предаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.02.2023 11:19

што је бабо мило.....