Јак вјетар широм Хрватске ствара велике проблеме

Јак ветар широм Хрватске оставио је последице у бројним окрузимаа, од Осјечко-барањског до Крапинско загорског и Града Загреба, где је једна особа повређена, саопштила је Управа цивилне заштите.

Регион 04.02.2023 | 16:08
Јак вјетар широм Хрватске ствара велике проблеме

У Загребу је једна особа повређена, због чега је оперативна дежурна служба цивилне заштите Жупанијски центар 112  на место догађаја одмах упутила хитну медицинску помоћ, преноси Хина.

 Центар је током преподнева примио више дојава грађана о паду стабала и грана на саобраћајнице и паркирана возила, падању делова фасаде са зграда, оштећењу лимова на крововима, семафора и телефонских стубова.

  На подручју Крапине, због снажног ветра оштећен је далековод, а без струје су остали Горња Стубица, део Златара и насеље Петрушевец.

 У Загребачком округу до прекида у снабдевању електричном енергијом дошло је подручју Прилипја, Плешевице и Запрешића.

 Исти проблем забележен је на подручју Ђакова, Нашица и Белог Манастира, као и на подручју Копанице, Новог Вароша, Окучана и Гређана.

 Жупанијски центар 112 Вуковар до 13 сати примио је 16 дојава због последица јаког ветра, а Центар у Вировитици 30-ак.

 О срушеним стаблима и стубовима уличне расвете дојаве је добио Жупанијски центар 112 Бјеловар, а онај у Копривници и дојаве о срушеним телекомуникацијским стубовима. 

(Тањуг Фото: РТЛ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

.Матриx.

04.02.2023 17:07

Предстоји им ускоро на залост и један јаци земљотрес...

ОДГОВОРИТЕ