"Од СНСД-а ништа ново, они се боре само за свој џеп"

СНСД је једина странка чији су посланици јуче у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ гласали против укидања акциза на гориво. Економисти поручују да би укидање акциза донијело више користи за становништво и привреду него штете по буџет. Грађани понашањем СНСД-а нису изненађени јер, како кажу, од владајуће странке нису ни навикли на боље.

Република Српска 01.02.2023 | 19:39
"Од СНСД-а ништа ново, они се боре само за свој џеп"

“Ми смо против оваквог начина укидања акциза јер не постоји социо-економска студија израђена на нивоу БиХ и струка се није изјаснила који би били позитивни, а који негативни ефекти укидања акциза.”

Овако је Вулићева правдала то што је, заједно са Обреном Петровићем, Љубицом Миљановић, Мирославом Вујичићем и Небојшом Радмановићем, посланицима СНСД-а, гласала против укидања акциза на гориво.

На западу ништа ново….односно, од СНСД-а ништа ново, кажу грађани. Они се боре само за свој џеп, додају.

“Тако је увијек било, они су увијек били против онога што би помогло грађанима. Желе да више новца иде у њихов џеп јер гдје новац капа, ту и накапа. Новцем од акциза пуне буџет, а то су огромне суме за 24 часа, а не само за мјесец или годину дана”, рекли су за БН грађани Бијељине.

Додају да новац који узима од народа власт користи како би неке поткупила или манипулисала њима, а да истовремено желе да прикажу себе као дарежљиве доброчинитеље.

“Акцизе неће бити укинуте док је на власти Милорад Додик”, категоричан је један Приједорчанин.

Укидање акциза донијелу би огромну корист привредни и грађанима у моменту када БиХ због кризе остаје без радне снаге, дјеце и становника уопште, наглашава економиста Зоран Павловић.

“Ако би се укинуле акцизе, смањила би се цијена превоза људи односно градског превоза. То би такође помогло пољопривредницима јер би то директно утицало и на цијену горива коју они морају да плате како би обрадили земљу”, објашњава Павловић.

СНСД је још једном показао одсуство емпатије и погубност своје политике по народ и читаву Републику Српску, поручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и додао да би јавни превоз за многе категорије у највећем граду Српске био бесплатан, а за друге повољнији да је “СНСД имао имало достојанства”.

“СНСД једино показује принципијелност и истрајност у ненормалним одлукама. Каква је то странка, ко су то људи? Ја их позивам да промијене ту одлуку јер она није нормална”, јасан је Станивуковић.

Све је у рукама власти, а ми ништа не чинимо да то промијенимо и тога смо свјесни, истичу грађани.

“Нисмо сложни да устанемо, да се боримо. Чим један устане и каже да би ишао да се бори, неко други каже да не би. Међу нама нема договора, а власт то зна и итекако то користи”, објашњавају Бијељинци.

Власт се потрудила да грађанима очи и уста затвори, а руке веже служећи се уцјенама и пријетњама или добро опробаним рецептом “завади, па владај”. Док грађани стрепе, властодршци ван свјетала политичке позорнице заједно задовољно трљају руке планирајући нову у низу представа за народ.

Шта кажу грађани:

(БН Фото: БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Мира

01.02.2023 19:29

ЛОПОВ друге назива издајницима а сваки дан показује колико му је стало до народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

01.02.2023 20:20

Доста висе саопстења и приче, то може свако. Опозиција мора кренути у улицни начин борбе и протесте, онако како то ради цивилизован свијет. Све друго вам је губљење времена,!

Name

Пале

01.02.2023 19:41

Сања Вулић, Душанка Мајкић, Радмановић, Тегелтија, Шпирић највећи јад данашњице

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеМилос

01.02.2023 21:42

Неце нас народ на улице, макар хљеба небило, у томе и јесте проблем , немогу целни људи опозиције ниста без народа, народ је науцио седло носити

Name

Не

01.02.2023 19:48

Само СНСД већ сви. Они бар отворено признају

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

01.02.2023 19:50

Вулицка вриједја анонимне, образоване и све остале грађане ове земље који нису дио њихове политике. Стид ме је слушати.Да ли је ово могуће сто каже нас легендарни спортски коментатор Младен Делиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

01.02.2023 20:02

Гласали сте гледајте треба да ставља а никако да невади

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жарко из Хелсинборга

01.02.2023 20:37

Велики поздрав из овог лијепог града свим србима и свим народин+ма у БИХОтишао сам са супргом и једним дјететом у непознато 2016 год Сада хвала богу имам још двоје дјеце кучу 182 квадрата базен два аута јер нам је опосо мени и супрузи далеко 20 кмЖена ради ја радимНико ме не пита јесам ли ово или оно веч сви ме ословљавају са БосанацРјешио сам се Додика и његове заштите хвала му на овоме,Нек вам је свима бог на помочи,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Жарко

02.02.2023 10:59

Нек ти је сретно и свако добро и теби и твојој породици. Потакнуо си ме са овим ословљавањем Босанац. Ја се тако осјећам и уопште ми није битно тко је које вјере, битно је да ли је добра особа или не. Молим те ако ово прочиташ да ми одговориш колико је то битно у иностранству и шта мислиш да ли је то могуће код нас у БиХ. Ако смо у далекој туђини земљаци шта нас то спутава у нашој домовини да се међусобно поштујемо и уважавамо једни друге. Искрен поздрав, Самир.

Name

Милан

01.02.2023 21:53

Нису то никакви обични грађани већ страначки активисти опозиције! Обични лупежи који би да доведу тиме до смањења плата и пензија неби ли онда хушкали на социјалне немире!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.02.2023 08:31

Ја не видех веце будале од тебе. Види се из авиона да си дезертер и профитер.

Name

ОО7

02.02.2023 09:35

Зато је опозиција у опозицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

02.02.2023 17:07

Пустите Вулицку нек уради процјену оправданости акциза. Она је то радила на каси у маркету и разуме се у то као Марица у ... .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха

02.02.2023 18:31

одличан коментар, вулићка је свестран стручњак