Пролећни фестивал подстиче кинеску и светску економију

Током Празника пролећа широм Кине је обављено 308 милиона домаћих туристичких путовања, а потрошен је 375,8 милијарди јуана, што је повећање 23,1% и 30% у односу на прошлу годину. Зарада на биоскопским благајнама у току Пролећног фестивала била је 6,758 милијарди yуана, што је повећање од 11,89% у односу на лане.

Свијет 01.02.2023 | 09:52
Пролећни фестивал подстиче кинеску и светску економију
На централној конференцији за економски рад крајем прошле године, јасно је предложено да би опоравак и проширење потрошње требало да представља приоритет 2023. године.

Уз улазак превенције и контроле над епидемијом Кине у нову фазу, широм земље је покренуто низ мера за стимулисање потрошње. Под свеобухватним утицајјима различитих фактора, "златна недеља" овогодишњег Пролећног фестивала поново је показала свој дужни златни садржај.

Током овогодишњег Пролећног фестивала, увезена козметика, пића, свежи морски плодови и друга „страна новогодишња роба“ популарни су у Кини, показују јединствен шарм великог кинеског тржишта и повећавају поверење страних инвеститора у Кини.

Као прозор за посматрање тржишта потрошача Кине, проценат потрошње током Пролећног фестивала је добар почетак у јачању економије целе године, што поново показује да  карактеристике кинеског потрошачког тржишта са снажном отпорношћу и довољним потенцијалом нису промениле, а темељи развоја потрошње се нису променили.
 
(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

+

01.02.2023 14:15

ДА ЛИ У КИНИ, АКО ЈЕ ОВАКО ИМА СИРОМАШНИХ ЉУДИ.

ОДГОВОРИТЕ