Једни хвале, други траже од Владе системска рјешења

Након поновног доласка у Бијељину на састанак са пољопривредницима, стигла су од Милорада Додика, предсједника Републике Српске, и нова обећања. Ипак, овог пута, састанак са пољопривредницима више је личио на колегијум СНСД-а, чији је Додик лидер. Они који су покушали рећи своје проблеме, брже боље су ућуткани, а они који хвале предсједника, потапшани по рамену.

Република Српска 31.01.2023 | 17:03
Једни хвале, други траже од Владе системска рјешења

Дошао је Додик у Бијељину, дошао поново да убиједи Семберце. Покушавао је то много пута, али му до сада није полазило за руком па је дошао пред опозив градоначелника Љубише Петровића (СДС) да им поново нешто обећа. Овако данас Додикову посјету Бијељини препричавају грађани Семберије.

А ево зашто је Додик данас дошао, каже, хоће да саслуша и помогне пољопривреднике , а слушао их је и прошлог љета и наобећавао се свега, а највише огромних подстицаја.

И данас им је обећао:

„Из Компензационог фонда за Аграрни фонд у Бијељини обећали смо у прошлој години да ћемо дозначити три милиона за такозване пројекте руралног развоја. То је урађено, а чули смо овдје и захвалност за то, поготово јер је то учињено након избора, па то није био предизборни трик, него смо преузели обавезу и извршили је.  Имали смо добра искуства са та три милиона, па ћемо ми из Републике дозначити још два марака Аграрном фонду у Бијељини да би могао да се бави питањем руралног развоја“.

Међутим, у зависности од Додика али и од тога кога је у салу довео СНСД по страначкој линији, а ко се провукао регуларно, зависила су и питања Додику.

Ови блиски СНСД-у дизали су Додика у небеса.

„Морам да се захвалим господину предсједнику, видим да проблеме рјешавате експресно. Да Вас није било прије четири године имали бисмо огроман проблем у Житопромету, да господин предсједник није дошао, сви би под лед отишли“, казао је Бошко Радић, пољопривредник.

„Поздравићу господина министра, и господина предсједника Додика. Узећу ријеч да се захвалим што сте дошли у најбољем моменту да средимо неке наше проблеме и да видимо може ли сутра боље да нам буде.“ захваљује се Миле Дубајић, пољопривредник.

Иако у мањем броју, било је и оних који су изразили сумњу у равномјерну расподјелу постицаја.

Драган Томић, повртар из Црњелова, поставио је питање; зашто ми који производимо поврће добијамо мање од накупаца који нашу робу само прелијепе новим етикетама а онда за ту исту робу наплате подстицаје тако да ми изостанемо, а они покупе сав кајмак.

„Роба која се прода на пијаци се приказује као роба неких других појединаца што је понижавајуће за нас, они на нашу робу добијају подстицаје а ми који смо је стварно произвели немамо ништа. Био сам свједок и видио својим очима када је на моју робу лијепљена декларација другог произвођача. То је јавна  тајна, има 50 људи на пијаци, сви знају за то. Ту се ради о стотинама хиљада и видим да ће по новом правилнику опет бити сви исто обухваћени,  а ми који стварно производимо нешто, нама опет нема ништа. “ указао је Драго Томић, пољопривредник.

Пољопривредник из Велике Обарске Милан Микић, узгајивач препелица као риједак произвођаач такве врсте, упитао се зашто ми немамо подстицаје, да би брже боље добио одговор од препдсједника градског одбора СНСД Златана Лазаревића: - Добићеш једнокрану помоћ, ја ћу то договорити са министром...

„Ја не желим једнократну помоћ, ја желим да се то лијепо легализује, а кад је једнократна помоћ у питању ја идем од немила до недрага да молим!“, одговорио је Микић и нагласио да неће милостињу него системско рјешење тог питања.

Највећи утисак на пољопривреднике оставио је дрзак приступ, јер они који су спремили говоре да се захвале предсједнику, ријеч су и добили, а они који су имали проблем о коме треба расправљати, пажљиво су ућуткани или је ријеч добило само неколико људи.

(БН) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ГРУЈО

31.01.2023 16:24

Иде Миле лајковачком пругом. Миле обећао Миле слагао. Ништа ново на Семберском тлу.У памет се Семберци. Ваља и догодине посијати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

31.01.2023 21:48

Скуп лопова.

Name

Скуп залости

31.01.2023 16:34

Овај скуп је лице и налицје насе јадне дрзаве на целу са овим поткованим Лазаревицем, Митровицем и слицнима као и са самопрогласеним крадљивцем титуле председника Додиком. Сви ти сто га хвале и лизу му задњицу су исти ако не и гори од њега. Стога се обрацам иоле нормалним људима, тј. свим оним који нису у тој васљивој странци, да не гласају за њих и да се окрену Љубиси, Јелени, Вукану и нормалним људима који су првенствено људи и имају одгој, знају ста је рец и ста знаци рец дати. Тек кад нам они буду у вецини, е онда цемо прогледати, продисати и ослободицемо се ових крпеља стетоцина. Кад их цовек само погледа, довољно му је да осети њихов јад, цемер, похлепу и пропаст, то им се на лицима и у оцима види... Од таквих треба безати а не слепо их следити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ту

31.01.2023 16:37

Сто вас је овај докусирио, и турци су били постенији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

31.01.2023 17:24

Ма дајте људи манире се ћорава посла па тај не лаже једино кад има пуна уста воде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

31.01.2023 17:27

Мало је два мил. Да се скине доктор. Морате се испрсит бар десет пута висе. Одборници су добијали по 200 300 хиљада. Боље не цацкајте доктора, народ це вас казнит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.02.2023 06:15

Е сваста. Да један месар и пијацар смијени доктора. Људи моји у БН , у памет се.

Name

Па ваљда

31.01.2023 17:58

Саво Минић лопов,ојадио Шамац,тужбе,и изгубио два циклуса избора,Миле Лакташенико би ваљда помога љевланског сељака да хоће,немој народе да вјерујеш у бајке,25 година је на власти,да је мислио помагати не би се ви и даље бунили.Него се треба дићи и сву ту багру говњивим моткама растјерати,вјеровати у своје,Љубиша је дијете села који све проблеме разумије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

31.01.2023 18:17

Ако их Бурле сад превари да гласају против Петровића онда и не заслужују ништа боље. Јадни народ шта допуста да их ратни профитер из Лакташа уништава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

31.01.2023 19:32

Виђај Војина,које је то говно од човјека...фујј...говедо једно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

31.01.2023 19:44

Јесу ли били присутни и слијепи гласачи да им баја поврати вид?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јана

31.01.2023 21:31

Е мој народе,у ста ви вјерујете,видите да муца док вам обецава паре,знаци нист од тог. Јесте ли га питали за акцизе? Сто нисте то истјерали са моткама из Бијељине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

31.01.2023 22:16

Исто је овако негдје око Приједора обећавао ОПШТИНУ, па им испунио ал у му.има...

ОДГОВОРИТЕ