Новак је највећи који је икада држао рекет у историји

Грчки тенисер Стефанос Циципас изјавио је данас да је Новак Ђоковић најбољи играч у историји овог спорта.

Тенис 29.01.2023 | 13:33
Новак је највећи који је икада држао рекет у историји

"Новаче, не знам шта да ти кажем, све говори само за себе, шта радиш за наш спорт, шта си све до сада остварио. Честитам ти. Не само за себе, него што имаш и подршку породице, слично смо одрастали у тенису. Дивим ти се за све што си урадио за тенис и чиниш мене бољим када сам са тобом на терену", рекао је Циципас по завршетку меча.

 Он је истакао да Ђоковић увек извлачи најбоље из својих противника.

 "Имао сам привилегију да играм много мечева високог интензитета. Ђоковић извлачи најбоље из мене. Један од највећих је у нашем спорту. Заправо, он је највећи који је икада држао рекет у историји! Нисам ово радио, али волео бих да ти се захвалим што гураш наш спорт тако далеко", казао је грчки тенисер.

 Он је признао да му је тешко пао пораз од Ђоковића, који ће од сутра преузети прво место на АТП листи.

 "Није лако изгубити још једно финале, али увек сам жељан да се вратим на терен, да радим напорно, тренирам. Захвалан сам што имам групу људи која ме подржава, буди се сваког јутра са истом амбицијом као и ја. Почаствован сам што имам ово као животни позив. Хвала и навијачима из Грчке који ме подржавају", закључио је Циципас, који је на крају захвалио организаторима Аустралијан опена.

 Ђоковић је данас освојио 10.Аустралијан опен и 22. гренд слем трофеј у каријери, пошто је у финалу победио Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

(Тањуг Фото: Qуентин Гуицхард)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Браво

29.01.2023 12:51

Наш понос! А не као ови шверцери, профитери и накупци код којих је све на продају. Браво Ноле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

29.01.2023 13:16

Много здравља и весеља за Доковица за побједу !!!, и много успјха у будуцности. Помоцу Доковица постала је цијела бивса Југославија популарна , наравно Србија посебно!!! Зелим свим Републикама бивсе Југославије да имају нај успјесније спортисте !!!!! Зивио Балкан у спорту скупно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искра

29.01.2023 13:17

Браво лафе. Велики си човјек, спортиста. Сретно ти било у даљој каријери и животу. Велики мотив је изгубити од најбољег

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво! Свака част!

29.01.2023 13:28

Поздрав из БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Www

29.01.2023 13:47

Свака цаст Ноле србине да си зив И здрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

29.01.2023 14:12

Занимљиво, да нема његових критичара из "пореске управе", да га критикују како "не плаћа порез" ! Овај Грк је рекао истину, нај бољи Српски, Југославенски Спортиста, свих времена, нај бољи Свјетски Тенисер, свих времена ! Чак и они који га мрзе, не могу му пљунути под прозор, прогутали су кнедлу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

29.01.2023 14:27

Могао је да бира земљу за коју це наступати,он је изабрао Србију,која му није ни у цему помогла,то говори која је он људска громада, он и његови родитељи!!! Да ли би дјеца насих политицара наступала за Србију??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скор

29.01.2023 15:24

Често пута скор количник у тенису, као овај од 3:0 у корист Ђоковића, може бити одраз некакве његове убедиве доминиције!? Међутим на терену није тако било. Био је то врло драматичан, неизвестан дуел од око 3 сата трајања, где су нијансе пресудиле на Новакову страну. Више асова, мање дуплих грешака имао је Стефанос. Подједнако су добро обојица сервирали. Ђоковић је био нешто бољи на ритерну, што је иначе његов заштитни знак. Циципас се усталио као најозбиљнији Ђоковићев противник на свим подлогама. Постао је одличан, скоро равноправан Ђоковићев ривал. Лепо од Стефаноса што је упутио Новаку овакве похвалне речи. Не тако давно говорио је нешто сасвим друго и то нека остане у прошлости! Време је ипак на Циципасовој страни јер је 12 година млађи од Новака! Све најбоље обојици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Браво"

29.01.2023 17:39

Открио си топлу воду ! Наравно да Грк није сисао весло, меч су одлучиле нијансе и Новаково искуство, а како би требао играти Тенисер у Новаковим годинам, ако не на искуство, преко пута себе има 10 година млађег и талентованог Играча ! Новак ће се ускоро опростити од Тениса, тако да Грк можда и неће имати прилику за реванш у Аустралији ! Мислим да би ти ,боље коментарисао временске прилике, него Тенис !