Сугерисано јој да предмет против Осмице пролонгира

На дисциплинском рочишту које је прекјуче одржано у поступку против бивше главне државне тужитељице Гордане Тадић пуштен је аудиоснимак састанка са предсједником Суда БиХ из јануара 2021. године.

Босна и Херцеговина 28.01.2023 | 18:34
Сугерисано јој да предмет против Осмице пролонгира

Снимак је на рочишту пуштен на приједлог Одјељења дисциплинског тужиоца, а тиче се састанка у просторијама Високог судског и тужилачког савјета БиХ из јануара 2021. године којем су присуствоали неки од чланова ВСТС-а, Гордана Тадић и Ранко Дебевец, предсједник Суда БиХ.

Како преноси Детектор на снимку се могла чути Тадић како говори да су присутни позвани на састанак због личних сукоба између ње и Дебевца.

"Ја са господином Ранком Дебевцем немам никакав персонални проблем, нити сам икад имала", ријечи су Тадић на тонском запису.

На аудиоснимку могло се чути и како је додала да су у Тужилаштву БиХ по пријавама за Дебевца донијели три наредбе о непровођењу истраге те како она никада не би урадила некоме нажао, изузев онога што је у њеној надлежности.

Главна дисциплинска тужитељица Алена Курспахић - Надаревић навела је да се снимком доказује ко је присуствовао састанку те је уложила још материјалних доказа међу којима и објаву Тадић са Фацебоока који је објавила у априлу 2022. године.

Тадић је свједочећи у своју користи, казала како је Тужилаштво БиХ запримило неколико анонимних, али и потписаних пријава против Дебевца и Османа Мехмедагића, директора ОБЕ БиХ.

Детектор преноси да је тужена истакла како ни у једном предмету није сугерисала тужиоцима како ће радити, али да је једне прилике некадашњи члан ВСТС-а Махмут Шврака дошао до ње те јој рекао како долази из канцеларије Дебевца, да ће она "сносити посљедице ако се не помири" те да се предмет против "Осмице" мало пролонгира.

Наставак главне расправе у дисциплинском предмету против Тадић заказан је за 20. фебруар.

(Клиx  Фото:Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Здраве

29.01.2023 07:42

Госпођо тај предмет осморке најбоље пролонгирајте до своје ПЕНЗИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

29.01.2023 10:22

А Дебевец и даље пресједника суда, смијешно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кајгана x2

30.01.2023 07:26

Је ли наса Гоца стамбено обезбједјена?

ОДГОВОРИТЕ