Вукановић: Космет је национално а не политичко питање за режимске спинове

Нагласио сам синоћ, одговарајући на питања пратилаца, да не желим било којим иступом отежавати ионако тешку ситуацију и долијевати со на рану Србима на Косову нити руководству Србије, али да, у складу са својим могућностима, пишем и објављујем видео прилоге о насиљу, нападнутим дјечацима и Србима на Косову...

Република Српска 27.01.2023 | 15:14
Вукановић: Космет је национално а не политичко питање за режимске спинове

Синоћ сам у разговорима уживо одговарао на бројна питања пратилаца, у сваком тренутку је било најмање 600 људи и велики број питања, а многа су била везана за Косово и Метохију и предложени Споразум Европске уније који су израдили Француска и Немачка.

Одмах сам истакао да Косово није политичко питање, на коме треба убирати неке политичке поене, да ми је жао нашег народа који је деценијама изложен насиљу, сталним  нападима, прогону, живи у сталном страху, и да највећу одговорност сноси лицемјерна међународна заједница и странци, који су највеће зло, као и у БиХ јер подстичу и подржавају зло на власти, нијемо посматрају и прећутно одобравају насиље над преосталим Србима у косовским енклавама.

Нагласио сам синоћ, одговарајући на питања пратилаца, да не желим било којим иступом отежавати ионако тешку ситуацију и долијевати со на рану Србима на Косову нити руководству Србије, али да, у складу са својим могућностима, пишем и објављујем видео прилоге о насиљу, нападнутим дјечацима и Србима на Косову, питам се зашто сви ћуте, зашто у БиХ и региону нико не осуди нападе, насиље и прогон Срба на Косову, и покушавам дати скроман допринос скретању пажње јавности на последњи гето у Европи.

Јасно сам рекао да су ултиматуми, покушаји понижавања Срба, легализација насиља и уцјењивање да се пристане на неповољне споразуме, по мени неприхватљиви, као и евентуални пристанак да Косово има столицу у Уједињеним нацијама и кључним међународним организацијама.

Не мијешам се у политику у Србији, не гласам, ником не пружам подршку, али не желим да на било који начин отежавам ионако тежак положај Срба на Косову.

Прво требају странци да натјерају Албанце да се формира Заједница српских општина, која је договорена прије 10 година али Албанци никад нису испунили своје обавезе, да се обезбиједи безбедност за Србе и све становнике Косова и Метохије, успоставе стандарди, казне и процесуирају сви злочини над Србима, па тек онда воде преговори о статусним питањима.

Уопште синоћ нисам спомињао изборе у Републици Српској, нити сам изјавио да је предсједник Србије Александар Вучић имао некоректан однос током избора, као што спинује лажима, по традицији и обичају, режимски Фактор и други режимски медији који ме посматрају и прате 24 сата не би ли ме негдје ухватили у неку клопку, али су немоћни.

Нисам желио коментарисати зашто други политичари у Српској пружају подршку Вучићу, то је питање за њих, те сам нагласио да је ово национално питање које не треба користити за размирице већ помоћи, колико се може, нашем народу на Косову.

Чим прође нова серија суђења са Нешићем и челницима режима, покушаћу да почетком фебруара одем до Метохије и Косова, преко Пећи и села Барданићи у коме су до априла 1941. и погрома живјели и моји Вукановићи, као и многи Херцеговци колонисти који су се населили за вријеме краља Александра, обићи наш народ у енклавама, разговорати са људима, и ако ништа друго, бар на овај начин посјетом и разговором подржати наше сународнике да издрже велике притиске и искушења.

(<стронг>Небојша Вукановић)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

лила

27.01.2023 14:29

Иде мало да им прича како ће бити лепо када добију РС на Косову. Ма то има да цвета. Али не он не купи политичке поене из 1941 ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

27.01.2023 14:46

Зато што каже истину и жели да постави систем у ред Вукан је на црној листи оних, који доносе одлуке како ће нам бити. Првенствено мислим на стране окупаторе и њихове слуге овде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

27.01.2023 14:48

Зивјели нас Вукан,Јелена и Петровиц!!! Једине три свјетле тацке у тунелу који се зове РС!!! Са овом багром садасњом нама нема излаза!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.01.2023 20:00

Теби су позитивни ликови који припадају странкама које су укинуле управо Војску Републике Српске 2005 године или муфтија требињски Вукановић који није хтио да служи Војску Републике Српске.

Name

размислите

27.01.2023 15:25

Давно је Монтескје рекао да му је дражи добар Кинез него лош Француз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

27.01.2023 15:32

Ево га да се огласи и по овом питању дежурни тумач и морални правац српске опозиције. Шта је сљедећа тема о којој ћеш се изјаснити, а послије правдати преко БН телевизије? Човјече, провидан си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борик

27.01.2023 16:33

Зашто ти смета кад се Вукан огласи? Не разумијем шта желиш да кажеш.

Name

Ре

27.01.2023 17:43

Хвала богу да твој Додик није прозиран.

Name

Касно

27.01.2023 16:25

Слазем се да је безбједност Срба на КиМ приоритет и да се тек након тога мозе прицати о статусним питањима. Али се бојим да је за статусна питања касно и да висе ни подјела није могуца. Сада се једино мозе инсистирати на томе да ЗСО има изврсна овласцења, да не буде обицно ловацко удрузење како је то један од албанских политицара некад рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Значи

27.01.2023 17:50

краљ Александар је населио векивна српска огњишта 1930-тих година на Косову...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леонардо

27.01.2023 18:30

А касније у Херцеговини сто ти и Вукан казе.