Ево ко је Цетињанин који је био умијешан у Звицеров клан

Фотографије мучења Цетињанина Риста Мијановића званог Риле Капетан испливале су у јавности након што су турски истражитељи у телефону Радоја Живковића пронашли неколико фотографија Ристе, али и виле Црногорца Жељка Бојанића који се годинама скривао у Турској, а означен је као припадник кавачког клана.

Свијет 26.01.2023 | 21:44
Ево ко је Цетињанин који је био умијешан у Звицеров клан

Колико је Ристо био значајан у црногорском, али и српском подземљу показује и чињеница да је о њему говорио и Срђан Лалић, свједок-окривљени у поступку који се води против клана Вељка Беливука.

Мијановић је био близак шкаљарском клану, а лисице на руке су му стављене 2013. године у оквиру полицијске акције “Гром”, заједно са неколико чланова своје породице. Он је тада осуђен на пет година и десет мјесеци затвора, а на терет му се стављало стварање криминалне организације.

– Немам ништа ни са кокаином ни са хероином нити сам радио са бијелим. Траву сам имао и то сам продао, а то сам и признао. Немам ништа са кокаином. Јесам имао 17 килограма марихуане и хтио сам да продам марихуану, да то што прије макнем од себе – рекао је Мијановић на суду тада.

Овај Цетињанин је био умијешан у неколико оружаних обрачуна са “кавчанима”.

Свједок-окривљени у поступку који се води против криминалне групе Вељка Беливука, Срђан Лалић, током свог свједочења је у више наврата причао о убиству Рилета Капетана за којег ће се касније испоставити да је Ристо Мијатовић.

– Риле Капетан и Јока, причаћу сада о његовим убиствима. Вељко и ја смо се из Истанбула вратили у Приштину, одакле нас је превезао један Албанац. Док сам био у Турској, Радоје ми је писао јер су планирали намамљивање Риста Капетана и Јоке, планирали су да набавим реплике пиштоља и ознаке полиције. План је био да Капетана намаме у ресторан, да га раскомадају и баце у море. Нисам учествовао у томе, али био сам у кући са Вељком и Марком док су те акције спровођене – испричао је Лалић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Логика

27.01.2023 06:40

Немам Кокаин, немам Хероин, имам вилу, имам Ферари, пореза нисам платио ни цента, незапослен сам а тата има једну краву и једног овна, етоо.. и за шта Ви мене окривљујете?

ОДГОВОРИТЕ