Одржана Светосавска академија у Бијељини

Светосавска академија у организацији Епархије зворничко-тузланске и благослов Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија одржана је синоћ у Бијељини.

Република Српска 26.01.2023 | 20:22
Одржана Светосавска академија у Бијељини

Осим Епархије, у организацији академије учествовали су Гимназија "Филип Вишњић" и Музичка школа "Стеван Стојановић Мокрањац" из Бијељине.


Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије изјавио је на Светосавској академији у Бијељини да Срби због своје будућности треба да уче из подвига и идеала свог духовног оца Светог Саве.

"Није чудо што су наши оци говорили да је Свети Сава као Мојсије.  Он је толико велико дјело учинио да ми без њега не бисмо имали самосталну
цркву, питање је да ли бисмо говорили језиком којим сад говоримо, да ли би писали писмо којим сада пишемо", рекао је епископ Фотије.

Бесједу о Светом Сави говорио је професор Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Димитрије Ћеранић који је истакао треба да бидемо поносни на оно што смо имали прије осам вијекова јер нам то даје смијер у којем правцу треба да идемо

"Данас лутамо, корачамо странпутицом, светиња нам је профит, а никако да схватимо да ако се одрекенмко себе допбићемо оно највеће, вјечност и слободу. поставфите себи границе да бисте били безграничи, рекли су мудрији од мене. Свети сава је поставио границу сарпском народу и зуато смо ми постали безгранични", навео је Ћеранић.

Академија је била богата квалитетаним и занимљивим програм који су извели ученици Гимназије ,,Филип Вишњић“ уз подршку Средње музичке школе ,,Стеван Стојановић Мокрањац“

Свети Сава је пример свега најбољег у српском народу – патриотизма, наде, љубави, упорности и доказ да се с вером у Бога и правду могу остварити сви подухвати, без обзира на то колико велики били, истакнуто је на Светосавској академији.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Шта ће вам онда микрофон?

26.01.2023 23:04

Струја, хармоника? Ништа од тога није СрБско, ништа од тога није имао Свети Сва... Ако већ оћете у средњи вијек, немојте бити лицемјери... А ни кратких сукњи није било, а богами ни грилонки (Нyлон - Неw Yорк Лондон)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ортхy

27.01.2023 13:11

Брате, теби треба мира и молитве. Ако ти неког стално вријеђаш а тај неко не прихвати увреде, онда те увреде се враћају коме? Нека ти Господ Бог и Свети Сава подаре смирења и среће у животу!

Name

Ре ортхy

27.01.2023 15:56

Сава је био човјек као ти. Бог је Бог а човјек је човјек.

Name

БРАВО

27.01.2023 06:28

БРАВО ЗА БИЈЕЉИНУ И ЊЕНОГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЉУБИШУ ПЕТРОВИЋА КОЈИ ИМА СЛУХ И ОСЈЕЋАЈ ЗА СВЕ..ТАКО И ЗА СВЕТОСВСКУ АКАДЕМИЈУ.....ОВАКВИ ЉУДИ СУ ЗА ПОНОС СВ САВИ И СВЕТОСАВЉУ..ЖИВ И ЗДРАВ БИО..А СВЕТОСАВЉЕ МЕК МАМ ЖИВИ ДОК ЈЕ СВИЈЕТА И ВИЈЕКА..СВЕТИ ДАВО ТИ ПОМОЗИ ДА ЖИВОМО ДВИ У СЛОЗИ И МИРУ..???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ортхy

27.01.2023 07:14

Свети Сава Србе воли, За Србе се Богу моли, Српском роду даје крила, Српску дјецу благосиља.

ОДГОВОРИТЕ