Вукотићев возач открио невјероватне детаље живота

Емре К, возач покојног вође шкаљарског клана, који га је возио и кобног дана када је убијен, изјавио је да је Јован Вукотић имао афере са неколико жена у Турској.

Србија 25.01.2023 | 15:22
Вукотићев возач открио невјероватне детаље живота

Иначе, Вукотић је иза себе оставио трудну жену Машу М. и двоје мале дјеце, док из првог брака са Дубровчанком И. К. има два одрасла сина.

– Знам да је Јован Вукотић са женом по имену Анастасија имао аферу у једном хотелу у Шишлију. Знам да му је друга Рускиња, по имену Јанина, била пријатељица. Такође, знам да је имао аферу и са Либанком, чије име не знам, да су се упознали у Улусу у Бешикташу, гдје је он живио, да су били у хотелу у Нишанташију – рекао је Вукотићев возач, пише турски лист Биг ган.

Он је додао и да је су отишли да се састану са особом албанског поријекла која говори руски и турски како би добили боравишну дозволу.

– Осим с овом особом, имали смо састанке са швајцарским држављанином Бојаном. Та особа ми је купила возило марке “мерцедес вито”. Дали су милион и 175 хиљада турских лира за куповину овог возила (око 56.000) – рекао је он.

Вукотић је у септембру 2018. године ухапшен у Турској због фалсификовања докумената, након чега је изручен Србији, гдје је осуђен на 15 мјесеци затвора. Након што је одлежао казну, изручен је Црној Гори 8. фебруара 2020., која га је потраживала због покушаја убиства жене Радоја Звицера – Тамаре, као и Милоша Радоњића и Војина Ступара, али и због недозвољеног држања оружја. Али су оптужбе за покушај убиства одбачене.

Вукотићева ликвидација спријечена је у октобру 2020. године испред Одјељења безбиједности Котор.

Он се у Турску вратио 2. октобра 2021. авионом који је слетио на аеродром у Истанбулу, пише овај турски лист. У земљу је ушао с лажним пасошем на име Предраг Поповић и користио је боравишну дозволу на ово име, на коју је залијепио своју фотографију

Турски лист наводи да је високопозионирани члан кавачког клана Радоје Живковић Жути (брат Радоја Звицера), који је један од ухапшених и оптужених за Вукотићево убиство, од 3. јула до 4. септембра 2018. боравио у луксузним хотелима у Анталији под својим именом.

– Да није ухапшен, “кавачки клан” би му се превише приближио и био би убијен – наводи овај лист.

Жути је такође одсједао у хотелима у Истанбулу и у новембру 2018. године. Наводи се да је 25. јануара 2020. ушао у Турску под именом Мустафа Појуков. Потом да је Андреј Јовић 24. јула 2021. био у авиону који је слетио на аеродром у Истанбулу с лажним пасошем, а нису пронађени подаци о смјештају и информације о изласку из земље.

Како се наводи, постојале су само информације о лету са аеродрома у Истанбулу до Анталије 2. септембра 2021. године.

Такође, према изјави Асије Ј., која је ухапшена након Вукотићевог убиства, а која је била запослена у фирми код Мурата П., који се сумњичи да је скривао Живковића, и Жути се наводно борио да добије боравишну дозволу. Фотографије Радоја Живковића и Милана Вујотића пронађене су у њеном мобилном телефону, а она је навела да је Живковића познавала по имену Марио.

– И Марио и његов пријатељ су се борили да добију боравишну дозволу. Али адвокат то није могао да им среди – рекла је она.

На њеном телефону пронађене су и фотографије возила у којем је Вукотић убијен.

– Познајем Мариа пет година. Дала сам у три пута да користи мој телефон. Марио је рекао да је испустио свој телефон у таксију када се враћао једне вечери са забаве и зато сам му дала свој телефон, који је користио дан-два – рекла је Асије, а преноси Биг ган.

Имао некретнине у Истанбулу које је издавао

Емре К. је такође изјавио да је Вукотић имао некретнине у Истанбулу.

– Рекао је да посједује некретнине и тражио је помоћ да их издаје. Хтио је да изда стан на петом спрату у једној згради у Шишлију, али нисам могао да нађем станара. Он је нашао подстанара. Помагао сам му око доношења и одношења ствари из овог стана. Заједно смо обављали послове куповине и продаје бијеле технике. Цјенкали смо за њега – испричао је Вукотићев возач.

Вукотићев возач је сумњив тамошњој полицији, имајући у виду да је одмах након Вукотићеве ликвидације поломио два телефона и бацио их и скинуо регистрационе таблице са аутомобила. Избрисао је сву своју преписку на апликацијама Воцап и Сигнал. Такође, како пише у оптужници, једном се састао са једном од осумњичених за Вукотићево убиство, а њихови телефони су се стотину пута сигнализирали са исте базе.

У оптужници за Вукотићево убиство је и до детаља описано како су му ставили ГПС уређаје на возило и како су га пратили четири мјесеца, као и да је Радоје Живковић пратио кретање његовог аутомобила са свог мобилног телефона, пише Информер.

(Агенције   Фото: ЕПА/ТОЛГА БОЗОГЛУ, ПРИВАТНИ АЛБУМ / РИНГИЕР/ЦОМБО)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мирко

25.01.2023 17:51

Био лаф шта даље рећи, штета што толико талент и животну енергију од Бога дату није употребио за нешто друго па би и данас био са нама овако оде млад и у најбољим годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки за Мирка

25.01.2023 23:23

Мени се цини да Није био велики лаф , вец ситни криминалац!