Ухапшено шест особа због дјечије порнографије

Шест особа ухапшено је у оквиру акције кодног назива "Карика 22" коју спроводи МУП Републике Српске, а сумњиче се за кривична дјела дјечије порнографије.

Република Српска 25.01.2023 | 14:10
Ухапшено шест особа због дјечије порнографије

Ухапшени су Е. Ђ., М. Ђ., С. Ш., К. К., М. П. и П. Г. због сумње да су починили више кривичних дјела - искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела сексуалног злостављања или искориштавања дјетета, затим искориштавање дјеце за порнографију, те упознавање дјеце са порнографијом.

Ухапшени су данас предати у Окружно јавно тужилаштво у Бијељини уз извјештај о почињеном крвичином дјелу.

Акцију спроводи Одјељење за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције Републике Српске под надзором тужилаштва у Бијељини.

Претресено је седам локација – куће и објекти које користе осумњичени, а пронађени су и одузети мобилни телефони, уређаји за похрањивање дигиталних података, СИМ и меморијске картице, као и други докази који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

- Ухапшени се сумњиче да су у протеклом временском периоду путем друштвених мрежа врбовали дјецу, затим их наводили на израду садржаја дјечије порнографије, те их упознавали са порнографијом шаљући им фотографски и видеоматеријал порнографског садржаја. Такођер, сумњиче се да су покушавали договорити састанке са дјецом ради вршења обљубе - саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Поједини медији наводе да су кориштене друштвене мреже и апликације Фацебоок, Вибер и Мессенгер.

Акција је реализована у сарадњи са МУП-ом Средњобосанског кантона и полицијским управама Приједор, Бијељина, Зворник и Травник.

(БН Фото: Илустрација)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ван Гог

25.01.2023 16:30

Куме ја би да ми то...... Реплика из култног филма лепа села лепо горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па добро

25.01.2023 16:38

Дај имена да знамо с КиМ имамо посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.01.2023 17:57

НИШТА НИСИ РЕКАО. ДАЈТЕ ИМЕНА. ТАКВЕ КРИЈЕТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.01.2023 18:38

Зависи ко су,зато и крију.У Шамцу годинама уназад приватни зубар пипкао многе дјевојчице које су му ушле,сви су о томе причали.Никад га нису привели а камоли затворили болесника

Name

Бобан

26.01.2023 12:01

Дајте имена да их пребацимо у ,,Киншасу" заувијек!

ОДГОВОРИТЕ