Освојио 250.000 евра, па завршио у затвору због 20 пута мање казне

Шкот Гери Доналдсон, који је на греб-греб срећки освојио више од 250.000 евра, осуђен је на казну затвора зато што није платио судску казну у вредности од око 13.500 евра, преноси Мирор.

Занимљивости 24.01.2023 | 15:35
Освојио 250.000 евра, па завршио у затвору због 20 пута мање казне

Доналдсон (52) протраћио је срећу која га је пратила када је на срећки освојио преко 280.000 евра, јер је након добитка осуђен за незаконито узгајање канабиса.

Међутим, казна је услед неплаћања, повишена на 14.000 евра са каматом, саопштено је на суду у Шкотској прошле недеље.
 

Доналдсона, који је велики добитак освојио на срећки 2010. године од тада "тера малер".

 

"Освојио је значајну суму на лутрији пре неколико година, али не постоје информације на шта је тај новац потрошен", каже тужилац Фиона Хамилтон.

Како она тврди, истражитељи су сазнали да је Доналдсон зарадио преко 40.000 евра од продаје куће у марту 2021.године.

На суду је саопштено да је његова једина имовина аутомобил, а Хамилтонова се запитала где је нестао сав новац који је освојио.

Доналдсонов некадашњи комшија сагласан је са тужиоцем и каже да изгледа невероватно да неко тако брзо потроши толики добитак.

"Чињеница је да је имао децу о којој је бринуо, али је поражавајуће да је после освајања тако велике суме заврши у затвору, али и да плати суму коју дугује. То је показатељ да новац не решава све проблеме", каже комшија.

Шериф Питер Патерсон ухапсио је Доналдсона из Бордерса, Шкотске, који тренутно служи казну због незаконитог узгајања канабиса.

Шериф је нагласио да ће ухапшени Шкот морати да плати дуг након одлужене казне затвора.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар