Данас облачно вријеме са слабим падавинама

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити облачно вријеме, уз слабе падавине.

Република Српска 24.01.2023 | 08:27
Данас облачно вријеме са слабим падавинама

У нижим предјелима ће падати киша и сусњежица, а у брдско-планинским снијег, саопштено је Републички хидрометеоролошки завод.

Због мало топлијег времена снијег ће се топити у већини предјела, осим на планинама. На југу топлије, током дана суво уз разведравање и сунчане периоде.

Вјетар слаб западни, на југу слаб до умерен југоисточни.

Температура од један до седам, на југу око 10, а у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов.

У БиХ ће данас бити претежно облачно са снијегом или сусњежицом, а у низинама ће падати и киша. У вечерњим часовима у Херцеговини ће доћи до разведравања, јавио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус пет, Ливно минус четири, Дрвар, Хан Пијесак, Дринић, Кнежево и Чемерно минус један, Мраковица, Калиновик, Шипово, Соколац, Мркоњић Град, Невесиње, Сарајево, Широки Бријег нула, Бихаћ, Бугојно, Иван седло, Рибник, Гацко, Нови Град Приједор и Сански Мост један, Сребреница, Бањалука, Србац, Столац, Тузла и Зеница два, Билећа, Бијељина, Добој и Градачац три, Зворник и Рудо четири, Требиње и Вишеград пет, Мостар шест, те Неум седам степени Целзијусових.

Падавине у протекла 24 часа: Србац 16, Вишеград девет, Ливно и Билећа осам, Требиње и Зворник седам, Тузла, Бјелашница, Сребреница и Гацко шест, Мостар, Градачац, Бијељина, Хан Пијесак и Чемерно пет, Бугојно, Калиновик и Невесиње четири, Сарајево и Соколац три, Приједор и Рибник два, Зеница, Кнежево, Нови Град и Мркоњић Град, те Добој један литар.

Висина сњежног покривача: Бјелашница 129, Чемерно 50, Иван седло 44, Калиновик 40, Мраковица 32, Бихаћ 28, Гацко 17, Шипово 15, Сарајево, Соколац и Хан Пијесак 13, Бугојно и Рибник 11, Сански Мост девет, Мркоњић Град осам, Ливно и Нови Град шест, те Сребреница један центиметар.

(БН Фото/БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар