Најмлађи члан Менсе: Са 3 године течно говори чак 7 језика!

Теди Хобс је и званично најмлађи Британац који је постао члан Менсе. Овај дјечак је само са три године зарадио ово престижно чланство јер не само да има изузетно висок ниво интелигенције, него и течно говори чак седам језика.

Занимљивости 23.01.2023 | 15:20
Најмлађи члан Менсе: Са 3 године течно говори чак 7 језика!
Дјечак из Портишеда званично је примљен у круг елитних генијалаца са три године и десет мјесеци. Своју генијалност поткрепљује тиме да поред енглеског који му је матарњи, говори још шест језика и може без грешке да изговори и броји до 100 још и на мандаринском, велшком, француском, шпанском и њемачком језику.
 
Он је сам себе научио да чита на енглеском и то док је имао двије и по године, а већ сада без проблема може да чита књиге попут Харија Потера, а каже да му је разбибрига рјешавање укрштеница.
 
 
Овај дјечак је рјешавајући Менсин тест од максималних 160 бодова добио чак 139 и родитељи кажу да су остали затечени јер нису ни сањали да им је дијете тако паметно.
 
– Током тестирања за вртић и школу тјерали су га да слаже неке коцкице у пратњи једне госпође, а он је био одушевљен због тога. Након што се тестирање завршило сазнали смо да се ради о Менсином дјечијем супервизору, који нам је рекао да би Теди могао да се прикључи – испричали су његови родитељи Бет и Вили.
 
 
Родитељи кажу да је Теди од раног дјетињства показивао слабу заинтересованост за телевизију и игрице.
 
– Када ми је пријатељица била у посјети, почела је да спелује ријеч колач, слово по слово. Друга дјеца нису разумјела о чему се ради, али Теди јесте. Њему ништа не може да промакне, све слуша и прати. Сјећа се о чему смо причали на Божић прошле године – каже Бет.
 
 
Када су му родитељи купили таблет, он га није користио за игрице, већ је помоћу апликација учио језике.
 
Иако су свјесни његовог интелекта, родитељи кажу да не желе да се он уобрази због тога и развије комплекс више вриједности, пише Блиц.
 
(српскаинфо.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар