Четири Албанца претукла српског дјечака на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је дечак Лазар М. (15) претучен је јутрос од стране четири старија Албанца у етнички мешовитом насељу Суви До.

Србија 22.01.2023 | 13:55
Четири Албанца претукла српског дјечака на КиМ

Он је кренуо од куће јутрос пешке када су му из аутомобила у покрету добацивали на албанском. 

 Дете је сагнуло главу што је био знак албанским екстремистима да не разуме језик и да је реч о Србину, па су потом зауставили возило и претукли дечака.

 Како је наведено у саопштењу, дечак је јутрос у пратњи оца Златка дошао у КБЦ Косовска Митровица са видним повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока, а према његовим речима нападачи су му задали више удараца и у пределу грудног коша и стомака.

 Урадјена му је комплетна дијагностика и отпуштен је на кућно лечење. 

 Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић одмах је разговарао са оцем повредјеног дечака и пружио му подршку и понудио сву помоћ Канцеларије.

 После напада на српске младиће у Штрпцу и Клокоту, још једно српско дете нашло се на мети албанских хулигана и екстремиста. 

 До напада је дошло на месту где су стационирани "припадници Куртијеве Косовске полиције због наводне “угрожености Албанаца” у мешовитим срединама". 

 "Истина је очигледно да је њихова намера да пружају заштиту хулиганима и екстремистима да некажњено нападају Србе и српску децу. Нико не сме да окрене главу од овог напада и читава медјународна заједница мора да погледа Лазара у очи и објасни му због чега је нападнут на свом кућном прагу. Овде не сме бити места релативизацији напада, јер је Лазар нападнут само и искључиво зато што је Србин", наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

(Тањуг Фото: Курир)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

клокан

22.01.2023 13:21

срамте било савремена и демократска европои ти америко богвас клео како мозете главу окретат на дјеци србској стосе неставите у то дасу васа дјеца у питању илисте пустили лов на србску дјецу гдје сада велика петорка црним образ бијо и пред богом и људима акога имају али знајте дацете пред богом одговарат тамовам неце требат ни петорка ни једнорка а ни проклете паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

22.01.2023 13:33

Цетворица тукла дјецака..кукавицеБолестне!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЕНЕРАЛ У ПЕНЗИЈИ

22.01.2023 13:33

Где сте западни мајмуни и идиоти? Што не реагујете? У ствари, смишљате ''осуду'', а она ће гласити: ''Позивају се обе стране на уздржаност''. Пас вам матер! Проклети били!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раајко

22.01.2023 15:45

Ништа неће бити као до сада, Руси раде на томе. Нажалост, потрајаће, морамо издржати. Бог је дигао руке од свега али, вратиће се и он да по земљи хода, међу народ који то заслужи.

Name

Посматрач

22.01.2023 13:45

Јесу шиптари подизвијали... Али ће им присјести

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

22.01.2023 15:04

Не блесави

Name

Ван Гог

22.01.2023 14:18

Све је ово усрана политику крива. Болесни мозгови националисти. Туци дјецу било коју цију јадно мизерију бједно залосно. Али то је аларм како зиве Срби на Косову у гету. Боље бити неце мозе само горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурке

22.01.2023 16:10

Опет Косово...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Критичар

22.01.2023 21:03

Нека га Господ чува од хијена. Душа драга!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

24.01.2023 07:00

Ово је вид притиска, дато је зелено светло за демонстрацију насиља да се покаже да можемо само млатити празну сламу у Београду на Пинку или рат а што би милијардери и милионери наши слали ово мало сиротиње што је остало у нове ратове а што не би, ја мислим да неће превише лако зарађују милионе

ОДГОВОРИТЕ