Мајка Ане Волш тражи званични извјештај из САД

Миланка Љубичић, мајка Београђанке Ане Волш за чије је убиство у САД оптужен њен супруг, потписала је јуче захтев за прибављање званичиног извештаја о нестанку њене ћерке у САД и свих потребних докумената у вези с тим случајем, саопштило је Министарство спољних послова.

Србија 22.01.2023 | 10:52
Мајка Ане Волш тражи званични извјештај из САД

Како је наведено, Министарство је по хитном поступку тај захтев упутило Генералном конзулату Србије у Њујорку на даље поступање, односно прибављање потребних извештаја и података о предметном случају од надлежних органа САД. 

У Министарству спољних послова претходноје обављен разговор са Миланком Љубичић, која је упозната са процедурама које се спроводе у случајевима нестанка и случајевима са смртним исходом држављана Србије у иностранству, као и о надлежностима Министарства спољних послова у вези с тим. 

Указано је да се Министарству спољних послова, као ни дипломатско-конзуларним представништвима Србије у САД поводом овог случаја нису обраћали амерички органи, с обзиром на то да је Ана Волш америчка држављанка, као и да није било захтева чланова Анине породице за поступање Министарства према америчким органима. 

Истиче се да Министарство остаје на располагању породици сваку врсту помоћи у предметном случају у оквирима својих надлежности.

Супруг Ане Волш, Брајан званично је оптужен да је убио и раскомадао тело супруге Ане Волш.

Брајан је затворен пошто је 8. јануара оптужен да је обмануо полицију у истрази, дајући исказ о свом кретању у данима после Аниног нестанка.

(Тањуг Фото: Принтсцреен/Инстаграм, Приватна Архива)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИКИ

22.01.2023 11:38

КО ЈЕ БРЕ ОНА?

ОДГОВОРИТЕ