Одржана Гала КМГ-а поводом Празника прољећа 2023.  

„Гала Пролећног фестивала 2023.“ званично је почела вечерас у осам сати по пекиншком времену (13 часова по средњеевропском времену). 

Свијет 22.01.2023 | 08:57
Одржана Гала КМГ-а поводом Празника прољећа 2023.  

Гала Пролећног фестивала 2023.“ званично је почела вечерас у осам сати по пекиншком времену (13 часова по средњеевропском времену). 

Тема овогодишње гале је "просперитетна Кина у новој ери и бољи живот сваким даном". Логотип и маскота Гале је "Зец Јуањуан". Маскота не само да представља склоности и очекивања публике, већ садржи и значење и лепоту Зодијачког Зеца у традиционалној култури. 

Хиљаде домаћих и страних глумаца учествовало је у Гали фестивала. Међу њима, чувен српски певач Слободан Тркуља, који је извео обраду народне песме „Издалека“ из кинеске области Ћингхаи за 1,4 милијарде кинеских гледалаца. 

Овогодишња гала показује интеграцију уметности и технологије, комбинацију традиционалних и модерних страсти. На овогодишњој гали поводом Празника пролећа се користила технологија 4К/8К, вештачка интелигенција, проширена стварност и друге технологије, ради креативне комбинације идеја, уметности и технологије. 

На овогодишњој гали има пуно тога што се може подвести под појам „по први пут”. То је била прва гала уживо снимана уз помоћ резолуције 8К. Гала је снимана 8к видео камером, коју је самостално развила Кина. На Гали се први пут користила тродимензионална технологија гласа. Поред тога, гледаоци су могли да уживају у стварању тродимензионалних слика уз помоћ виртуелне реалности. 

Гала поводом Празника пролећа 2023. године емитована је уживо на више канала Кинеске медијске групе. Нова медијска платформа доступна је на 68 страних језика и омогућила је праћење Гале од стране више од 700 медија из 170 земаља и региона. 

(КМГ Фото: КМГ)

Коментари / 0

Оставите коментар