Хаос у Перуу траје данима, десетине људи повријеђене

Десетине људи је повређено у Лими, главном граду Перуа, али и широм земље, у новим сукобима демонстраната и полиције, након што је једна од најстаријих зграда у пријестоници изгорјела до темеља, а предсједница Дина Болуарте обец́ала да ц́е бити оштрија према "вандалима", преноси Ројтерс.

Свијет 21.01.2023 | 09:22
Хаос у Перуу траје данима, десетине људи повријеђене

У Лими, полицајци су у петак употребили сузавац да би растјерали демонстранте који су на њих бацали стаклене флаше и каменице, док су се на улицама видјели пожари, показују снимци локалне телевизије.

У региону Пуно, на југу земље, око 1.500 демонстраната напало је полицијску станицу у граду Илаве, саопштио је министар унутрашњих послова Висенте Ромеро.

Према његовим ријечима и полицијска станица у граду Зепити, такође је горјела, а здравствене власти у Илаву пријавиле су осам пацијената који су хоспитализовани са преломима руку и ногу, контузијама главе и убодним ранама.

У току јучерашњег дана, 58 људи је повријеђено на протестима  широм земље, према извјештају перуанског омбудсмана.

+Нови протести су се наставили на немире од четвртка, када је једна од најстаријих зграда у Лими изгорјела до темеља, а предсједница  Болуарте обец́ала да ц́е постати оштрија према „вандалима“.

(Тањуг  Фото: Тањуг/аАП)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

#

21.01.2023 09:12

Већина влада у свијету уништава своје становништво криминалом учешћем у растурају опијата оружја и сл и не вођењем здравих политика за побољшањем стандарда становништва јер су под будним оком великих сила које им одмах убаце своје отрове да их држе у биједи имају крушке земље које живе на рачун таквих земаља црпећи њихова блага за себе а друге држећи у биједи и то је реална слика свијета

ОДГОВОРИТЕ