Блиц: "Срби су наше оруђе, они су навикли да страдају"

План је јачање антизападних или како каже родољубивих снага у Србији. Стварати атмосферу која треба да доведе до руског пролећа на нашим просторима. По Дугину идеално би било да се издејствује у Републици Српској сценарио као на Криму који би се прелио у талас по Балкану. Наравно Срби су главно ‘оруђе’, а и навикли су на страдања.

Република Српска 20.01.2023 | 16:14
Блиц: "Срби су наше оруђе, они су навикли да страдају"

Иако је главни руски идеолог, Александар Дугин је дозволио да буде исхакован, што је довело до "цурења" више од 100.000 мејлова. Преписку главног стратега Кремља Дугина и његових најближих сарадника открила је хакерска група Шалтај Болтај за коју се верује да је блиска Украјинцима. У ‘хрпи’ мејлова размењују се информације како појачати руски утицај посебно у Европи, а десетак преписки се односи на Србију.

У четвртом наставку серијала о агентима који шире меки утицај Кремља у Србији, паравојним организацијама и наводним хуманитарцима којима је задатак "путинизација Србије", “Блиц” открива до сада непознате детаље: како изгледа размена информација на највишем нивоу, који се подаци размењују, ко су Дугинови ‘спавачи’ у Србији, али и ко радо за руске интересе шпијунира лица која је стратег Кремља означио као безбедносно интересантна.

Група "Шалтај Болтај" исхаковала је неколико година Дугинових преписки закључно са крајем 2018. и почетком 2019. године. Наведени планови се нису променили и данас смо сведоци тада написаних стратегија. Са различитих Дугинових адреса открива се да је адекватан одговор на тешку ситуацију у Новорусији (већи део Украјине по тумачењу Кремља) заправо стварање нестабилности и учвршћивање Русије на Балкану.

- Одговор Западу је ударац на Балкану - јасан је Дугин.

Он пише:

- У садашњој акутној фази конфронтације руско-православног пола и Запада, а посебно у светлу украјинске драме и очајничке битке за Новорусију, логично би било узвратити ударац на Балкану. Република Српска заузима централно место у стратешкој архитектури Балкана. Ако тамо почне, покренуће се сви процеси у региону.

Излаз за Русију: Сукоб са Западом на Балкану

Путинов стратег препоручује да треба ићи на почетак процеса “поновног уједињења са Србијом” и размештати руске базе. Закључује да је излаз за Русију у сукобу са Западом и Америком - балкански продор.

- То би могло из корена да промени сву политику у самој Србији... Приближавање Србији, улазак у нову етапу њене историје, овога пута биће јединствена шанса за Русију да ојача своје позиције у Европи. Сасвим природно, може се поставити питање размештања руских војних база на територији Србије и/или Републике Српске. Американци су успоставили директну контролу над преосталим територијама бивше Украјине, Русији не преостаје ништа друго него да изведе балкански продор - наводи Дугин.

План је јачање антизападних или како каже родољубивих снага у Србији. Стварати атмосферу која треба да доведе до руског пролећа на нашим просторима. По Дугину идеално би било да се издејствује у Републици Српској сценарио као на Криму који би се прелио у талас по Балкану. Наравно Срби су главно ‘оруђе’, а и навикли су на страдања. Међу документима о Србији до којих је Блиц дошао Дугин у мејлу са адресе агдугин@гмаил.цом пише и да Срби нису добили помоћ Москве:

- Крајем двадесетог века на Србе се поново сручила нова пошаст – Запад... И Срби су преузели овај ударац на себе. Чекали су помоћ из Москве. Овог пута помоћ није стигла. И платили су – опет, по ко зна који пут у историји!

Али ту се стратегија руског пролећа на Балкану као одговора на конфронтацију Москве са Европом и Америком не зауставља.

- Цела источна Европа, где живе многи православни народи, почеће да се креће. Чврсто се учврстивши на Балкану, Русија ће, заједно са Србима, моћи да створи стуб од православних земаља Европе, којима се, под одређеним околностима, могу придружити Румуни, Бугари, Македонци, Грци. Ово би могао бити асиметричан одговор на тешку ситуацију у Новоросији. И логичан развој линије у Руско пролеће - наводи стратег Кремља.

Списак агената утицаја

Међу исцурелим мејловима је и списак људи за које Путинов стратег наводи да су “одобрени за гостовање на руским медијима”. Он тај навод око медијске подобности даље појашњава: Земље и појединци у којима постоји основа за стварање елитног клуба и/или групе информативног утицаја на линији „Русија данас“.

Тако долазимо до незваничног назива - “списак агената утицаја” и реч је о онима којима Руси верују. Дугин ове информације шаље са мејла (дугин@россиа3.ру) извесном Џорџу (г.георге.2004@yандеx.ру). Осим Србије у истом мејлу су и наведени спискови за друге државе.

Подужи низ имена агената руског утицаја је везан за Румунију, а потом се нижу Пољска, Турска, Мађарска, Аргентина, Француска, Хрватска, Словачка, Грчка, Италија, Немачка, Чиле, Малезија. У појединим од наведених држава, наведена су имена поверљивих људи међу којима су и високи фунцкионери. Тог нивоа међутим, нема међу именима агентима утицаја у Србији. Отуда се може закључити да је Москва преко Дугина и једно време на нашем простору веома активног Дугиновог сарадника Малофејева, правила - паралелну мрежу у односу на власт у Србији.

Први на списку “агената утицаја” је свима познати али можда многима заборављени - Војислав Коштуница, бивши председник Србије. Потом се наводи „Геополитика” и њен главни и одговорни уредник Слободан Ерић за кога стоји и кратко објашњење: ангажован у извештавању великих догађаја у области спољне политике у патриотском, евроазијском духу. Одмах ту су и “Двери” за које се наводи да им је идеологија – антиглобализам, социјални конзервативизам, залажу се за евроазијске интеграције у Србији. На списку иза Двери је Српски народни покрет “НАШИ”, а који према Дугину себи поставља за циљ промоцију концепта евроазијских интеграција у оквиру сарадње са водећим руским интелектуалцима.

Додик идеалан за руску контраофанзиву

Међу политичарима о којима Дугин пише готово романтичарским језиком је Милорад Додик. Наводе о Додику и Србији Дугин насловљава са “српски хоризонти руског пролећа”.

- Генерално, геополитика већ сугерише план акције - наводи Путинов стратег и истиче да очекује да се Република Српска одвоји.

Дугин наводи да су Срби најпоузданији пријатељи на Балкану, а Додик је идеалан за контраофанзиву словенског православног света. О Додику Дугин наводи између осталог да је “опрезан и суптилан политичар”.

- Додик је кренуо својим путем у борби за српски народ. Пристао је на неке од захтева Запада, ограничавајући српски национализам, али само да би концентрисао снаге, обновио „Републику српску“ и створио ефикасну инфраструктуру неопходну за евентуалну независност. Зато управо тамо, као и у Косовској Митровици, Срби још увек страсно воле Русију, верују у њу и у себе (уосталом, „има двеста милиона Срба и Руса“, као што зна сваки прави Србин)...

Такође се припрема, а све невладине организације, пре свега мреже Џорџа Сороша, главног спонзора „обојених атлантистичких револуција“, стављају се у пуну борбену готовост. Али ни патриотске снаге не спавају. Према једној верзији, у Бањалуци су видели неке препознатљиве личности из редова кримских „уљудних људи”, представнике баш оних „двест милиона – Срба и Руса” - наводи Дугин.

Дугин пита и одговара:

- Шта можемо очекивати од Мирослава Додика? Много

ДУГИНОВИ ЉУДИ ШПИЈУНИРАЛИ ПО СРБИЈИ

У исхакованим мејловима види се да су Дугинови људи долазили у Београд па чак и снимали Параду поноса. Тако у једном од мејлова је извештај блиског сарадника Алексеја Комова који фотографише присутне на геј паради и шаље извештај Дугину са фотографијама.

Добровољни жбир је Срђан Ного. Некадашњи политичар, народни посланик и члан Двери, Ного је у јавности остао познат по протестима пре око две године, када је опкољена и гађана зграда Скупштине Србије, а демонстранти у покушају да насилно уђу сукобили су се са полицијом. Тада је са највиших инстанци изјављивано да иза нереда у београду стоје Руси, у шта део јавности није поверовао. И сада наилазимо на Нога у Дугиновим мејловима.

Овог пута није букач пред Скупштином већ шпијунира извесну Аргентинку која је учествовала на скупу на коме је требало да се шири идеја значаја породице. Није јасно због чега је Дугину била интересантна, али Ного је истражује и размењује информације и своју анализу са Дугиновим сарадником Комовим. Мејлови насловљени са “усташе” завршавају и у Дугиновом компјутеру. Истраживања Аргентинка пореклом је Хрватица чија је родбина побегле из Титове Југославије.

Александар Дугин је у биографији описан као руски филозоф, геополитичар и књижевник. Ипак, на крају највернији опис је идеолог руског ултранационализма и Путинов стратег чије се идеје које намеће кад тад остваре. Познаваоци прилика сматрају да је то управо случај са Украјином. Његова ћерка Дарја убијена је 23. августа 2022 у експлозији бомбе у аутомобилу за коју се верује да је била постављена Путиновом стратегу. Руске власти за смрт Дугинове оптужиле су власти Украјине.

(Блиц Фото: ФРАНЦЕСЦА ЕБЕЛ, СЕРГЕY БОБYЛЕВ / ТАЊУГ/АП)

Коментари / 76

Оставите коментар
Name

Ништа ново

20.01.2023 15:45

Питајте нашег бају зашто окупља ноцне вукове и остали полусвијет вјероватно да му беру јабуке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2023 16:37

Руси це све урадити преко домаћих спијуна који су добро плаћени да закувају и онда испале са милионима. Мој народе ми ћемо платити Руске игре

Name

Ммм

20.01.2023 17:07

Није истина Милановић је главни у берби на Дидикову имању.

Name

Ре

20.01.2023 17:55

Да ли можемо једном у историји бити паметни и не гинути за друге. Било са које стране. Зар смо заборавили скорашње страдање. Зар не видимо шта се ради у украјини.

Name

Корослав

20.01.2023 20:29

???? шљемове на главу ајмооооо........ ????????.

Name

Зоран

20.01.2023 21:49

Не отимају нама Руси Републику Србску него ЕУ И Амери уз Сарајево. Не шаљу Руси своје емисаре И постављају ултиматуме него западни фашисти, народе глупи зашто увијек верујете нашим непријатељима.

Name

агент

22.01.2023 07:23

додог ће са 6 милијарди отићи у заборав. Имао је сценарио, покради, завади, осиромаши багру, дај јој безнађе, тј. спас како да стане на ноге и ...

Name

Заболе ме

20.01.2023 15:47

Која јефтина западњачка пропаганда? Попљувати Русе и православље на сваки начин! Завади па владај је мото Сотоне са запада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2023 16:39

А ти као незнас да је ово тацно, па Русима увјек требају полтрони и месо као Кадиров

Name

Корослав

20.01.2023 16:58

А где ти читаш овај текст што читаш?

Name

ре

20.01.2023 17:00

ехххх глупане.

Name

Ре:заболе ме

20.01.2023 20:05

Само се ти тјеси да је ово пропаганда. А сви це они преко насих ледја остварити своје идеје и циљеве. Због тога смо и имали рат и пуцали и убијали једни друге. Ја бих вољео да си ти управу али мени ово све смрди на истину.

Name

Коле бн

20.01.2023 20:11

Браво за коментар једино је Русија уз нас

Name

Баја

21.01.2023 06:16

Немозес отети некоме несто ако се зна да није његово

Name

Бутан Гарон

20.01.2023 15:48

Политика се претворила у прави трац, цуј емаилови Дугина хаковани, ха, ха.. а Дугин је главни руски идеолог! А хакери су ето слуцајно из Украјине..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алексија

20.01.2023 16:36

Тешко нама са РУСИМА ниједан европски народ неће осим наших неколицине несрећника који покушавају да нас увуку у ту провалију ако би тако био српски народ би нестао на овим просторима несрећна сам слушајући и гледајући све то што се дешава братском Украјинско народу

Name

Ипе

20.01.2023 15:52

Ето Дугин сад си и ти Србин,страдалник,убише ти ћерку,па на својој кожи знаш шта значи губитак и бити страдалник.Не чачакајте нас овдје,нама је рата довољно за 5000 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

20.01.2023 18:01

Па човек је искрен и рекао да сте ви руско орудје,крампови,лопате ,грабље,мотике и могу брисати под са вама и ципеле како хоће.

Name

Немој тако Алексија

21.01.2023 13:48

Како је Додик говорио својим гласацима, вјерујте нама, не својим оцима.

Name

Јцоxк

20.01.2023 15:57

И ту це бити крај накарадној творевини РС која људима дијели куце и станове, која извлаци задњу пару српском сељаку и црта мету Србима у Босни. Сто се прије демонтира, то це мање Срба страдати у надолазећем сукобу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

20.01.2023 16:35

Била је Југославија дрзава за примјер, али су идиоти устали да је унисте. Ето вам сад демократије, набите се у торове и цекајте да се велики играју са вама. Која је разлика измедју Републике Српске и било које друге дрзаве или ентитета. СВЕ СУ ЈАДНЕ

Name

Цв

20.01.2023 16:55

Којем надолазећем сукобу? Бог са тобом и свети Петар, којем сукобу?

Name

Модрича - Јасеновац

20.01.2023 16:57

Како се каже...оном ко жели сукоб и рат - да Богда му био рат у кући!!!

Name

Милош

20.01.2023 16:58

Ти си изгледа накарадна творевина.

Name

Станари

20.01.2023 16:59

Нацртај ти себи мету за пикадо, наказо једна.

Name

Гандаф

20.01.2023 15:58

Висе волим Руско говно него Америцку питу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријатно и...

20.01.2023 16:33

Узивај!

Name

Па немој

20.01.2023 16:39

Немој онда питу јести, једи то друго ..

Name

Мајсторе

20.01.2023 16:48

нек ти је пријатно !!!

Name

Трест

20.01.2023 16:57

Па онда путуј у москву домаћине, имаш да једеш до краја живота

Name

Ђојо

20.01.2023 17:08

Пријатно Гандалфе, само једи и уживај.

Name

Момир

20.01.2023 17:21

Е па онда, пријатно ти било

Name

Ре:гандалф

20.01.2023 20:07

Никакве разлике нема измедју те пите и говнета

Name

милл

20.01.2023 20:08

онда се добро наједи

Name

Оракле

22.01.2023 08:33

Ова порука је 113% фигуративна. Ја сам слицног мисљења.

Name

Татар

20.01.2023 16:03

Глупи српски народ подложан манипулацији Ал на своју стету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алексија

20.01.2023 16:45

Јасно се зна зашто је теби боље тако

Name

СТАТИСТИЦАР

20.01.2023 16:48

ПА ЈЕДИ,СТА ЦЕКАС.?ИМАЈУ СРБИ СВОЈ ИНРЕРЕС,НЕМОРАЈУ ВЈЕКОВИМА ГИНУТИ ЗА ДРУГОГ,А ВЈЕРУЈЕМ ДА ТИ ЈЕ БРАТ У НЕВОЉИ ,НЕБИ ЊЕМУ ПИМОГАО.ДИСТА ЈЕ ТАКВИХ ХУСКАЦА И СА ЗАПАДА И СА ИСТОКА,ДАЛЕКО РУКЕ ОД СРПСКОГ НАРОДА,КО ХОЦЕ ДА ЈЕ..ТО СТ КАЗЕС НЕКА СЕ СПРЕМИ И У УКРАЈИНУ ТАМО ИМА НА ОРЕТЕК И РУСКИХ И АМЕРИЦКИХ.

Name

Киwи

20.01.2023 16:53

Немој онда ти бити глуп (ако си уопште Србин)

Name

Хе Хе

20.01.2023 20:26

Татаре, да није било тога "глупог" Српског Народа, ти данас неби имао "државу", какву такву ! Можда би ти више волио да си остао у Хабзбуршкој Монархији или Отоманском Царству, али на твоју жалост, Српски Народ се за то побринуо, зато данас можеш да се спрдаш и коментаришеш !

Name

Симо

20.01.2023 16:04

Немојте нас бранити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

20.01.2023 16:07

Какав идиот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врло

20.01.2023 16:26

Интересантан текст. У Републици Српској само календарски мозе доци прољеце. Предвидјање руског прољеца је нереално јер прољеце воде млади који су на баустелу на западу да зараде за хљеб. Оцеви тих младих људи који су отисли и који јр вецина била у рату, ни не помисљају на рат, јер су просли голготу 90-тих по рововима и вукоје…бинама БиХ. Вецина је изгубила здравље, вецина је незапослена и вецина зови од донација ових сто су на баустелу на западу. Владајуца каста која боље зиви, њој не пада напамет да дизе руско прољеце. Довољно би било да само пролети једсн авион Нато пакта у брисуцем лету пролети изнад градова РС па да се схвати са ким се има посла. Овај Дугин ако је то написао, стварно цовјек зиви у заблуди. Ако овсј савјетује Путина, онда је јасно засто је специјална операција се претворила у рат исрпљивања, стоцне иде у прилог Русији, јер на дуге стазе губи, због недостатка неxсамо воље војника вец и привреде која ипак није тако јака. Ако би ипак неким цудом досло до тог руског прољеца, тим би се прекрсио Дејтонски споразум и врло реално Нато би овдје заврсио прицу за пар дана, наметнуто би било укидање ентитета, итд. Ско би у Србији избило руско прољеце, сто има смисла обзиром на број становника, разлиците групе од крајње десне до крајње љевице, исто тако, Косово би и дефинитивно било заврсена прица, о Војводини да не говорим. Закљуцак: онај ко призељкује руску цизму овдје ради против српског народа, који је свакако у силазној путањи по свим параметрима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису ти ово деведесете

20.01.2023 18:21

Моли се да тога не додје, инаце....

Name

Сале

20.01.2023 20:40

@Врло надам се да ће Ваш коментар добити заслужену пажњу. Има капацитет "прве помоћи" у политичкој писмености за вријеме рата! Али вјероватно ову моју афирмацију Вашег писменог коментара покушаји-од-новинара неће ни објавити.

Name

Ово иде у лосем правцу

20.01.2023 16:33

Ниста ново, све сто се до скоро сумњало у последње вријеме се потврдјује. Прије свега овај списак сарадника и медијска пропаганда о тзв. братству Срба и Руса, сто и сам Дугин потврдјује кад наводи да су нас оставили саме током 90их, цак и гласали за санкције у УН. Само смо орузје у њиховим рукама за сукоб са западом. Они би се из тога вјероватно извукли и прегруписали док би ми овде крварили , а за нас би посљедице биле сигурни нестанак. На западу једину подрску Руси добијају у екстремно десницарским, ултранационалистицким и профасистицким странкама (као сто је АфД у Њемацкој) и екстремно љевицарским, проје свега комунистицким, простаљинистицким партијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема ткз.

20.01.2023 18:19

Него истинско.

Name

РЕ

21.01.2023 07:34

Нек си ти демократа.Благо теби сто си слијеп.

Name

Горан

20.01.2023 17:10

Браћо, клонимо се азијатског олоша. Ми смо увијек били Европљани а то ћемо и остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

20.01.2023 18:44

Кад це вец једном ревизор учи у МИЛОКРАДОВУ И Г О К Е Ј У

Name

лосе вијести

20.01.2023 17:10

За србе на балкану а засто...па зато сто це се сад сва антируска кампања преломити преко ледја срба..ста хоцу реци да руси србима цине слоновску услугу.Погодите ко це бити мета цијеле европе нато и сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин испод планине Узломац

20.01.2023 17:13

Треци свјетски рат је поцео а ово це бити крај свијета и зивота на земљи! Армагедон или последња битка на земљи са нуклеарним наорузањем,све це постати огањ и прах и пепео! Има нека правда у томе да це они милионери исто као и сиротиња сагорети у паклу и огњу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

оки

20.01.2023 17:24

А ти цес се спасити

Name

Милионер иде у рај

20.01.2023 17:55

А засто би милионери сагорјели у паклу? Па, толико су богати да це "купити" неко боље мјесто, него сто је пакао. Бар се тако понасају и размисљају они сами.

Name

Ветеран 92

20.01.2023 17:20

Одавно сам за стару изреку: САМО УСЕ И У СВОЈЕ КЉУСЕ...све је голи интерес и лаж,!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

20.01.2023 17:37

Превисе су Руси и Додик извукли милиона да би се било ста могло остварит овде. Сви који мазу народу оци или имају корист од тих милиона или нису упознати са десавањима и приликама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сица

20.01.2023 18:07

Знаци, у руским рукама сица за поткусуривање ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Украјински

20.01.2023 18:16

И остали хазари Запада описали своје муке цега се пласе, као и пријетње по њихове лицне интересе "А како? Па преко Дугина којем су убили кцерку".... Какво њихово хакавоње, преписке и остале мантре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

20.01.2023 18:19

Па ста је рецено а да нисмо знали!? Па логицки да Руси као и сви други народи гледају искљуциво само свој интерес. Само ми луди срби гајимо неко братство...које је неузврацено па цак и са насе српске стране а камоли од осталих назови братских народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страх

20.01.2023 19:00

Рат у Украини мора некако завршит. Само се бојим да опет не пукне преко наших леђа. Јер и Русија и Нато и Украина морају некако скренут позорност са Украине на друго мјесто, како би безболније презентирали народу пораз. А у рату нема побједника. Бојим се да опет ми не изађемо у први план.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.01.2023 20:02

То се најбоље видјело када је била бомбардовања Србија од стране НАТО алијансе. Русија није прстом макла да спријећи НАТО ударе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан за Милан

21.01.2023 20:58

Манемој! Значи испадоше добри они који су нам бацали бомбе на главу!

Name

Руско

20.01.2023 20:40

Е моји Руси, немозете ни Украину да освоите а камоли несто друго да урадите. За маx 2 године све Руске покраине це се одвоити и Русиа це се распасти. Сад су сви видили Руску слабост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсф

20.01.2023 21:09

Рат у Украјини треба одма да престане те поцне позитивно сурадивање меду народима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

20.01.2023 21:15

Сада је лаж, а "Асанж" и "Сновден" и њихова хаковања су истина?! Ето Вам Русија и Путин, Дугин и слични. Те ко све за њих овдје у региону ради. "Браћа". Када се ово спомињало и говорило да је управо овако - "а, ти си издајник", "плаћеник" и слично. Видјеће се ко је ко и ко стварно стоји иза многих ствари овдје, задњих пар деценија барем. Ко је "вјера", а ко "невјера"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А дра це нам свијет

20.01.2023 21:48

Без Русије и руског народа?.... Уз то и сила, не боји се злотвора! ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не, не

20.01.2023 21:51

Нема пљацке, нека скапа олос...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

20.01.2023 22:18

Руси би нас искористили као амери украинце.даља ти кућа путине од наше.

Name

#

21.01.2023 08:20

Па већ си опљачкан

Name

Корослав

21.01.2023 20:43

До сада запад и Америка кажу дали Украјини ,што у будјет ,што у оружју око 150 милијарди еура ,док је Миле добијо један мали и велики кредит.

Name

Фочак Р. К.

20.01.2023 21:59

Бљицу и овоме треба повјеровати, у тренутку удара петорке на Србију ? Милорад Додик суптилан ? Дугин или било ко други да то напише за коњину ? Разочаравајуће за оне који ово избацују и оне које ово преносе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма(хнит)пулација

20.01.2023 22:09

Ееееее кад несто тврде тамо неки,онда је то сигурно (не)тацно.Увек се прво добро информерису.Знају све! И нема те истине коју неце измислити за 50.-еврица. Газде к'о газде тудјини. Како бесе оно,говори као сто цитас,цитај како говорис али писи како ти се нареди,или тако несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

21.01.2023 10:07

Рат у Украјини државе ће се распадати јер је ово рат великих компанија које воде превласт јер одавно у многим западним државама власт је у великим приватним компанијама јер оне воде политику САДеа Трамп и они који су у позадини а избацили су Бајдена тако је и у Русији народ радничка класа и остали субјекти су на маргини у САДеу Гоогле и остале медијске куће и бирократија је у рукама бизнис мафијаша који се међусобно подупиру стварајући слику лажне демократије коју пласирају свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново

21.01.2023 14:08

Зао ми је ових ,,храбрих,, који код оцију без оцију јос увијек вјерују Русији која не стеди ну свој народ а ми смо им овце преко којих остварују своје циљеве....заиста залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

21.01.2023 16:03

Руси се боре за своје интересе САДе за своје то су велике силе које поклапају мање моћне државе шта ти мислиш да је рат почео што се Украјина и Русија мрзе САДе је преко Украјине купила кајмак од руске нафте и гаса контролишући цијене на тржишту у своју корист и ти ако не видиш шта запад ради и како напоружава Украјинце дајући им наоружање ал слабо ко од тих западних земаља шаље помоћ у људству изгинуше силни украјинци под марионетом запада Зеленским

Name

зока

21.01.2023 17:53

Брига русе за србима, па они ни своје војнике не зале

ОДГОВОРИТЕ