Данас у Српској слаб снијег понегдје и киша на југу

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити хладно и облачно уз слаб снијег понегдје, те слабу кишу на југу

Република Српска 20.01.2023 | 09:46
Данас у Српској слаб снијег понегдје и киша на југу

У ноћи ће снијег падати јаче уз пораст сњежног покривача до наредног јутра.

Дуваће слаб до умјерен западни и сјеверозападни вјетар, а у Херцеговини умјерен јужних смјерова.

Дневна температура ваздуха биће од минус један на западу до четири на истоку, на југу до осам, у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусова.

У већи крајева јутрос је облачно уз слаб снијег или сусњежицу, а на слабу кишу, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

У протекла 24 часа на подручју Чемерна пао је 21 литар кише по метру квадратном, у Вишеграду 19, Мркоњић Граду 18, Шипову и Сребреници 16, Билећи 14, Новом Граду, Српцу и Сокоцу 13, Бијељини, Хан Пијеску, Кнежеву и Фочи 12, Рудом 11, Мраковици, Добоју, Требињу и Рибнику 10, а у Невесињу, Приједору, Бањалуци, Гацку, Калиновику и Зворнику испод десет литара по метру кубном.

Снијега јутрос има у Бањалуци, Мркоњић Граду, Рибнику, Сребреници, Новом Граду, Хан Пијеску, Шипову, Кнежеву, Бијељини, Сокоцу, Калиновику и на  Мраковици.

Температура у 8 часова: Бјелашница минус пет степени Целзијусових, Хан Пијесак минус четири, Соколац минус два, Дрвар и Чемерно минус један, Бањалука, Бијељина, Сребреница, Сарајево и Тузла нула, Добој и Зеница један, Билећа три, Мостар пет и Неум седам степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар