Посљедњи вапај радника Алумине: Зауставите пљачку!

- Уколико ово не буде спријечено са ваше стране хитним дјеловањем, Павгорд ће путем незаконите, контроверзне, нетранспарентне куповине републичких потраживања од 42,4 милиона КМ постати највећи повјерилац у ФГ Бирач, а тиме преузети и контролу над привредним гигантом Алумина, чиме ће доћи до угрожавања стотине или хиљаде радних мјеста, као и пословање овог комбината.

Република Српска 19.01.2023 | 22:55
Посљедњи вапај радника Алумине: Зауставите пљачку!

Покрет за Алумину поново се обратио тужиоцима и полицијским инспекторима од којих тражи хитнно поступање тужилаштва у вези, како тврде, покушаја незаконитог преузимања Алумине и ФГ Бирача од стране Павгорда.

У допису достављеном БН-у Покрет за Алумину обавјештава јавност и надлежне тужиоце и инспекторе да располажу с следећим информацијама:

- Као наставак на досадашње информације у вези са незаконитим поступањем учињеним приликом продаје републичких потраживања у ФГ Бирач у стечају, овим вам додатно скрећемо пажњу да народни посланик Зоран Стевановић и Гордан Павловић звани Гоци, у широј јавности, проносе информације да ће до краја јануара фочански Павгорд и званично постати највећи повјерилац у стечају зворничког ФГ Бирача!?

Оправдано се поставља питање, како они уопште могу то да знају јер је ријеч о судском одлучивању?!

Уколико се ова предвиђања обистине, или ово не буде спријечено са ваше стране хитним дјеловањем, Павгорд ће путем незаконите, контроверзне, нетранспарентне куповине републичких потраживања од 42,4 милиона КМ постати највећи повјерилац у ФГ Бирач, а тиме преузети и контролу над привредним гигантом Алумина, чиме ће доћи до угрожавања стотине или хиљаде радних мјеста, као и пословање овог комбината.

Тада је крај и за фабрику и тада ваше истраге неће имати ефекта.

Раније смо вам изнијели огроман број доказа у погледу незаконитог поступка куповине спорних републичких потраживања, а овим путем нарочито скрећемо пажњу на сљедеће:

-  Павгорд није имао, нити данас има, услове за легално задуживање код банака у износу од 42.4 милиона КМ, јер је према посљедњим финансијским извјештајима веома презадужена фирма! Са друге стране, с обзиром да је наводно позајмио више десетина милиона КМ од правних лица из БиХ и иностранства како би исплатио републичка потраживања, оправдано се поставља питање, како ће та средства вратити легалним путем ако иницијално није имао могућност задуживања?

Као једини могући начин гравитира информација, коју јавно проносе ова лица, да ће ова средства да незаконито узму од Алумине када преузму фабрику тј. пошто постану највећи повјериоци ФГ Бирача!

Ово значи уништење фабрике, а значи и да ће фабрика сама да финансира своју куповину, а што је нова незаконита радња!

Утврђење ове конструкције од стране тужилаштва је од нужног значаја, јер исто води превареном преузимању какво није забиљежено ни у пропалим приватизацијама из 90-их година.

У ствари, све ово веома подсјећа на добро осмишљењу преварну приватизацију из 90-их година, с тим да се сада као купац појављује фирма повезивана са нарко пословима, па је лако предвидјети и будућност фабирке.

С тим у вези, нужно је спровести финансијску контролу Павгорда и свих оних лица који су му позајмили десетине милиона КМ, будући да су морали знати за које потребе се користе средства као и из којих извора се уопште зајмови могу вратити, односно сви они дјелују као организована група.

Сва ова новчана средства као и потраживања које држи Павгорд је потребно хитно блокирати одлуком тужилаштва.

- Притисак и незаконити утицај који Гордан Павловић Гоци и Зоран Стевановић врше у погледу правосудног уписа Павгорда као највећег повјериоца у стечају ФГ Бирача има за циљ и да легализује криминалне радње које су учињене приликом продаје републичких потраживања из августа прошле године.

Дакле, тиме је и сам упис Павгорда нови криминални акт, те континуитет криминалног дјеловања. Сматрамо да је у вашој компетенцији да хитно утврдите ко то и на кога врши притисак како би Павгорд постао највећи повјерилац у стечају, и да ли постоје услови за ово, будући да је велики степен узнемирење запослених у зворничком гиганту, који страхују од овог сценарија, а да учестало провејавају информације овог типа за које сте већ морали знати, јер исто представља озбиљан и незаконит утицај на правосуђе.

На крају, оправдано се поставља питање ко то штити Зорана Стевановића, Гордана Павловића и фирму Павгорд, па после десетине пријава и стотине објављених текстова контроверзне садржине против ових лица, исти несметано покушавају да на преваран начин преузму највећи привредни комбинат у Републици Српској, каже се у допису Покрета за Алумину.

(БН) 

Коментари / 63

Оставите коментар
Name

Адвокат

19.01.2023 22:32

Ко да заустави пљачку? Па борили сте за овакву државу. Шта сада хоћете?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упсала!

20.01.2023 06:10

Градонацелник Зворника, Гладни, и Папак-Струмпф, Милорад Додик, су главни актери пљацке стољеца. Страсно!

Name

Ре Адвокат

20.01.2023 06:39

Како ти знаш за шта се ко борио. Прекини са тим глупим коментарима. Боље је да напишеш за шта си се ти борио, вјерујем да то знаш. Сваки ти је коментар к'о за к.рац.

Name

Ре

20.01.2023 07:19

Покрет за Алумину писе како Павгорт зна да це бити вецински повјерилац до краја јануара.??? ПА зна јер је прије 4 мјесеца одкупио вецинско потразивање од 44 милиона км.Покрет за алумину је сами продузена рука цланова управе На целу с Матицем И стецајним уп равником Лазом Дјурдјевицем Којима одговара овакво стање дугогодисњег стецаја.

Name

РеРе

20.01.2023 08:18

Ма шта ми наприча, са 44 милиона нелегалним путом купљених потраживања, треба да постане већински власник фабрике од 600 милиона? Неће да може.

Name

Радник

20.01.2023 08:59

Одакле Павгорду те паре? Људи, свима је јасно да је ријец о нарко фирми и нико не реагује сто хоце да отму фабрику. Какав лазо, он је миркон за Дебелог и Гоција

Name

Господин Тоцило

19.01.2023 22:34

То је већ Милокрад даоо, а ви народ овце сте гласали, видите да је Милокрад направио приватну државу да онај чобан нема против кандидата за градоначелника..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

20.01.2023 00:12

Па не бунисте се кад 100% гласасте за Споменку, Стевановића, Продановоћа, Жељку, Додика и др. Гдје су вам сада?

Name

Кашљо

20.01.2023 06:56

2 октобру народ је рекао па сада нека се је..

Name

Стецај

19.01.2023 22:46

Ово треба да процитају они у Привредном суду у БН јер се Гоци Павгорд не одмице од тог суда. Гоци зна како заврсити

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

20.01.2023 11:09

Ово треба да пажљиво ишчитају крезуби гласачи, па се покушају препознати у ланцу одговорних за ову и ћоравом видљиву пљачку вијека.

Name

Цеко

19.01.2023 22:47

Ми смо нама сами највеци непријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борик

19.01.2023 22:54

има вас 700, узмите мотке и развалите говна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоци

19.01.2023 23:01

Смекшан је тај судија из Бијељине. Готово је то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

19.01.2023 23:06

Република Српска је одавно у раљама мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

19.01.2023 23:07

Превара вијека,хоце људи да купе алумину за џабе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

20.01.2023 00:08

Нас начелник је власник:Витинка,Вивиа,Еникон монт,Еникон градња,Студио,Геопремјер,Еуро графика,Лорена,Власник бивше привредне банке,Локали у кесиној згради,Локал комерцијалне банке до ујутру моземо набрајати,а највећа туга што никад није преноцио у Зворнику јер живи у Лозници

Name

Ре

20.01.2023 07:13

СВИ прицају о одкупу потразивања а нико не прица И пљацки Алумине у задњих 10 година од од отварања стецаја 2013 да данас.Какав је то стецајни поступак Који траде 10 година.Троскове стецаја које је направио Лазо Дјурдјевиц су давно пресли 12 милиона км.Преко посредницке фирме у Словенији продају производе Алумине И он заједно с пар људи узима провизију. ХОЦЕ ли ико провјерити како је Лазо купио станове у Београду у Х новом И викендицу на Златибору, те колико је пара дато за услуге адвокатима Милосевицу И Поповицу. ОВДЈЕ ЈЕ главни проблем у цјелини у Бирцу у стецају А Алумина је кцерка фирма Која ради И која це И даље радити без обзира на власницку структуру. А И зна се да је Лазо резимски стецајни био је И у Бобару И у Сецерани И у Зитопромету И у Новотексу И Јо'с преко 20 ак јацих предузеца.а гласали сте за овај резим ПА сад цекајте расплет ситуације.

Name

РеРе

20.01.2023 08:23

Добро је Дебели и тебе више. Смета ти Лазо што неће да те укњижи јер си незаконито купио, па га сад блатиш, а никоме не полажеш рачуне како си изашао из рата са 5 милиона док су други гинули за Републику Српску. Знамо се

Name

Срећко Шљивић

19.01.2023 23:17

Господар долази..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако вам и треба

19.01.2023 23:30

Кад сте га бирали за шаку марака да вам буде начелник и Додикови десна рука за подриње.Сад не вас јебе а гаће вам и не спадају.Мада неће ни он дуго ,шећер га једе тако да му је ту недје и крај. Сто се тиче тог из Фоче ,браниног регрута,он је ударио курцом у ледину . Њега ће цика брано већ послати на рехабилитацију,чим се среди ова ситуација око глинице. А ви и даље гласајте за Додикови пулене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

19.01.2023 23:35

Народ је крив.И узеце се се од народа јер се народ не буни

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

20.01.2023 06:56

Па колико је народа са чланком књижицом вољеног вође ради останка на послу

Name

Има ли ико

19.01.2023 23:51

Сазнања о тој фамозној фирми званој Павгорд и слике те фирме. Колико запослених, које плате, колики порез држави? Има ли с тим везе онај сто нас је попријеко гледао са билборда па и странку основао да се заштити. Зар је та Алумина зрно грашка да је лопови могу позобати? Ова ослобадјајуца пресуда Славици је знак лоповима у РС да крену слободно у пљачку јер институције су мртве. Не могу, не знају, не смију да се ухвате у коштац са злом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

20.01.2023 03:24

Касно је за све ова је власт уништила све Фабрике, радници Бањалучког гиганта Фабрике Дувна су указивали да ће Антонић уништити Фабрику, онда је влада препродала Фабрику Бугарима и ту је био крај они кад рјеше нешто да униште ту помоћи нема можете радити шта хоћете биће како су у они зацртали.

Name

Приједорцанин М.

20.01.2023 06:05

Ма ви борчине и радници казали сте ко сте и шта сте.ту борбу за Алимину препустите женама да ријеше лакше и брже че протјерати тог фајфара стевановића.зна се ко стоји иза тога.

Name

За Мисо

20.01.2023 09:42

То је све уништено прије 20 и више година.

Name

За Има ли ко,

20.01.2023 09:44

Распитај се, прочитај, па ћеш видети и сам да људи раде и зарађују.

Name

ЗВОРНИК

20.01.2023 00:03

Довео нам овог олоша из Фоче да опљацкају алумину...Све што држи у Фоци све је исјеко и продао а нашем нацелнику мало Витинка,Вивиа,Студио,Еникон монтажа,Еникон градња,Еуро графика,Лагуна,Геопремјер итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијандер

20.01.2023 00:08

И Миле Матић краде и остали, погледајте само оног дерпета Смиљанића набио себи плату к'о да је измислио топлу воду..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево

20.01.2023 00:25

Прилике за судове и тузиластва да се показу на дјелу у вези високе корупције и колико аде за добробит народа и дрзаве коју би требало да стите или це радити у корист криминалаца повезаних са дрзавним врхом и тајкунина који су уплетени у незаконите и мутне послове

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАНКАР

20.01.2023 01:53

ЗАВРСЕНА ПРИЦА ЛОНДОНСКА БЕРЗА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ммм

20.01.2023 06:06

Живимо у криминалном протекторату какав смо раније могли видети само на филмовима са радњом сместеном у африци и латинској америци. А ти просечни гласачу за 100КМ и тапшање по рамену, ти ако ово читаш, си одговоран за овај трагикомични циркус исто колико и криминалци, лопови и наркодилери којима се клањаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

20.01.2023 06:24

Па они су на власт доведени да затворе све фирме и растерају народ .То им је циљ и обваеза коју су прихватили.Ниста ту није необицно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

20.01.2023 06:37

то није васе , него миле додика . цркните на улуци кукавице ,има вас 700, урадите несто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

20.01.2023 06:37

То Павгорд ,недај висе ни овим насим лоповима све себи узесе раднија нигдје нема ,а казу Алумина гигант,диста је висе и Смиљаница,Обреновица и Мила матица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Младен

20.01.2023 11:36

Павгорд ако хоће да зрађује на Алумини мора да се држи првенствено ових које си набројао,јер они и још неколико њих праве профит у фабрици. Али ако хоће да је препрода, исјече у старо гвожђе или нешто треће, опет ће можда профитирати али сигурно много мање. Само што ће у том случају радници морати да забораве на многа примања које сад имају. Зато...

Name

Зворничанин

20.01.2023 06:54

Зашто се Рајко Дукић и Миле Матић не потпишу иза оваквих саопштења и зашто се крију иза радника. Јасно је да су они главни лопови и пљачкаши трнутно да алумини и боксит пљачакају годинама . Ко плаћа и чију страну држи блогер Васковић мислим да је јасно уз горе што сам написао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фамилија

20.01.2023 06:59

О цему прицате? Погледајте око себе колико узима управа сада преко повезаних лица? Ста од тога имају радници? Зоран је за њих појам постења... П.с. па нисте ваљда мислили да је Мирослав Илиц дзаба ститио раднике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

20.01.2023 07:07

Зворник воли Рудоњу, Рудоња воли зворник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

20.01.2023 07:23

Бозе драги ста раде ови криминалци 42 милиона гдје их заради .Радници мотке у руке и удри по багри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

20.01.2023 07:31

Ништа не може зауставити ерозију РС-а....била је прилика скоро на изборима, али сад је све касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

20.01.2023 09:09

То је и хтјела тзв. медјународна заједница са Смитом, да корисни идиот Додик са сарадницима угаси РС, урусавајуци њен правни, здравствени и економски систем!

Name

Коста

20.01.2023 10:02

Апсолутно тачно.Ускоро ће бити покренут и стечајни поступак над овим ентитетом а Лазо и месар миле ће бити стечајни управници!

Name

МАК

20.01.2023 07:32

Гласали сте Зворничани коме се сад жалите. Уживајте одлучили сте за кога а имали сте прилику нешто промијенити на протеклим изборима ,нисте хтјели сад жањите оно сто сте посијали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ремак

20.01.2023 08:52

САД це опет избори за градонацелника Зворника.а само један кандидат бас имају избора.Ето каква је опозиција ни кандидата немају

Name

бл

20.01.2023 08:06

Нека пљацку зауставе снсд и партнери, за њих сте гласали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта

20.01.2023 08:46

Шта хоћете ви гласате за Стевановића и Додика и онда јаучете, Кад вам то ради у Алумини неки Гоци који нема 8 разреда основне школе шта мислите шта би вам урадио неко ко има бар средњу школу , глупи сте и такви ћете остати и ваша дјеца ће бити робови ,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калигула

20.01.2023 09:14

Засто нико не спомиње Кају и Тегелтију, који су дубоко у овој приватизацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре калигула

20.01.2023 11:01

Па читав Мркоњић зна и прича да је Тегелтија све своје поставио у све институције и да је Додик његов потрчко, Тегелтија се спрда са Додиком колико је глуп и како га је надмудрио и на крају да ће Додик завршити у затвор! Па читав Мркоњић то зна !!!

Name

Два црна гаврана

20.01.2023 09:28

Ено им додикмилорада, нека се њему жале. За њега су гласали, гласају и гласаће и убудуће.. Барем је то јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2023 12:54

Највећи кримос БиХ је Тегелтија и њему Додо не смије зуцнут. Држи све у шаци и богати се енормно са планом да скине Додика и засједне у фотељу. Тај је с том губицом најопаснији у БиХ.

Name

Татар

20.01.2023 14:17

Нема заустављања.Треба пожурити јер је то овај народ заслужио.

Name

#

20.01.2023 13:47

То ће олош да уништи јер сад такви владају узму паре народ лажу па у бело то улажу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

20.01.2023 13:48

Све је јасно. И даље гласајте. Ето Вам сад бирајте поново СНСД-еовог кандидата за начелника. Он ће опет радити за Зорана и Гоција. Народ је бирао и опет ће па коме да се буните.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постени радник

20.01.2023 15:07

Миле Матиц са екипом [повезана лица и друге фирме узима колико хоце и кад хоце]. Да му је оцевина не би се тако понасао. Обицан радник ту ради за мизерну плату. Руководиоци и директори се намјестају за разне талове... НЕКА ОБЈАСНЕ УЛОГУ МИРОСЛАВА ИЛИЦА... ПАМЕТНОМЕ ДОСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре постени радник

20.01.2023 16:03

А КО ЈЕ МИРОСЛАВ ИЛИЦ???

Name

Корослав

21.01.2023 09:28

Пјевач !

Name

Фамилија

20.01.2023 15:08

Нека Миле казе колико новца је извукао преко брата и сина? Циме се они баве? Ста има Мирослав Илиц са глиницом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре фамилија

20.01.2023 20:47

МАТИЦ ПРЕКО ЊЕГА И ЈОС ТАКВИХ ДОСТА ИЗВЛАЦИ ПАРЕ ИЗ АЛУМИНЕ .СВЕ У ДОГОВОРУ С ЛАЗОМ СТЕЦАЈНИМ УПРАВНИКОМ

Name

Молим одговор???

20.01.2023 21:11

Какво Вам је то питање? Па ко Вам је организовао протесте? Ко је ститио Мила Матица и екипу? ЗАСТО???

Name

Папраца

21.01.2023 11:19

Мирослав и Вукан су добили паре од Мила матица за просле изборе за посматраце храну посматрацима и цлановима, али је проблем сто је Вукан веци део однео у Требиње и ту је пукла тиква а дебели је то искористио и купио Мирослава Илића Легију. А Алумина је остала без пара и без подрске.

Name

Калигула

21.01.2023 11:25

Алумина је бојно поље са једне стране Додик и кум Вељко Вукелић а са друге Тегелтија и Каја. Матић и Обреновић имају Додикову подршку а Дебели и Гоци Тегелтијину. Отприлике да је борба при крају и да је Додик изгубио и ову битку.

ОДГОВОРИТЕ