РК Славија уз Моззарт на путу до врха

Прволигашу са истока стигла нова опрема 

Република Српска 19.01.2023 | 17:41
РК Славија уз Моззарт на путу до врха

Екипа Рукометног клуба Славија више од двије деценије поносно брани боје свог тима и града играјући сјајне утакмице. Раније су се такмичили и у Премијер лиги БиХ, преживјели су кризу када је клуб на пола године био угашен, па се у великом стилу вратили на паркете. Сада су при врху Прве лиге Републике Српске, а трофеј би могли да освоје у новој опреми коју су им, у знак подршке, послали из компаније Моззарт. 

Овај успјешни тим са истока броји око 90 чланова. Осим прве екипе, ту су и млађе селекције које се такмиче у оквиру Омладинске лиге Рукометног савеза РС, а 25 пјетлића игра пријатељске утакмице и турнире. 

Првотимци су на полусезони били четврти на табели, чиме су веома задовољни јер су и екипе на другом и трећем мјесту имале исти број бодова.  

Екипу су подмладили, па у наставку сезоне желе да сваком играчу дају што већу минутажу како би се сваки од њих афирмисао. План им је и да уиграју тим за наредну сезону, али и да се боре за одржавање позиције и напредак до врха табеле.

Судећи по резултатима из прошлости, то би могло да им пође за руком. У највеће успјехе клуба убрајају такмичење у Премијер лиги и финале Купа РС, а прошле године су се пласирали у Финал фоур са екипама из Премијер лиге. 

То су, кажу, велики успјеси јер су прије само двије године клуб морали да угасе на шест мјесеци и да иступе из Премијер лиге БиХ због недостатка финансија. Међутим, оснивач клуба Младен Мрда вратио се на чело овог тима и то у улози предсједника, па су рапидно наставили да нижу успјехе. 

Из РК Славија потекла су запажена рукометна имена, а посебно се издвајају Војислав Брајовић који игра за Металопластику у Србији, Марко Панџић наступа у Италији, Милош Мочевић је голман у Француској, а Стефан Трапара у РК Вогошћа 

Тим Славије сада ужива подршку локалне заједнице, посебно Општине Источно Ново Сарајево, као и Града Источно Сарајево који их помажу буџетским средствима, као и уступањем термина у дворани. Ту су и пријатељи клуба међу којима је од сада и Моззарт.

-Компанија Моззарт нам је заиста помогла овом донацијом дресова, хвала им на томе. Момцима то значи јер изгледају једнообразно, опрема је квалитетна и можемо се лијепо представити на терену. Надамо се и да ће нам донијети нове побједе- каже Милан Милинковић, директор РК Славија Источно Сарајево. 

(ПР Фото: ПР) 

Коментари / 0

Оставите коментар