Посебан одсјек Пореске управе у Источном Сарајеву

– Пореска управа РС формираће Одсјек за посебне контроле у Источном Сарајево које ће се, између осталог, позабавити контролама туристичких и угоститељских капацитета на Јахорини.

Република Српска 18.01.2023 | 23:00
Посебан одсјек Пореске управе у Источном Сарајеву

Како би се тај посао спровео у дјело Влада РС је на данашњој сједници дала сагласност за оснивање овог одсјека, а које ће функционисати при Одјељењу за контролу у подручном центру Источно Сарајево.

У саопштењу Владе РС је наведено да је оснивање овог одсјека било потребно због значајног повећања обима посла у Подручном центру Источно Сарајево.

„Константан развој и повећање туристичких угоститељских капацитета на Јахорини, као и уочена појава сиве економије на подручју Пала и општине Трново, имплицира потребу за појачаним инспекторским контролама у тим подручју“, прецизирано је у саопштењу.

Објашњено је да је већ дужи временски период Пореска управа РС, због недовољног броја извршилаца у подручном центру Источно Сарајево, принуђена да упућује инспекторе из других подручних центара да поред својих редовних послова, врше послове посебних контрола из надлежности подручног центра Источно Сарајево.

„То изискује и додатне материјалне трошкове, с обзиром на територијалну удаљеност као што су дневнице, ноћења те путни трошкови“, објашњено је у саопштењу.

Да на Јахорини има пуно посла показују и раније контроле Пореске управе РС.

Како је ЦАПИТАЛ раније писао Пореска управа је пред почетак зимске сезоне на Јахорини спровела посебне контроле пореских обвезника.

Због утврђених неправилности, инспектори су издали прекршајне налоге на укупан износ казни од 202.000 КМ.

(Цапитал Фото: ОЦ Јахорина/фејсбук) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Маше Ђ.

18.01.2023 23:26

Какав бре порез ! Па имате ПДВ на сваки трептај у РС-у ! Колико већ имате рубача , више но становника . Све су узурпирали ,фондове,шуме и ливаде ! И шта им је најважније-рубачи ! Баш настаде "сиротиња раја", изнад "турци изјелице" !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

19.01.2023 08:50

Ма шта џаба млатите празну сламу.Ко то сме завирити у те тајне генералове одаје

Name

Богдан

18.01.2023 23:41

Још нових радних мјеста,чему све ово води

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

19.01.2023 06:56

Коме намјештати послове да има добру плату дневнице вјероватно ће боравити у хотелу који је као владином власништву оокоми ће се на ситну рају а суштински неће ништа урадити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

19.01.2023 07:22

Браво! Следећу информацију пошаљите списак инспектора фотографије и колико износи цијена “њихове услуге “ да се не губи вријеме у “договору око ситница”!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

19.01.2023 07:25

Имаце 2 мјесеца посла, а 10 мјесеци це се досадјивати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сергеј

19.01.2023 07:40

Јахорина је већ одавно стјециште криминалаца разних профила који себи могу приуштити еxтра угођај за високе износе. Некада смо и ми, који живимо у Источном и Федералном Сарајеву, могли отићи на ту прелијепу планину да прошетамо али сада ни то не можемо јер је прескуп и улаз и паркинг а да помишљамо да попијемо можда кафу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

19.01.2023 11:07

А источно то шта већ је од Хан пијеска до Фоче, дај не млатите више Потемкини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ски школе

19.01.2023 11:55

Надамо се да ће оне своје нелегалне инструкторе и ски школе покажњавати и забранити њихове нелегалне радње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Причам ти причу

19.01.2023 12:56

Па јесте ли икад затражили рачун за насуто гориво на бензинској пумпи у Еаст Сараје'ву..?? Истог часа се пумпаџија наљути, што ће ти..?? Кад кажеш да возиш за фирму, да мораш правдати, прво вам дају неки руком нашврљани нота блок. И тек на инсистирање извуку онај рачунчић из апаратића. Без тога у фирми не признају.

ОДГОВОРИТЕ