Си Ђинпинг упутио новогодишњу честитку кинеском народу

Генерални секретар ЦК КПК Кине Си Ђинпинг разговарао је путем видео везе са функционерима који се налазе на кључним позицијима и том приликом се обратио и припадницима свих етничких група у Кини честитајући им долазак Лунарне нове године.

Свијет 18.01.2023 | 19:09
Си Ђинпинг упутио новогодишњу честитку кинеском народу

Си, који је уједно и председник Кине и председник Централне војне комисије, обратио се данас преподне из Велике дворане народа путем видео везе становницима у провинцијама Хеилунгђијанг, Фуђијен, Хенан, Сичуан, као и житељима аутономне области Синђијанг, али и медицинском особљу које ради на првим линијама фронта борбе против ковида-19, те старијим особама у старачким домовима, запосленима у предузећима која послују у области снабдевања енергентима, радницима на станицама брзих возова, трговцима и купцима на велепродајним пијацама, као и функционерима и становницима сеоских подручја.

Си придаје велику пажњу превенцији и контроли ковида и раду на лечењу оболелих. Он је најпре разговарао са медицинским особљем и пацијентима у Првој болници у саставу Медицинског универзитета у Харбину у североисточној провинцији Хеилунгђијанг. Си је том приликом истакао неопходност да се појача лична заштита и осигура здравље медицинских радника.

Партијски комитети и власти на свим нивоима треба да инсистирају на принципима „народ на првом месту, живот на првом месту”, као и на научним методама превенције и лечења и прецизном спровођењу релевантних мера контроле ковида у важним установама и међу рањивим групама људи.

Неопходна је координација медицинских ресурса и да се обезбеде довољне количине медицинских ресурса и неопходни лекови свим станвницима Кине, те да се надокнаде недостаци у борби против ковида у сеоским подручјима, подвукао је Си.

Истог дана, Си Ђинпинг је такође разговарао путем видео везе са радницима и старцима из дома за негу старијих особа у Фуџоу у јужној провинцији Фуђијен. Том приликом, Си се пажљиво распитао о животним и медицинским условима ове здравствене институције, као и о раду на превенцији и контроли ковида-19 и ситуацији у вези са вакцинацијом старијих људи. Он је разговарао са старијим особама о њиховом физичком стању и свакодневном животу.

Си је истакао да институције као што су домови за негу старијих људи треба да ојачају сарадњу са медицинским установама како би промовисали вакцинацију и побољшали механизме превенције и контроле лечења, те како би се обезбедила благовремена терапија за тешке пацијенте.

Нафтно поље Тарим у пустињи Таклимакан у Синђијангу је треће највеће нафтно и гасно поље у Кини. Си је током видео разговора са запосленима у компанији „Тарим Оилфиелд“ рекао да је енергетска безбедност важан ослонац за укупан економски и друштвени развој Кине.

То је једна од најважнијих ствари за безбедан развој Кине, подвукао је Си. Тренутно је Кина на врхунцу зимске потрошње енергије и сви региони и органи морају се пажљиво организовати и морају да уложе огромне напоре како би очували и одржали цене угља, нафте и гаса и како би се припремили за изузетно хладно време током зимских месеци.

(КМГ Фото: КМГ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

#

18.01.2023 18:26

Кинеска нова 2023 година у знаку зеца

ОДГОВОРИТЕ