Говедарица: Зашто би режим дозволио да се сазна истина?

И поред тога што ће многи легалисти рећи да се пресуде судова не коментаришу, треба нагласити да је ослобађајућа пресуда бившој директорици Агенције за банкарство, Славици Ињац, крајње дискутабилна, каже Вукота Говедарица, шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске. 

Република Српска 18.01.2023 | 14:15
Говедарица: Зашто би режим дозволио да се сазна истина?

Као што је јавности познато против Славице Ињац и још петнаест особа подигнута је оптужница од стране Тужилаштва БиХ још почетком 2017. године, зато што су злоупотребљавајући свој службени положај начинили штету у Бобар банци од преко 122 милиона КМ. 

„Врло је симптоматично зашто је једино предмет Славице Ињац пребачен из Тужилаштва БиХ на Републичко јавно тужилаштво у Бањалуку па је тако због наводне болести бивше директорице Агенције, Окружни суд у Бањалуци преузео надлежност над њеним предметом. Осталих петнаест људи се није разбољело па је остало да своју невиност доказују пред Судом БиХ“, истакао је Говедарица.

Он подсјећа да је по доласку у Бањалуку Славици Ињац Републичко тужилаштво измијенило оптужницу која је била и више него ублажена јер није носила терет „злочиначке организоване групе“ како је то третирала оптужница Тужилаштва БиХ већ јој је бањалучко тужилаштво ставило на терет „несавјесно пословање“. 

„Тако смо добили два процеса, у једном гдје је најодговорнији у Агенцији за насталу штету оптужен за несавјесно пословање и други гдје су њени сарадници, оптужени као злочиначка организована група. Тако је Славица Ињац добила идеалан простор да сву своју одговорност свали на покојника Гаврила Бобара као јединог одговорног за насталу штету“, наводи Говедарица.

Он напомиње да је немогуће да Агенција за банкарство пуних шест година није могла да утврди како се извлачи новац из Бобар банке. 

„Немогуће је да Агенција није могла за све те године утврдити да у трезору недостаје десет милиона КМ а које је неко морао изнијети из трезора. Али зато са друге стране је било могуће послије непуна два мјесеца од смрти Гаврила Бобара све то открити и увести Принудну управу у Бобар банку. Исто тако треба примијетити да је банка брзином свјетлости ликвидирана“, каже Говедарица.
 
Када све то знамо, додаје он, онда је лако закључити да ли је у питању несавјесно пословање или организована група која је имала интерес за такве поступке банке. 

„У декадентним и аутократским системима најадекватнији је овакав епилог јер такав систем никада неће дозволити да јавност сазна праву истину. А сви мање или више знамо да се ово ништа не би догодило без политичког благослова а на то политичко благосиљање није имуно ни правосуђе Републике Српске“ истакао је Говедарица.   
 

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Лола

18.01.2023 13:37

Све је то легално - имамо мафијаски клан на власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2023 14:10

Па како да је осуде кад је радила "по задатку"? Онда би морали да осуде и оне који су покрали стотине милиона, а то бато НЕ МОЗЕ.. ???

Name

ИРБ-паљевина

19.01.2023 07:03

Мора да је и господја Ињац потпалила један Ронхил на паузи..

Name

Е ово се зове

18.01.2023 13:40

Херцеговачка памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логицно

18.01.2023 14:23

Ако неко има користи засто би одавао тајне сауцесника

Name

Лактаси

18.01.2023 14:36

А нико да казе да је дотична из ЛАКТАСА,значи није крива.А зна се ко је и поставио на тај положај.Наравно да ће све свалити на Бобара,мртва уста не говоре...?

Name

КАМЕН

18.01.2023 20:20

Е МОЈ ВУКОТА КО ЦЕ ИЗ РЕЗИМА ПРИЗНАТИ ДА ЈЕ КУРВИН СИН они не сијеку грану на којој сједе али неце дуго свему доде КРАЈ па це и овоме злу у РС и БиХ

Name

Тре

18.01.2023 14:00

Истина је забрањена видите да бурљуг само лазе

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

18.01.2023 14:02

Гдје ли су и коме паре пребачене?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошман

18.01.2023 14:18

Чим јој се додијели ново купусиште на руковођење и управљање она ђе да оздрави јер јој купус ствара имунитет. Кравља посла ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

18.01.2023 14:23

Новац из Бобар банке је извлацио ОНАЈ који је покојном Бобару и досао главе а тај исти сада стити Ињац јер је она "јадница" морала радити по ЊЕГОВИМ инструкцијама а за ЊЕГОВ дзеп! Коме то није јасно? Вријеме је за уклањање трагова злоцина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

обрисани

18.01.2023 14:46

Славица Ињац је била сефица финансија у бивсој фабрици сигналних уредјаја ФСУ Цајавец Лактаси.Десна рука покојног директора Ненада Бастинца,цовека који је "направио" Милорада Додика.Те везе се вуку јос од пре рата када је Додик био партијски секретар у опстинском одбору Лактаси.За ове младје,то вам је КПЈ-у.Одана свима који јој понуде, било какву руководецу функцију,безлицна и без става,марионета,ограницена како у свом послу тако и у остали стварима,била је најподеснија особа за ове марифетлуке.Ниста она није крива.Крива је је сто је глупа и ограницена.Али њена среца је сто јој ментор дрма судовима и тузилаством,па се за сада извуклаЗнам зену.Потурите јој да потписе да је сада 1991 година,она це потписати.Битна је фотеља ипод дупета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

18.01.2023 14:58

Питање свих питања и питање опстанка РС и нас срба у њој и БиХ...ОТКУД БУРЛЕТИНИ МИЛИЈАРДЕ КОЈЕ ПЕРЕ КУПУЈУЦИ НЕКРЕТНИНЕ ПО ...ЗЛАТИБОРУ,ЈАХОРИНИ,БГ,БЕЦУ,БУДИМПЕСТИ,МОСКВИ,ЦРНОГОРСКОМ ПРИМОРЈУ,ДАЛМАЦИЈИ,КОПАОНИКУ,Н САДУ И КО ЗНА ГДЈЕ...А КЕС СКРИВА ПО ОФ СОР КОМПАНИЈАМА НА КИПРУ,КАЈМАНСКИМ ОСТРВИМА ИТД...ЗАУСТАВИМО ЛАКТАСКО ПСЕТО И ЊЕГОВ НАКОТ ,КУМОВЕ,ПРИЈАТЕЉЕ И ОСТАЛЕ ЦРВЕНЕ БАНДИТЕ...ЗАУСТАВИМО,УХАПСИМО ,ОКУЈМО У БУКАГИЈЕ И ОСУДИМО...ИНАЦЕ БИЦЕ КАСНО И ЗА НАС И РС.СВЕ МУ ИДЕ НА РУКУ И ПЉАЦКА ЛИ ПЉАЦКА.ДАЛИ СМО ТОЛИКО МАЛОУМНИ И КУКАВИЦЕ?,....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукота

18.01.2023 16:14

искрени и поштени грађани цијене твоје искрено залагање али опозиција толико млако наступа зашто не покренете неке радикалне потезе видите ли да кримосе поставља на руководеће функције оптужене за проневјере ослобађа једноставно вам се смије у лице

Name

Ало

18.01.2023 16:22

Кскве су то судије,или су неписмени,то треба наглавацке избацити. Побиједио јр криминал,свака цаст.

Name

РеРВи

18.01.2023 17:25

А како ,ама бас нико , оволики народ, немозе зауставити једног цовјека, то нема у свијету

Name

Татар

18.01.2023 18:30

Ма запретила млада да ће пропевати па је мало помиловали. Господине Говедарица то је ваша шанса да доказете супротно.

Name

ИЊАЦ

18.01.2023 21:51

Рекао би, да не зна хљеба јести, а види само колико је новца “смотала”! Мене интересује, шта људи раде са толиким парама?

ОДГОВОРИТЕ