Лиу Хе: Сви морамо радити на очувању праведног међународног економског поретка

Кинески потпредседник Лиу Хе у уторак изјавио је да сви морају радити на очувању праведног међународног економског поретка, позивајући на одржавање правог принципа и ефикасног међународног економског поретка како би заједно одговорили на глобалне изазове.

Свијет 18.01.2023 | 09:40
Лиу Хе: Сви морамо радити на очувању праведног међународног економског поретка

Лиу је то рекао на годишњем састанку Светског економског форума 2023.у Давосу, у Швајцарској.

“Влада има кључну улогу по главним питањима, упркос привременом отпору и неким застојима”, рекао је Лиу, позивајући се на храброст да се подржи истина и закон економије, и прагматично решавају питања.

Лиу је рекао да треба појачати сарадњу у међународној макрополитици и постићи добру равнотежу између инфлације и раста.

Лиу је рекао да све страна треба да воде више рачуна о негативном ефекту преливања у великим земљама на тржиштима у развоју и земљама у развоју како би избегли финансијски ризици.

Кина је спремна да сарађује са свим странама како би пронашла решење за питања дуга неких земаља у развоју, рекао је он.

Већина земаља на свету је свесна хитности управљања климом, рекао је Лиу, позивајући на потребу за заједничким акцијама.

Кина ће имплементирати своје обавезе према међународној заједници, и промовисати глобалну сарадњу против климатских промена, радити с другим земљама на решавање озбиљних изазова климатских промена и изградити заједницу са заједничком будућности човечанства, рекао је Лиу.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар