Затражен притвор за седморицу нападача на Србе

- Тужилаштво Кантона Сарајево остало је при ставу да је потребно одредити притвор седморици осумњичених, који су ухапшени због напада на родитеље деце из Србије која су учествовала на међународном фудбалском турниру за јуниоре у овом граду, док је за тројицу пристало да им буду одређене мере забране.

Босна и Херцеговина 17.01.2023 | 16:36
Затражен притвор за седморицу нападача на Србе

Сарајевски Општински суд би, како је речено Срни из ове институције, коначну одлуку требало да донесе вечерас до 20.00 часова.

Мере забране за тројицу осумњичених подразумевале би забрану међусобног састајања и комуницирања са осталим осумњиченим и да се једном седмично јављају надлежној полицијској станици.

Након излагања одбране и тужилаштва завршено је данашње рочиште пред Општинским судом у Сарајеву које ће одлуку донети у законском року.

Осумњичени за напад на Србе раније су прошли криминалистичку обраду у Полицијској управи Илиџа, након чега су, уз извештај о почињеном кривичном делу, предати у даљу надлежност Тужилаштву Кантона Сарајево.

Сви ухапшени су из Сарајева и старости су од 20 до 28 година.

 Према ранијем писању Дневног аваза ухапшени су Елдар Балтић, Алдин Тахировић, Харис Демир, Енсар Хоџић, Белмин Омерагић, Армин Хаџић, Елдар Бешић, Бењамин Хасановић, Мерсид Подруг и Седин Кукић. Ухапшени Хасановић је син Енеида Хасановића шефа Одсјека за сарадњу са ЕВРОПОЛ-ом и ИНТЕРПОЛ-ом у Управи полиције ФБиХ.

Једна особа из Београда повријеђена је ножем у хотелу у сарајевском насељу Илиџа када је у суботу, 14. јануара, нападнута група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба Звездара из Београда који су учествовали на међународном турниру.

(Тањуг Фото: Н1/Архива)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

075

17.01.2023 16:53

Пет година затвора, без помиловања, за опомену "великим патриотама" из редова сва три народа и осталих који живе у БиХ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

17.01.2023 17:14

Свака цаст полицији! Они су своје одрадили,сада иду везе и везице да се ослободе.

Name

анна

17.01.2023 17:01

Да ли це одговарати и син тог полицајца или це кајгањиц опет заборавити тузбу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормалан

17.01.2023 17:13

Који сте ви кретени. Нападнути су родитељи дјеце а ане Срби зашто сами себи дижете реп и хушкате народ кретени једни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За напад на дјецу

17.01.2023 20:08

И покусај убиства а не за напад на србе.

ОДГОВОРИТЕ