Моззарт подржава мали и велики фудбал: Нови дресови стигли у Добој и Ново Горажде

По двије гарнитуре опреме за ФК Руданка и ФЦ Раднички 

Република Српска 17.01.2023 | 15:47
Моззарт подржава мали и велики фудбал: Нови дресови стигли у Добој и Ново Горажде

Без обзира на то да ли голове постижу на спортским теренима или у дворанама, Моззарт једнако подржава фудбалске и футсал клубове широм наше земље. У акцији „Нови дресови за нове шампионе“ до сада су обрадовали бројне тимове који се баве разним спортовима. Овај пут по двије нове гарнитуре опреме стигле су Фудбалском клубу Руданка из Добоја и Футсал клубу Раднички из Новог Горажда.

Осим љубави према игри међу головима, овим клубовима заједничка је и захвалност према компанији Моззарт. 

- У име цијелог фудбалског клуба Руданка желим да се захвалим на донацији компанији Моззарт. Квалитетна опрема је изузетно битна за наше фудбалере. Када су играчи сазнали да ћемо добити дресове, завладала је права еуфорија, а када је опрема стигла, сви су били одушевљени. Надамо се да ћемо баш у овим дресовима постићи наше најбоље резултате- каже Игор Сувајац, портпарол ФК Руданка, Добој. 

Од оснивања, давне 1951. године, овај клуб је мијењао називе и лиге, те се окитио бројним титулама, а љубав према фудбалу увијек им је била константа. Сада, са 60 чланова у селекцијама сениори и кадети, јуришају ка новим побједама. 

Њихови сениори се такмиче у Регионалној лиги РС гдје су тренутно на 13. позицији, али уз појачања која им долазе, надају се успјешном прољетном дијелу сезоне и позицији на средини табеле.

Кадети су освојили Омладинску лигу ГФС Добој прошле сезоне, а у актуелној сезони се налазе на другом мјесту у Омладинској лиги ГФС Добој са само једним поразом. 

Амбиције су им да омладинске категорије заиграју у Квалитетној лиги РС, као и да се што више младих играча, који су поникли у ФК Руданка, афирмише у првом тиму и тако клубу врате стари сјај.

Слично размишљају и у Футсал клубу Раднички из Новог Горажда у којем такође не крију амбиције да се пласирају у виши ранг. Нови дресови из Моззарта су им значајан вјетар у леђа на том путу. 

-Много нам значи донација опреме из компаније Моззарт. Надамо се да ће нам нови дресови донијети и нове побједе, као и да ћемо имати прилику за наставак сарадње  -каже Александар Мутлак, предсједник и тренер ФЦ Раднички, Ново Горажде.

Овај клуб малог фудбала је са 20 играча, за само четири године рада, остварио запажене резултате. Сениори су тренутно шести у Другој футсал лиги Републике Српске, а највећи успјех до сада им је пласман у осмину финала Купа Српске. 

Могу да се похвале и подмлатком који чини 30 талентованих дјечака. Они се за сада такмиче на турнирима против својих вршњака, а у плану је да и они од ове године играју у омладинским лигама. 

Док омладинци полако иду стопама старијих колега, сениори кују план за наставак сезоне у којој желе да се изборе за горњи дио табеле, а затим и да уђу у Прву футсал лигу РС. 

То би могло да им се оствари у новим Моззарт дресовима који су бројним клубовима широм наше земље донијели срећу. 

(ПР Фото: ПР)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Остоја

17.01.2023 17:05

Тужно је да је су кладионице највећи послодавци у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ