Никшић преварио амбасадоре, новинаре, јавност

- Овим је дефинитивно потврђено да је Нермин Никшић преварио и слагао бројне амбасадоре, новинаре и цјелокупну јавност када је показивао свој фамозни телефон и наводну фотографију гласачког листића са гласом за ПДП. Данас је јасно да је у телефону фалсификат.

Република Српска 17.01.2023 | 13:14
Никшић преварио амбасадоре, новинаре, јавност

"Нова велика афера коју су приредиле власти БиХ јесте објава документа којим се открива путања кретања сина предсједника Србије, г. Вучића, и других чланова делегације, број припадника обезбјеђења, наоружање које носе, што је директно угрожавање безбједности ове делегације", рекао је народни посланик и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак на данашњој конференцији за медије. 

Чекали смо, каже Црнадак, неколико дана на реакције представника Републике Српске на нивоу БиХ, али нико, ни Жељка Цвијановић, ни Зоран Тегелтија, не траже покретање истраге и не показују интерес да се ово питање ријеши.

Црнадак каже да је то скандал над скандалима који надмашује то што је један ДНС-ов министар у притвору или корона аферу министра Кошарца, истичући лицемјерје представника Републике Српске на БиХ нивоу којима су пуна уста љубави према Србији, а када треба да се покажу дјелима нема их нигдје. 

- Колико су лицемјерни показали су и за Дан Републике, када су три дана причали о руском пријатељству, парадирали са заставом Републике Доњецк и Путину додијелили орден, а онда су већ 10. јануара високи функционери СНСД су пожурили у Француску, Италију и друге НАТО земље на скијање и шопинг. Али, о томе више наредних дана – рекао је Црнадак. 

Црнадак се осврнуо на изјаву народног посланика Саше Грбића из СДП-а, који је прецизно рекао да није сликао свој листић и да је гласање било тајно. 

- Овим је дефинитивно потврђено да је Нермин Никшић преварио и слагао бројне амбасадоре, новинаре и цјелокупну јавност када је показивао свој фамозни телефон и наводну фотографију гласачког листића са гласом за ПДП. Данас је јасно да је у телефону фалсификат.

ПДП је поднио кривичну пријаву за овај случај и позивамо тужилаштва, посебно након синоћње изјаве Саше Грбића, да раде свој посао. Посебно позивам амбасадоре којима је Никшић то показивао, нека се сами огласе око тога. Боље је да ја не говорим ко су они – поручио је Црнадак и такође позвао новинарку ТВ СА да јавно каже шта је видјела у Никшићевом телефону када јој је показивао током емисије. 

Он каже да је јасно да СДП није гласао за ПДП при избору делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ и да је СДП испоручио четвртог делегата СНСД-у. 

- Нека су, то је њихово право, али немају право да лажу и обмањују јавност. Тада је Никшић хтио да увриједи нас рекавши да су сликали гласачки листић јер су, како каже, знали „какви су преваранти с друге стране“. А данас се види ко је заправо преварант – рекао је Црнадак. 

Подсјетио је да је ПДП упутио посланичко питање премијеру Вишковићу, а које се тиче његових тврдњи да у институцијама и установама Републике Српске постоји значајан број људи који не долазе на посао, а примају плату. 

- Сви смо чекали Нову годину, јер је Вишковић рекао да ће објавити списак тих људи до краја године. Чекали смо и да прође православна Нова година, јер је можда на њу мислио, али прошао је и тај рок, а списка нема. Ми тражимо врло прецизан одговор ко су ти људи, ко су одговорни људи који су им омогућили да примају плату, а да не долазе на посао.

У Републици Српској у којој се овако тешко живи и тешко долази до посла, то је понижавање народа. И на крају морам питати и МУП и Тужилаштво шта раде. Предсједник Владе је јавно саопштио властита сазнања о почињеном кривичном дјелу.

Да било ко јавно каже да зна да је његов комшија украо ауто или бицикл, полиција би дошла у року пола сата, а на изјаву предсједника Владе да неки чак примају плате док бораве на егзотичним дестинацијама, реакције надлежних институција нема – рекао је Црнадак, поручивши да ће П

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

милица

17.01.2023 12:43

Браво г. Црнадак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимир

18.01.2023 08:19

Браво Црнадак 20 година музеш буџет,само баци коју Крагујевку то ти је задња шанса,иду избори у ПДП-у,без тебе Дидо сигурно губи изборе али ти су његово грло које му омогућава 20 година владавине

Name

Милан БЛ

17.01.2023 12:45

Свака цаст свима, али Игор Црнадак је дефинитивно најозбиљнији, најпоткованији и најелоквентнији посланик. Узивам у његовим дискусијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вера

17.01.2023 14:12

Човјека има и искуство и знање и памет.

Name

ре

18.01.2023 12:40

Води га кући.Он себе ухљеби,а теби....

Name

А

17.01.2023 12:46

Браво Игоре! Као дугогодисњи цлан навијам да овај паметни цовјек буде будуци предсједник ПДП-а, ипак је то скола проф. Иваница. Нова дјеца су се показала недораслим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Бањалука

17.01.2023 14:09

Потписујем. Нове генерације у свим странкама су све горе, а што се тиче ових младих из ПДП само Бореновић, Иванић и Црнадак знају како је с њима. Драшко фино прича, а пуно шупље, ништа не може надокнадити искуство.

Name

Гого

17.01.2023 14:10

Тако је! Или Црнадак или Бореновић још да остане, јер их је дуго знао обуздавати, ови гледају само своју личнуамбицију

Name

Е, Црнадак,

17.01.2023 13:01

Да ниси радио гдје јеси, да ли би обишао оне силне дестинације на наш рачун, а вала ти је плата била да си могао и из свог џепа платити, а какве смо ми користи имали од твојих путовања? Ништа осетили, значи никакве и немој ти за такве ствари неког прозивати јер си на грбачи народа 20 година, и јако лијепо живиш, а никакве користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

17.01.2023 14:06

Конкретну корист коју можеш осјетити са нивоа БХ је ако ти укину акцизе и смање пдв, а то су одбили ови из резима. А Црнадак је био министар који је достојанствено представљао и РС и БИХ свуда.

Name

За Мирка,

17.01.2023 15:40

Баш се од његовог достојанство добро живи, које црно достојанство он је дебелокожац какав се ријетко рађа. Лако је бити тако достојанствен и за 5-6хиљада месечно, а не ознојити се.

Name

Солунац

17.01.2023 13:38

Е само смо цекали Игора Црнадка да нам то саопсти посто је цовјек специалиста за критике за све и сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

17.01.2023 14:14

Не стигне све ни искритиковати колико ови краду и варају. Мало је и ово шта све раде

Name

Миланко Дубица

17.01.2023 14:07

Црнадак је један од најјачих политичара увијек паметно збори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрањо

17.01.2023 15:10

Сједи доле момак.Не критикуј само,уцини несто паметно за овај народ.

Name

Гламоц

17.01.2023 14:47

Од овога цовјека РС није имала бас никакве користи а он од РС прима масну плату и земаљску куглу обисао два пута све на рацун јадних и гладних градјана и вамо ми несто прица о постењу и напада да су сви лопови а само он као постен , зато Игоре иди и умиј се хладном водом и престани висе са својом демагогијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.01.2023 17:30

Која је корист од радмановица,тегелтије,новица,спирица,мајкицке,вулицке.....?

Name

Тако треба

17.01.2023 16:12

Игор је одговоран,паметан,искрен политицар коме нису потребни поени за политицку каријеру.Е таквих је мало и они не могу надјацати ону другу страну а зна се коју.Игоре народ ти верује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.01.2023 12:41

Извини,који народ.Причекај наредне изборе.