Поподне пљускови са грмљавином и падавинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити облачно, повремено са кишом која ће се поподне ширити од југа ка већини предјела.

Република Српска 17.01.2023 | 08:39
Поподне пљускови са грмљавином и падавинама

Снијег ће падати само на вишим планинама на југозападу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Средином дана слаба до умјерена киша падаће на југу, док ће у осталим предјелима бити претежно суво и топло, на сјеверу уз сунчане периоде.

Поподне ће падавине јачати на југу гдје ће бити и пљускова са грмљавином уз обилне падавине.

Киша ће се ширити од југа ка већини предјела. Јача киша ће падати и у сарајевско-романијској регији и на југозападу, а најмање падавина се очекује на крајем сјеверу и сјевероистоку. Јаче падавине ће се наставити и у ноћи.

Дуваће умјерен вјетар на сјеверу и сјевероистоку, у осталим предјелима јак до олујни, а у вишим предјелима и у Херцеговини уз најјаче ударе, јужних смјерова.

Дневна температура ваздуха биће од седам на југозападу до 14 на сјевероистоку, у вишим предјелима на западу од четири степена Целзијусова.

Јутрос је у већини крајева претежно облачно, уз кишу или пљускове, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Бјелашница минус три степена Целзијусова, Хан Пијесак један, Соколац два, Чемерно три, Бањалука и Сарајево четири, Дрвар, Добој, Зеница и Сребреница пет, Бијељина и Тузла седам, Мостар девет, Билећа 10, а Неум 16 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа највише кише пало је на Чемерну 61 литар по метру квадратном, затим у Билећи 57, Приједору и Калиновику 32, Гацку 30, Требињу и Новом Граду 27, Рибнику 22, те Хан Пијеску 21 литар по метру квадратном.

У Дринићу је пало 19 литара по метру квадратном, Фочи 17, Мраковици 16, Рудом, Мркоњић Граду и Градишци 13, те Бањалуци и Сокоцу 11 литара.

Испод 10 литара кише по метру квадратном пало је у Шипову, Српцу, Вишеграду, Кнежеву, Сребреници, те Бијељини, Зворнику и Добоју.

Сњежног покривача јутрос има на Хан Пијеску девет и Кнежеву четири центиметра.

(Срна   Фото: Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар