Технолошке иновације на гали Празника пролећа 2023. године

На данашњој конференцији за новинаре Кинеске медијске групе поводом гале Празника пролећа 2023. године саопштени су подаци о технолошким иновацијама, списку водитеља, а представљен је и промо видео, као и анимирани видео о маскоти гале „Тујуењуену“.

Свијет 17.01.2023 | 08:15
Технолошке иновације на гали Празника пролећа 2023. године

На конференцији за медије је учествовао и заменик директора Кинеске медијске групе Ванг Сијаоџен.

На овогодишњој гали поводом Празника пролећа ће се користити резолуција 4К/8К, вештачка интелигенција, проширена стварност и друге технологије, ради креативне комбинације идеја, уметности и технологије.

На овогодишњој гали имамо пуно тога што се може подвести под појам „по први пут”. То ће бити прва уживо гала снимана уз помоћ резолуције 8К.

Гала ће се снимати 8к видео камером, коју је независно развила Кина. На гали ће се први пут користити тродимензионална технологија гласа. Поред тога, гледаоци ће моћи да уживају у стварању тродимензионалних слика уз помоћ виртуелне реалности.

Гала поводом Празника пролећа 2023. године ће бити уживо емитована на више канала Кинеске медијске групе. Нова медијска платформа ће на 68 страних језика омогућити праћење гале путем више од 700 медија из 170 земаља и региона.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Узивање

17.01.2023 08:33

Уз помоц виртуелне реалности.Недодјија нам додје али реално.....

ОДГОВОРИТЕ