Вучић послао поруку руским пријатељима: Што то радите? Што зовете из "Вагнера"?

- А што то радите Србији? А што зовете из "Вагнера" било кога из Србије када знате да је то противно нашим прописима - казао је Вучић, гостујући у Ћирилици, која се емитује на Хепи телевизији.

Србија 16.01.2023 | 22:04
Вучић послао поруку руским пријатељима: Што то радите? Што зовете из "Вагнера"?

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да су приче о "Вагнеру" у Србији ноторне лажи.

Он је руским пријатељима поручио да није фер према некоме ко страда због тога што није казнио Чајковског, Достојевског или неког другог, због тога што смо примили сваког човека из Русије, што је руски језик овде као домаћи, што смо једина земља која није увела санкције да зову било кога у "Вагнер".

- А што то радите Србији? А што зовете из "Вагнера" било кога из Србије када знате да је то противно нашим прописима - казао је Вучић, гостујући у Ћирилици, која се емитује ба Хепи телевизији.

Он се обратио и онима који иду у Украјину или Русију.

"Што да идете? Јесмо ли мало глава изгубили у свим ратовима?. Хајде да сачувамо своје људе, своју земљу и свој народ - рекао је предсједник Србије.

Он је казао да је поносан што је Србија слободарска земља која сама доноси своје одлуке.

Вучић: Ситуација у региону озбиљна, биће додатних напада на Србију

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је ситуација у региону јако озбиљна и да се усложњава, као и да ће изборне утакмице у наредном периоду у региону значити додатне нападе на Србију.

Вучић је за ТВ Хепи рекао да се дешавају физички напади на Србе и српску децу на КиМ, али и у БиХ и другим местима у региону, као и ''да то само значи да морамо да нађемо пут у тој ситуацији и будемо паметнији''.

"На Бадњи дан су напали српску децу и за мене је интересантно да нико, од Еулекса, Американца, Немаца, до УН канцеларије на КиМ, није рекао да су нападнута двојица српских дечака, већ грађани Косова, две особе, нико не може да зкаључи ко је нападач", рекао је Вучић.

Додао је да су нападнута српска деца ваљда била "наоружана" српским бадњим дрветом и да је истина да је на њих пуцано само зато што су Срби и зато што су носили Бадњак.

''То нису рекли'', додао је Вучић.

Са друге стране, каже да су и шеф Еулекса Лар Гунар Вигемарк и сви други били на комеморацији у Рачку, који је апсолутно споран.

Али, нико није осудио то што председнику Србије није дозвољено да оде у Јасеновац, где су жртве много веће него у Рачку, рекао је Вучић.

Такође, каже да су у Сарајеву напали Србе, па рекли да је "Вучићеви таблоиди праве политизацију тог случаја" и нико не сме да каже да су нападнути само зато што су Срби, рекао је Вучић.

Истакао је да је то зато што желе Србију понижену и на коленима, јер је почела да се диже.

Вучић додаје да постоји матрица лажи и да је он увек главна мета, јер им одговара само слаба Србија.

Додао је да је исто тако и у Црној Гори и да га црногорски председник Мило Ђукановић и његови политички истомишљеници стално неосновано отпужују.

"Наше је да покушамо да направимо и умиримо односе, и да покушамо да ти односи буду нешто бољи у региону и са Бошњацима и Албанцима, надам се да је то могуће, али нисам велики оптимиста", рекао је Вучић.

Додао је да једино Срби не смеју да говоре да су неки убијали српску децу и ''да још хоће да нас убеде да смо и починили злочине у Јасеновцу, а не Хрвати'', пренио је Тањуг.

(БН Фото:Принтсцреен)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Све им узалуд

16.01.2023 22:52

Зивјела Русија и Србија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курдија

17.01.2023 10:17

Живела Украјина и Европа.

Name

кинез

17.01.2023 13:20

поготово онај дио у саставу Русије

Name

Борик

17.01.2023 05:44

САМО ЈЕ ЈЕДНА МАЈКА ,РУСИЈА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фап

17.01.2023 07:01

Зивио Голф и Плата од 1600 евра нето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

17.01.2023 08:17

Срби и Руси браћа заувијек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

17.01.2023 10:19

По лоповлуку...

Name

Зивјела Русија

17.01.2023 17:06

И Украјина! Два братска народа и наравно срби.

ОДГОВОРИТЕ