Након што је нестала близу куће лоциран сигнал телефона?

Дневник полиције о истрази у случају нестале Београђанке Ане Волш потврђује да је сигнал њеног мобилног телефона уочен 2. јануара, недалеко од њене куће у Кохасету, 24 сата након што је она нестала без трага.

Свијет 14.01.2023 | 16:04
Након што је нестала близу куће лоциран сигнал телефона?

Ане нема већ 13 дана, док је њен супруг Брајан Волш у притвору због ометања истраге.

Дневник полицијске управе Кохасет од 26. децембра 2022. до 8. јануара 2023. пружа увид у ране тренутке истраге, почевши од извјештаја о несталим особама.

Према евиденцији, полиција је 4. јануара 2023. примила позив за провјеру добробити Ане Волш, чије је име погрешно написано у документу.

Према документу, позивалац “наводи да је он главно обезбјеђење компаније за коју ради Ана, Тишман Спајер”.

– Тачно је да је њен послодавац контактирао полицију 4. јануара. Међутим, то је било као резултат тога што је господин Волш, Брајан Волш, контактирао послодавца и рекао:

– Нисам се чуо са својом женом – рекао је Минер у суду.

Послодавац је предложио да њихов безбедносни тим, који је бивши службеник за спровођење закона, контактира полицију Кохасет, што је он и учинио.

Откривено је да је мобилни телефон Ане Волш ухваћен породичне куће главног судије Кушинг на аутопуту 1. и 2. јануара, “што је након што је оптужена рекла да је отишла”.

Дневници полиције Кохасет показују да је од 4. јануара Анин мобилни телефон био искључен, али да је посљедњи пут “ухваћен сигнал” око 3.14 ујутро 2. јануара, само 24 сата након што је наводно посљедњи пут виђена.

Дневник даље описује како је Анин мобилни телефон “ударио у торањ” на Ресервоир Роаду у Кохасету, отприлике 1,7 миља далеко од њене куће.

Четири станара који живе у или око Ресервоир Роад-а рекли су Фок Невс Дигитал-у у четвртак увече да су истражитељи прочешљали подручје 6. јануара.

Истражитељи су питали комшије да ли су видјели или чули нешто током раног јутра 2. јануара, према пару који живи у оближњој кући и затражили да остану анонимни из бриге за њихову безбједност.

– Спавали смо и ништа нисмо видјели. Имамо камеру, али је била пуна, па сам прошле недјеље обрисао снимак и нервирам се због тога – рекао је мушкарац.

Ресервоир Роад је кривудава, приградска улица оивичена кућама са обје стране. Метална баријера блокира стазу за шетњу на крају улице.

Подсјетимо, Ана Волш нестала је 1. јануара, а њен нестанак је пријављен 4. јануара. Према причи њеног супруга Брајана, она је морала хитно да оде за Вашингтон због посла.

Накнадно се испоставило да се никада није укрцала на лет, као и да је он био заказан за 3. јануар.

Брајан је ухапшен у недјељу због ометања истраге у случају нестанка своје супруге. Он је у више наврата испричао полицији причу о свом кретању у недјељи нестанка Ане, а коју надлежни нису могли да потврде.

Такође, он се налазио у кућном притвору због раније учињеног кривичног дјела, продаја лажних умјетничких дела.

(Блиц     Фото: Инстаграм/анаwалсхе) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Емир Кустурица

15.01.2023 08:29

..има материјал за још неки "филм"... Ооооој, дјецооооо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

15.01.2023 18:47

Жао ми је Ане. Али ако је деда био Титин генерал то не значи да требамо сваки дан читати о Ани и њеном нестанку у далекој и нама непријатељској Америци. Имамо ми случај Давида Драгичевића у нашем дворишту гдје је момак од 21 годину нестао и убијен у центру града а то више нико и не спомиње. Нити је случај расвјетљен нити као нико ништа незна.

ОДГОВОРИТЕ