Епилог великог пожара у Брчком: Шест особа повријеђено, пет особа се отровало

У великом пожару салона намјештаја "Малагић" у Брчком лакше је повријеђено шест особа, а трећина фабрике је изгорила, потврђено је "Независним новинама".

Република Српска 13.01.2023 | 16:22
Епилог великог пожара у Брчком: Шест особа повријеђено, пет особа се отровало

Салих Ибрахимбеговић, портпарол брчанског Здравственог центра, потврдио је за "Независне новине" да је шест особа повријеђено у пожару, те да су сви ван животне опасности.

"Пет особа је задобило тровање угљен-моноксидом, а једна особа је имала угануће", казао је Ибрахимбеговић.

Мићо Симикић, помоћник министра за заштиту и спашавање у Влади Брчко Дистрикта, рекао је за "Независне новине" да је пожар прије 10.30 часова стављен под контролу.

"Отприлике је трећина фабрике изгорила. Ово је стари проблем у брчанској индустрији да фирме немају хидранте, односно довољно воде, па смо морали довозити воду из базе. Употријебили смо све ресурсе које смо имали и око пола 11 смо пожар ставили под контролу. Завршено је све у рекордном року", навео је Симикић.

Додао је да ће штета на фабрици касније бити процијењена.

"Морам напоменути да један дио фабрика за производњу немају довољно воде у хидрантима тако да је то доста отежало гашење пожара, али смо га успјели ставити под контролу. Остали су дежурни ватрогасци код фабрике. Фирме морају да поведу рачуна да имају довољно воде у хидрантима и започну гашење пожара прије него се он развије", навео је Симикић.

На питање да ли се зна шта је узрок пожара, Симикић одговара да се још не зна, те да вјештачења из полиције и тужилаштва тек слиједе.

"Добили смо позив око 8.45 и одмах смо кренули на лице мјеста. То је салон намјештаја, налазе се лако запаљиве ствари", закључио је Симикић.

Подсјећамо, Хала Малагић & Дивани д.о.о. са сједиштем у Брчком у Улици Мехмеда Малића и Ибрахима Џиндића бб јутрос је захватила ватрена стихија.

(БН/Независне   Фото:Ебрчко)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Трест

13.01.2023 15:52

Град кроз који пролази највећа ријека у држави има проблем са водом за хидранте? Браво

ОДГОВОРИТЕ