Све спремно за дочек српске Нове године

Све је спремно за етно спектакл који ће на шеталишту код Храма Христа Спаситеља бити приређен вечерас поводом дочека православне Нове године.

Република Српска 13.01.2023 | 13:47
Све спремно за дочек српске Нове године

Програм почиње у 21 час, а извођачи који ће забављати Бањалучане и све госте су већ стигли у наш град, а тим поводом приређен је и пријем у Градској управи.

-Прослава Нове године по јулијанском календару дио је нашег идентитета, дио наше културе и традиције, а онај ко заборави своју културу и традицију заборавио је себе – поручио је градски менаџер Бојан Кресојевић.

Он је истакао да се у Републици Српској као најзападнијој заједници Срба посвећује велика пажња очувању и његовању културе и традиције.

-Градска администрација већ другу годину за редом организује веома богат програм поводом прославе Православне нове године, а вечерас ће све наше суграђане забављати наши гости који на најбољи могући начин могу пренесу и да нас посјете на сво наше културно и етно благо – са нама вечерас ту је наша Биља Крстић и њен „Бистрик“ оркестар, наша Павлина Радовановић са Косова и Метохије и млада етно пјевачица из Црне Горе Бранка Зечевић.

Свакако како бисмо били добри домаћини овим дамама ће се придружити и Данило Милосављевић.

Градски менаџер је рекао да је дочек код Храма Христа Спаситеља добра прилика да се окупимо и заједно уз пјесму и добру атмосферу прославимо Православну нову годину, а како је казао, дочек на отвореном поклон је Града Бање Луке свим нашим суграђанима.

Пјевачица етно музике Биља Крсатић захвалила је Граду Бањој Луци на позиву да гостује за дочек Православне нове године.

–Дуги низ година имамо дивне односе са Бањом Луком, зато могу да кажем је Бања Лука наш други дом. Такође морам да кажем да је бањалучка публика заиста фантастична и људи овдје знају пјесме које изводимо, зато ме посебно радзје што ћемо вечерас сви заједно дочекати Православну нову годину – поручила је Крстићева.

Она је додала да је посебно радује и то што ће прославу употпунити и младе снаге, рекавши да је радује што се млади људи попут Бранке Зечевић и Павлине Радовановић опредјељују за традиционалну музику.

Млада етно пјевачица из Црне Горе Бранка Зечевић поручила је да јако срећна што ће први пут наступити у Бањој Луци баш поводом дочека Православне нове године.

-Велико ми је задовољство и част што ћу прије свега дијелити сцену са госпођом Биљом Крстић и наравно са нашом Павлином и вјерујем да ћемо Православну нову годину дочекати на најљепши могући начин – истакла је Бранка Зечевић.

Она је најавила да ће се представити са пјесмама из Црне Горе, Србије и са Косова и Метохије, те позвала Бањалучане и све посјетиоце да се придруже дочеку код Храма Христа Спаситеља.

Дјевјчица чаробног гласа са Косова и Метохије Павлина Радовановић казала је да је јако срећна што ће и ове године наступити у Бањој Луци.

-Једва чекам да се и вечерас представим публици у Бањој Луци и радује ме што ћу пјевати са нашом Биљом, Бранком и Данилом и позивам све људе да нам се придруже да заједно пјевамо – закључила је Павлина.

Подсјећамо, у богатом програму наступиће једна од најпознатијих пјевачица етно музике, Биља Крстић и њен „Бистрик“ оркестар, као и млада етно пјевачица из Црне Горе Бранка Зечевић.

Као гости наступиће млади талентовани пјевачи Павлина Радовановић са Косова и Метохије и Данило Милосављевић из Бање Луке, стоји на сајту ГУ Бањалука.

(БН Фото: ГУ БЛ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мишо

13.01.2023 12:59

Јој овог квази менадзера града, дијабола невидјена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2023 14:20

Изгледа болесно овај господин коза.

Name

Ре

13.01.2023 14:26

Дијаболе смо ми јер плацамо "менадзера града". Бас су били креативни када су смисљали ста би могао да ради у градској управи.

Name

д

13.01.2023 14:51

Престави се са пуним именом и презименом када критикујеш младог образованог поштеног човјека. Могу мислити ко га критикује мрзовољник који је љубоморан и шта још ту би се видило да се престави.

Name

Ре

13.01.2023 15:07

Да да Ублехаси

Name

Ма јој

13.01.2023 13:18

Неће моћи то платити много је. То они украду за сат времена. Е закона мајко мила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

13.01.2023 17:38

Предивно Узивајмо!

ОДГОВОРИТЕ