Дочек Српске нове године биће широм Србије

- Широм Србије, у многим местима, грађани ће сутра имати прилику да дочекају Нову годину по јулијанском календару уз музику и ватромет. 

Србија 12.01.2023 | 13:13
Дочек Српске нове године биће широм Србије

За све Београђане и госте главног града организован   је свечани дочек Српске нове године, на коме ће у 21 сат на Тргу републике наступити познати музичар Горан Бреговић, са специјалним гостом Младеном Војичићем Тифом.

И београдска општина Земун у месној заједници Угриновци организује дочек и ове Нове године. Целовечерњи програм заказан је за 20 часова, на платоу на углу улица Косанчић Ивана и Крњешевачке.

У Новом Саду дочек организују на више локација. У Музеју савремене уметности Војводине ће наступати новосадски ди-џеј, продуцент и музички маверик Спаце Мотион & Трибе, уз Ундерцатт, још једно велико име светске електронске сцене.

Из региона стижу хрватски лајв техно састав АБОП, који ће наступити у Радничком дому. Позориште младих угостиће звезде из Лондона Хаелос, а најбољи џез бенд из Србије ЕYОТ наступиће у Културној станици Еђшег.

У Српско народно позориште стижу добитница Елле Стyле Аwардс признања Констракта и Земља грува, као и певачица духовне и етно музике, Даница Црногорчевић. Рок, инди, а алтернативни звук доносе Схортпарис у Фабрици, Сана Гарић у Културној станици Свилара и Ђорђе Давид и Ивана Петерс у Културној станици Барка. 

Виртуози класичне музике Ке Ма и Шихан Ванг, уз Силк & Wинд Дуо, одржаће концерт у Новосадском позоришту.

Грађане Руме за дочек православне Нове године очекује концерт Неде Украден. 

Градска управа Зрењанин најавила је програм дочека Православне Нове године на Тргу слободе у Зрењанину.

На бини испред Градске куће у петак ће наступати певачица народне музике Драгица Радосављевић Цакана, а гости на њеном концерту биће Анастасија Костић, Стефан Миликић, Дејан Аксић и Давид Срдић.

И у Српској Црњи, родном месту великог српског песника Ђуре Јакшића биће органозован дочек Нове године по јулијанском календару. Грађани и гости имаће прилику да уз музку уживају у амбијенту једног од најмлађих двораца у Војводини Нојхаузен, рекли су Тањугу из руководства те локалне самуправе. 

И Град Зајечар поводом дочека православне Нове године организује богат програм на Тргу ослобођења. У поподневним сатима биће организовано такмичење екипа сеоских месних заједница у припреми свадбарских сарми у центру града, а од 22.30 часова Зајечарцима ће певати Мира Шкорић. 

Нишлије ће од 22 сата, за српску Нову годину, забављати Лексингтон бенд, потврдилии су из Градске општине Медијана, а у поноћ их очекује ватромет.

У Крагујевцу ће и за дочек Српске нове године бити организован концерт на Ђачком тргу. На концерту ће наступити групе Л.У.Р., Дарксхинес и Галија. У поноћ је најављен и ватромет са зграде Градске управе. 

Чачани ће у Нову годину по јулијанском календару ући уз музику Аце Пејовића на Градском тргу, док ће Ужичане у Градском културном центру забављати локална рок група Моонданце. 

У Краљеву се дочек организује на Тргу српских ратника уз "Оскар Бенд" и Љубу Аличића, а трубачи су резервисани  непосредно пред поноћ. 

Дочек Српске нове године организују и у Ваљеву, где ће на Градском тргу наступити Мирослав Илић, а и из управе овог града за поноћ такође најављују ватромет. 

Дом културе Пирот организује дочек Српске нове године на градском тргу испред Дома културе, а Пироћанце ће забављати група "Неверне бебе". 

Уз најављени велики ватромет, Прокупчани ће на Тргу топличких јунака дочекати Нову годину по јулијанском календару уз хитове певача Жељка Васића, а Лесковчани спремају програм за најмлађе у току дана, у коме ће учестовати и Тијана Дапчевић. 

И главни туристички центри организоваће прославу Нове године по Јулијанском календару. 

За дочек православне Нове године, на Краљевом тргу на Златибору наступиће фестивалски оркестар "Виртоузи" под диригентском палицом Бојана Суђића.

И у Врњачкој Бањи традиционално се организује дочек Православне нове године, а на Тргу културе госте ће забављати Аца Лукас, Биг бенд, Милан Николић, Марија Миленковић и бенд. 

На Косову и Метохији најављују да ће уз ватромет, културно-забавни програм, вола на ражњу, кувано вино и ракију и ове године дочекати православну Нову годину у Грачаници.

Јулијанска, односно српска Нова 2023. година биће дочекана у центру Грачанице, на Тргу ослободиоцима испред зграде Општине Грачаница. 

За добру забаву биће задужени локални Дј АРЕАС и С2 и Јована бенд, као и певачи Слободан Боба Ракић и Снежана Вушевић, за поноћ је најављен и ватромет. 

(Тањуг Фото: Тањуг) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Петар

12.01.2023 13:02

Није дочек Српске нове године, него православне нове године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.01.2023 15:10

Ма исто је то, изгледа ????

Name

Петар Ре

12.01.2023 20:06

Ни једно ни друго.!!Али нека се говори и прича. Јулије Цезар,и ,???.Мало се позабавити кад како и због Чега,је Стари Јулијански и Нови Грегоријански календар.,итд.итд.итд.......

Name

.Матриx.

13.01.2023 02:39

Славе се поскупљења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само весело

13.01.2023 22:04

Срецна Нова година!

ОДГОВОРИТЕ