Комисија КПК-а спремна за јачање партијске дисциплине

Друга пленарна седница 20. Централне комисије за инспекцију дисциплине Комунистичке партије Кине (КПК) објавила је саопштење на крају конференције у уторак, нагласивши важност спровођења одлука и планова донетих на 20. Националном конгресу КПК-а, јачању партијске дисциплине и чувању чистоће Партије разним средствима.

Свијет 11.01.2023 | 09:24
Комисија КПК-а спремна за јачање партијске дисциплине

На састанку је речено да је Сијев говор, из перспективе укупног развоја Партије и земље у новој ери, сачинио дубинску анализу узрока, главних манифестација и решења јединствених проблема са којима се Партија суочава, разрадио циљеве, задатке и практичне захтеве унапређења система партијске самоуправе и направио стратешке планове за непоколебљиво и дубоко промовисање свеобухватне и строге партијске управе.

Пленум је истакао да органи за контролу и надзор дисциплине на свим нивоима треба да учине својим примарним политичким задатком спровођење духа 20. Националног конгреса КПК, да стриктно унапреде политичко понашање, управљају члановима Партије и боре се против корупције и чврсто чувају чистоц́у, како би Партија могла боље да се носи са мисијом и одговорношћу коју јој је поверио народ.

На састанку је истакнуто да је 2023. почетак пуне имплементације одлука и планова 20. Националног конгреса КПК-а, кључна година за спровођење 14. петогодишњег плана земље и важна година за постављање добрих темеља за свеобухватну изградњу модерног социјалистичке земље.

На састанку је констатовано да Централна комисија треба даље да ојача политички надзор, да подржи јединствено руководство Централног комитета КПК-а и да свеобухватно унапреди политичку компетенцију. Осим тога, требало би да промовише унапређење унутарпартијских правила и прописа и да настави да унапређује систем партијске самореволуције.

Истовремено, Комисија би требало да у потпуности игра улогу инспекција тако што ц́е координирати рутинске, посебне и мобилне инспекције и оштро се борити против формализма, бирократије, хедонизма и екстраваганције.

Такође је затражено од инспекцијских и надзорних органа на свим нивоима да ојачају изградњу партијске дисциплине. Комисија треба да продуби реформе партијског система контроле дисциплине и побољша кохерентност између партијског система дисциплине и државних закона и прописа.

(КМГ Фото: КМГ) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

борик

11.01.2023 09:01

далеко им љепа куца ..најкомицније је сто се моје србенде куну у кину , а мрзе yугословенски комунизам..лоботомија

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

11.01.2023 09:02

Код нас док су комунисти владали био је неки ред,ова нас демократија врати у 15,вијек

ОДГОВОРИТЕ