Шта пише у писму које је Ана Волш послала суду?

Током суђења прошлог јуна, Ана Волш је послала писмо судији у ком је жељела да пружи подршку супругу док је био у кућном притвору.

Свијет 10.01.2023 | 14:40
Шта пише у писму које је Ана Волш послала суду?

Београђанка Ана Волш, којој се 1. јануара губи сваки траг, у јуну прошле године послала је писмо суду, када је њеном супругу требало да се изрекне пресуда због преваре повезане са продајом слика.

Током суђења прошлог јуна, Ана Волш је послала писмо судији у ком је жељела да пружи подршку супругу док је био у кућном притвору.

Садржај писма, који су објавили амерички медији преносимо у цијелости:

"Током ових осам мјесеци, наша породица није била у могућности да заједно проживи многе битне догађаје. Наш најмлађи син је тек напунио годину дана, средњи син је проговорио, а најстарији је сада кренуо у вртић. Ускоро треба да крене у школу, а изгубио је и први зубић.

Брајан ми је био од велике помоћи када је моја мајка имала анеуризму на мозгу у децебру 2021. године. Не само да јој је спасао живот, већ је пружио удобност цијелој породици током њене болести. Док је помагао својој свекрви, Брајан је наставио да се брине и о својој болесној мајци, а био је сваког дана и уз наше синове.

Било да се радило о шетњи за Свјетски дан мира у Дорчестеру, или о ношењу хране и осталих потрепштина, Брајан је све вријеме учио наше дјечаке колико је битно да помажу.

Брајан је главни када је у питању брига о нашој дјеци, док ја доста времена проводим у Вашингтону где радим у једној фирми која се бави некретнинама. Он је васпитавао нашу дјецу и радио је са њима како би отклонили све лоше навике. Сви се заједно радујемо новом поглављу у нашим животима", написала је Ана.

Амерички медији су у међувремену пренијели и дијелове Аниног писма које је она суду послала годину дана раније.

"Брајану су родитељи рекли да никада није требало да се роди, да нема никакве шансе да успе у животу. Због тога се доста погубио", написала је Ана у поменутом писму.

Већ је био у притвору
Анин супруг Брајан ухапшен је у недјељу увече због обмањивања полиције у вршењу истраге, међутим, ово није први пут да је он имао проблеме са законом.

Судски документи показују да се Брајан Волш 2021. године изјаснио кривим за федералне оптужбе за превару. Према судским документима, истражитељи верују да је узео аутентичне слике од пријатеља и користио њихове фотографије и њихову документацију да покуша да прода реплике на платформи е-Баy.

Све је почело 2016. године када је купац видео две слике Ендија Ворхола на продају на е-Баy. Листинг је, према тужиоцима, укључивао фотографије печата за потврду аутентичности. Купац се договорио да те слике, дио серије "Сјенке", купи за 80.000 долара. Међутим, након што је помоц́ник преузео слике, купац је открио да нема маркица за потврду аутентичности и да је платно изгледало ново. Ово је на крају довело до истраге ФБИ.

Брајан Волш је добио приступ сликама тако што је пријатељу, који је био законити власник слика, рекао да може да помогне да се продају по повољној цијени, наводи се у судским документима. Међутим, тај пријатељ је рекао истражитељима да након што је Брајан преузео умјетнине, није могао да га контактира. Умјетнине су процијењене на стотине хиљада долара.

Брајан Волш ухапшен је у оквиру истраге 2018. године, а на крају се изјаснио кривим по једној тачки за превару, међудржавни превоз за шему преваре, посједовање кривотворене робе и незаконите новчане трансакције.

У судским документима који детаљно описују истрагу, било је и позивања на Ану Книп, која је идентификована као супруга Брајана Волша.

НБЦ10 Бостон је контактирао адвоката Брајана Волша прије његовог хапшења. Трејси Мајнер је потврдила да га заступа, али је рекла да нема коментар.

Анин супруг Брајан Волш изведен је јуче пред тужиоца где се изјаснио да није крив и повезан са нестанком његове супруге Ане Волш.

У породичној кући у подруму је нађен крвави нож и на камерама је виђен како за кеш купује средство за чишћење у вриједности од 450 долара.

Иначе, Брајан Волш се сумњичи да је ометао истрагу.

Подсјетимо, нестанак Ане Волш (39), мајке троје дјеце, истовремено су пријавили и њен муж и послодавац у сриједу, три дана након што је наводно последњи пут виђена.

Чланови породице посљедњи пут су је видјели око 4 сата ујутру 1. јануара, када је требало да оде на аеродром "Логан" у Бостону, одакле је хватала лет за Вашингтон, у коме ради у агенцији за некретнине.

Она, међутим, није стигла до аеродрома, а локални шеф полиције је рекао да немају ни потврду да је ушла у возило којим је требало да иде до аеродрома.

Како су навели у полицији, Ана Волш је веома активна на друштвеним мрежама, али није користила свој мобилни телефон од Нове године.

(Независне Фото: фејсбук)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

воле жене овакве

10.01.2023 15:12

да је био поштен рекла би му да је бокје да буду само пријатељи

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

10.01.2023 15:33

Вјероватно је свједок или саучесник његових превара ко зна шта се ту одиграло и зашто је то урадио да је уклони страшно криминална радња увијек повуче и другу криминалну радњу