Суд ослободио Штрахеа оптужби за корупцију

- Суд у Бечу ослободио је данас бившег аустријског вицеканцелара Хајнц Кристијана Штрахеа за корупцију, пренели су локални медији, преноси АП.

Свијет 10.01.2023 | 13:27
Суд ослободио Штрахеа оптужби за корупцију

Против њега је покренут процес због покушаја промене закона у корист приватне болнице, а у замену за донације његовој политичкој партији.

Суђење пред Кривичним судом у Бечу је поновљено након што је Виши земаљски суд утврдио да претходно суђење 2021. године није у довољној мери узело у обзир потенцијално ослобађајуће текстуалне поруке, те да су разлози за пресуду контрадикторни и несхватљиви, преносе медији. 

Штрахе, бивши лидер крајње десне Слободарске странке и вицеканцелар у коалиционој влади под конзервативним канцеларом Себастијаном Курцом између 2017. и 2019. године, претходно је осуђен на условну затворску казну од 15 месеци због примања мита у укупном износу од 12.000 евра.

Он се изјаснио да није крив за оптужбе, наводи АП.

(Тањуг Фото: Тањуг/АП) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МеНАГЕР

10.01.2023 13:29

Сви људи на свијету су од исте крви и меса Код нас су врсена истразивања и покуси (јос се увијек врсе) на утицају људске психе и размисљања у датим моментима (управљање и контрола масе) Истразивање је дало оцекиване резултате те се радње из тих покусаја могу сада слободно преносити на све територије свијета без бојазни од неког непредвидјеног дјеловања масе

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

10.01.2023 16:00

Па и временске прилике утичу на психу људи а то што се грађани не буне није ништа ново изгубило се повјерење и више скоро нико ником не вјерује

Name

Стојан

10.01.2023 15:56

Велика подрска од Срба из Беца, сви смо уз тебе. Урадио си много за нас и ми ти то никада нецемо заборавити.

ОДГОВОРИТЕ