Кина позива САД да подијеле податке о новом соју омикрона

Портпарол Министарства спољних послова Кине Ванг Венбин рекао је у понедељак да Сједињене Државе треба да поделе податке везане за ковид 19 на благовремен, отворен и транспарентан начин, с обзиром на брзо ширење подваријанте омикрона КСББ 1.5.

Свијет 10.01.2023 | 08:47
Кина позива САД да подијеле податке о новом соју омикрона

Ванг је то рекао на редовном брифингу за новинаре на питање да ли су САД поделиле релевантне информације и податке са Кином.

"Према подацима отвореног кода о ковиду 19 из Глобалне иницијативе за дељење свих података о вирусима, скоро све варијанте коронавируса и његови сојеви били су распрострањене у Сједињеним Државама, током три године од почетка епидемије'', рекао је Ванг напоменувши да су САД једна од земаља са највец́им бројем варијанти ковида 19.

Ванг је рекао да је КСББ 1.5 постао најбрже растуц́а варијанта у САД-у и да се процењује да чини више од 40 одсто случајева ковида 19 у земљи.

''Америчка страна треба да подели домац́е информације и податке о новим сојевима коронавирса са Светском здравственом организацијом и међународном заједницом на благовремен, отворен и транспарентан начин и да предузме ефикасне мере за спречавање даљег ширења вируса'', рекао је Ванг.

(КМГ Фото: КМГ) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Децко

10.01.2023 07:56

Ови су лудји него сто сам мислио! Само нек' је Кинез, бјези од њега на километар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

10.01.2023 12:47

Далеко луђи су Американци,који су направили овај вирус и изазвали пандемију.

Name

А код вас

10.01.2023 08:24

Вас је све било транспарентно, од самог настанка вируса, јел? Као и у свакој диктатури.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

10.01.2023 08:26

Хајде, реците јавно ста сте сада иновирали од биолоско хемијског оружја из "цувених лабораторија" за масовно унистење народа.... Па морате појацати темпо да бар мало прикријете масовне смрти од "вакцина"..... Али то се висе не мозе крити.... Без обзира сто кријете статистику, узроке и симптоме масовног умирања, геноцида, народ се освијестио..... Назалост, за много смрти, прекасно.......

ОДГОВОРИТЕ