Брајан претраживао на интернету како се ријешити тијела

Истрага нестанка Ане Волш (39), мајке троје деце из Масачусетса, која је пореклом из Србије, иде у смеру да је нестала жена убијена!

Свијет 09.01.2023 | 21:51
Брајан претраживао на интернету како се ријешити тијела

Брајан Волш (47), супруг нестале Ане, подсетимо, оптужен је данас пред судом да је обмануо истражитеље који трагају за мајком троје деце која је нестала 1. јануара ујутру.

ЦНН незванично наводи да су истражитељи током истраге открили да је Волш у својој интернет евиденцији имао упите за претрагу "како да се одложи тело жене од 52 килограма" и "како раскомадати тело".

То су за ЦНН потврдила два извора из истраге. Истрага због нових информација, како наводе извори из истраге за ЦНН, сада иде у смеру да је Ана Волш убијена.

Тужилац Лин Беланд, подсетимо, данас је пред судом довела у сумње изјаве Брајана Волша полицији о његовом кретању након нестанка Ане Волш.

Волш је полицији рекао да је своју жену последњи пут видео у њиховој кући у Кохасету рано 1. јануара када је таксијем кренула на аеродром да би одлетела у Вашингтон на посао.

Такође је рекао властима да је 1. јануара отишао у продавницу, 55 километара вожње од Кохасета, а следећег дана одвео своје дете по сладолед.

Полицијска истрага, међутим, открила је да није било вожње Убером или Лифтом на Нову годину и да Ана Волш није стигла на лет или у Вашингтон, а њен мобилни телефон је лоциран у њеној кући касније током дана, рекла је Беланд.

Истражитељи су затим прегледали снимак видео-надзора из продавнице где је Волш наводно отишао 1. јануара, међутим, нису га приметили иако је такве тврдње изнео под заклетвом. 

На снимку из друге продавнице, штавише, види се да је 2. јануара купио за 450 долара средстава за чишћење, крпе, канту и цераде.

- Полиција је добила налог за претрес и пронашла крв и оштећен крвав нож у подруму њихове куће. Ове различите изјаве изазвале су кашњење у истрази до те мере да је имао времена да очисти доказе или уклони доказе - рекла је тужитељка Лин Беланд.

Волш је иначе на условној слободи због одвојеног федералног случаја преваре и зато је дужан да затражи дозволу за напуштање свог дома.

- Његов одлазак у продавницу, где је све време носио хируршку маску и рукавице и платио у готовини, било је у време када му је било одређено да покупи своју децу из школе која тог дана није била отворена - рекла је Беланд.

Волш се изјаснило да није крив. На суду се појавио у сивој кошуљи дугих рукава и само кратко је говорио да је разумео оптужбу.

Његов бранилац Трејси Мајнер рекла је да је послодавац Ане Волш пријавио њен нестанак јер их је Брајан прво назвао да пита где се она налази. Адвокат је такође навео да је Волш више разговорао са полицијом и пристао на претрес његове имовине.

- Био је невероватно кооперативан - рекла је Мајнер.

Судија је одредио кауцију од 500.000 долара у готовини и заказао следеће рочиште за 9. фебруар.

Чланови породице, подсетимо, последњи пут су видели Ану 1. јануара око 4 сата кад је требало да оде на аеродром "Логан" у Бостону, одакле је планирала да ухвати лет за Вашингтон где ради у агенцији за некретнине.

Ана, међутим, није ни стигла до аеродрома, а локални шеф полиције је рекао да немају ни потврду да је ушла у возило којим је требало да иде до "Логана".

Полиција је навела да је Ана веома активна на друштвеним мрежама, али да није користила свој мобилни телефон од Нове године кад је нестала.

(Курир.рс/ЦНН Фото: АП Грег Дерр, Инстаграм)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Филипович

09.01.2023 21:10

Ако је све ово тачно онда дилеме нема. Он је тај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

10.01.2023 10:50

Некако су ми те њихове методе испитивања благе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лорена

11.01.2023 19:42

Јест овај глуп! Носио маску и рукавице, куповао средства за дезинфекцију,по интернету гуглао како уклонити жену од 52кг . Права будала поред титуле монструма . Глупан глупи ! Та фаца тупа одаје смлату.

ОДГОВОРИТЕ