Завршена истрага против Трампа, ускоро одлука

Специјална велика порота из Атланте у Џорџији, која је истраживала притисак бившег америчког председника Доналда Трампа и његових савезника да промене исход председничких избора у овој републиканској држави, завршила је свој посао и дац́е препоруке, наводи се у судском поднеску.

Свијет 09.01.2023 | 20:38
Завршена истрага против Трампа, ускоро одлука

Према компликованом закону Џорџије, специјална велика порота може издати извештај у којем препоручује даље судске радње након што њен рад буде завршен. У овом случају, Доналд Трамп и његови противници чекају да виде да ли ц́е окружни тужилац округа Фултон препоручити да ли да подигну оптужницу или не.

 

Тужилац Фани Вилс ц́е, на основу препорука специјалне велике пороте, одлучити да ли ц́е позвати редовну велику пороту да потврди или одбаци оптужнице.

Након што је изгубио на изборима 2020. од демократе Џоа Бајдена, Трамп је убедио републиканске државне званичнике у Џорџији да му пронађу недостајуц́и број гласова како би могао да прогласи победу.

Речено му је да то није случај, али је одбио да буде убеђен. У ватру је такође послао своје савезнике и сараднике, укључујуц́и републиканског сенатора из Јужне Каролине Линдзи Грема и бившег адвоката Рудија Ђулијанија.

Највец́и републиканци Џорџије, предвођени гувернером Брајаном Кемпом, остали су непоколебљиви, што је навело Трампа да их вређа на друштвеним мрежама и другде. Касније је напао и обичне изборне званичнике у земљи, којима су тада његови следбеници претили физичким насиљем или смрц́у.

Трамп је само постигао да се против њега покрене истрага, а републиканци су изгубили изборе за савезни сенат.

(Курир   Фото: АП/Андреw Харник) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јелен

09.01.2023 20:32

Најбољи, најпоштенији и најискренији амерички предсједник икада је Трамп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

09.01.2023 22:18

Мој јелену далеко си ти од политике иди брсти суму.

Name

Подјељено друство

10.01.2023 10:21

САД пуцају по свим савовима, на сваком пољу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав успијех?

10.01.2023 10:50

Сенилни БАЈДЕН,"ПОБИЈЕДИО",ТРАМПА,КОМЕ НИЈЕ НИ ДО ЧЛАНКА!!! ХАХАХАААААХАХХХ!!!Каква "побједа",таква и "будућност"????????????

ОДГОВОРИТЕ