Праштај, моја Републико Српска!

Данас је, моја Српска, твој рођендан - једна страна упорно негира легитимитет прославе твог рођендана, а друга страна га, Бог зна како, пркосно прославља. 

Република Српска 09.01.2023 | 08:03
Праштај, моја Републико Српска!

Спрема се свечани дефиле, спремне су заставе, говори који потенцирају националистички набој, купљена су за твој рођендан и најскупља одијела, ту су и фото-репортери који ће хватати кадрове српских ''великана'' који ће на сав глас пјевати твоју химну, можда ће се неко латити и микрофона, салутираће српски ''великани'', биће то својеврсни догађај о којем ће извјештавати телевизије, портали, писати новине...

Хоћеш ли бити поносна, моја Српска, због тога?

Је ли ти, моја Српска, право што је на твом челу човјек који је на изборима ''побиједио'' тако како је ''побиједио'', што су изборну вољу твојих грађана куповали за 100 конвертибилних марака, за метар асфалта, за вечеру под шатором са бајатим печењем, што су изборне кутије бранили батинаши, што су се гласачки листићи твог народа прецртавали и проглашавали неважећим?

Знаш ли, моја Српска, да си дио државе која је проглашена за најсиромашнију у Европи? 

А, знаш ли, моја Српска, да си мјесто пребивалишта појединаца који су милијардери?

Видиш ли, моја Српска, колико ти дјеце одлази, трбухом за крухом? Овдје не вриједе њихове дипломе ако нису унутар ''црвене књижице'', овдје се не поштује њихово знање ако нису спремни да сакупе неколико стотина сигурних гласова, ако желе да своје мишљење јасно и гласно изрекну, не прашта им се то, моја Српска!

Најбољи су нам људи отишли, моја Српска, неке је у цвијету младости сасјекао несрећни рат, а неки су купили карте и отишли су далеко од тебе јер не виде своју срећу овдје, не виде своју будућност овдје...

Имамо велики број нерасвијетљених убистава, моја Српска, тобом харају мафијашки картели, криминалци на слободи, дилери и макрои...

Твоји су путеви блатњави, моја Српска, асфалт је овдје догађај док је у свијету метро још у 19. вијеку први пут изграђен, за асфалт се овдје купују људи. Наше су фирме закатанчене Српска, нема се гдје хљеб зарадити, овдје страни инвеститори не залазе, неће нас,  кажу, много нам је висок степен криминала и корупције...

Још смо заробљени оковима ултранационалистичких покрета, реторике, још нас држе као ''буре барута'', као експеримет, плаше нас свијетом, плаше нас да је сарадња са другим државама и народима издајничких порива, не дају нам да видимо свијета не би ли овако ''слијепи'' затворени у мраку видјели свјетлост...

Оковани смо, моја Српска, натопљена крвљу! Оковани!

Праштај моја Српска, али нисам био јуче на твојој прослави рођендана, на Свечаној академији, а ни данас, не желим да будем окружен људима који твоје име блате и који те годинама уназад уништавају!

Нећу ти ни честитати рођендан Српска, само ћу се за твој опстанак Богу помолити!

Јуче нисам био на Свечаној академији, нећу спремати велике говоре, данас сам посјетио оне који су за тебе крварили, које су увукли у рат ни криве ни дужне... Данас нећу бити на “свечаном дефилеу” већ ћу бити у Сокоцу на гробљу недужних младића који су пострадали у несрећном рату...

Ја ћу теби, моја Српска, пожељети да дочекаш свјетлост, ма колико овај тунел био дугачак једном и из њега морамо изаћи, једном ћемо свјетлост угледати, а када је угледамо, нико нас моја Српска неће зауставити више, нико...

Праштај, моја Српска!

Аутор: Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине 

Коментари / 109

Оставите коментар
Name

ЛАЖНИ ЦАР

09.01.2023 07:24

Браво,свака ти на мјесту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

09.01.2023 18:28

Све тацно, браво Петровицу!

Name

Баја велики

10.01.2023 12:23

Богами,трипут сам промијенио боју ради овог..

Name

Ана Живковић 388@гмаил цом

11.01.2023 02:42

Господе Боже ,помози нам , одавно смо у тунелу ,имамо ли и ми право да , коначно , свјетлост угледамо и да из тунела заувијек изађемо .

Name

Нострадамус

11.01.2023 10:40

Не требају нам овакви говори не требају нам паметни ,јер имамо оно сто смо цутњом прихватили ово сто имамо вец 25 година сто це нам бити и ´следециг 25 година.Несретна је Република Србска.

Name

ИСТИНА

09.01.2023 07:29

Иако су ово веома тешке ријечи и низ истина г-дине Петровићу знајте да Републику Српску не чини један човјек и олигарси, мафијаши, макрои итд. Часни и поштени људи, борци, ствараоци Републике Српске, сељаци итд ће истрајати и очувати Републику Српску. Стим ако не желите да учествујете у по вама "маскаради" требало сте честитати онима који је створише и онима који је и данас истински чувају. Данас није дан за купљене политичких поена већ свечан дан. Срећан ти рођендан РЕПУБЛИКО СРПСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фукара

09.01.2023 11:33

Дана је Истина да највише скупљају плитичке поене Дудук, Митровиц папак, Пејина унука Жељкица и други

Name

Ре

09.01.2023 16:54

Што те боли истина? Више од 90% истинских бораца се слаже са овим текстом. Човјек је рекао истину. Вас из власти то боли и оне који подржавају накарадну власт. Колико је школа затворено? Колико је фирми пропало? Колико је људи отишло и колико се спрема њих да напусти РС? То су чињенице. Људи немају новца за печеницу јер је кг прасетина живе ваге 10,00КМ, а у Италији 1,5 еура. Како да преживе вишечлане породице? Знаш ли колики је минималац, нешто преко 300 еура? Пробуди се човјече...

Name

Ре,ИСТИНА

09.01.2023 17:05

Тачно је да Републику Српску не чини један човјек,и олигарси,али је горка истина да,баш они нагризају Републику Српску,као најтежа неизљечива болест којој нема лијека.Нагрижено је њено ткиво,бијесни шакали тргају је са свих страна,а,никог нема да је брани...Њени ствараоци пролише крв по гудурама,сијаше своје кости у нади да је одбране и претворе у љепотицу која ће пригрлити свако људско биће,истом топлином...Али,дођоше шакали,да је скрнаве,да је понизе и награде...да унизе њене ствараоци...да присиле млад,поштен свијет да тражи мјесто под сунцем мимо граница родне груде!!! Борци као на вјетрометини препуштени ударима,болесни,изнемогли,и понижени.Све људске вриједности су обезвријеђене,у суду,КРИВДА ЦАРУЈЕ! Када би могла да прича,КИКНУЛА БИ ДО НЕБА:"НЕ ЖЕЛИМ ОВАКВА ДА ПОСТОЈИМ!" Срце наше драге Републике,крвари због неправде,закона јачег,због неправде... Недостаје и њој свјетлости,и топлине,као и њеном поштеном становништву које у њој преживљава...Браво,за поштеног градоначелника,Љубишу Петровића,кога морамо чувати као зјеницу ока. Свака му је као Његошева!Републиком Српска,СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН,И ДА ТИ ОСВАНУ БОЉИ ДАНИ,БЕЗ МРАКА И СИЛЕ!!!АМИН??????????

Name

ЗАКОНИК

09.01.2023 07:33

Ово је права честитка. Браво Љубиша!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пр

09.01.2023 07:33

Мудре ријечи човјека кога треба слиједити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wиена

09.01.2023 07:35

Свака цаст градонацелнице нас народ се гуси у проблемима скупљају за болесну дјецу а они се само богате и њихова дјеца.Трују народ само закухавају да се могу све висе и висе богатити.Ко да кога висе занима ко је ко застава која је бек људи имају плате.Да лијепо се зиви.Ја зивим у Бецу па све смо прихватили ал зато све имас у зивоту негледас ко је ко радис и водис свој зивот.Залосно у ста овај народ вјерује толике године а гдје ду ту су ниста боље.Пустос остаје иза нас како је кренуло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

09.01.2023 07:36

Ријетко квалитетан човјек а функционер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

09.01.2023 07:38

Свака ти част господине Петровицу, ово сто сте написали треба сваки дан да читамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.01.2023 07:45

Бурле и његова хоботница требају да оду што прије то боље тамо гдје им је мјесто, да народ и борци коначно крену без брига свакодневни са радошћу да живе као нормални људи без тајкунски и милионерски криминалаца у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС-РВИ

09.01.2023 09:17

Браво господине Петровицу!!! ??????????

Name

Ре

09.01.2023 09:35

Честирам ти, честити домаћине што имаш памети и храбрости да тако збориш. Много је то значајно за наш народ да има текве великане, а не лажне величине изграђене на лажима, корупцији и криминалу.

Name

Пресело им

09.01.2023 10:31

У секти су за трпезом позлаћени тањири и есцајг а мајке погинулих немају печеницу.

Name

Ре

09.01.2023 10:34

Народу је добро цим трпи ову власт...да није добро побунио би се...

Name

И ЈА БОРАЦ

09.01.2023 10:41

Дико наша. Благо мајци која те роди, благо нама што се појави да наставиш зборити поштено, народски из душе. Живјеће овај народ са вама. А они са собом нека се боре. Наиђу тако времена лоша па будале мисле да могу како хоће сл никад није било и докле хоће.

Name

Ана Живковић 388@гмаил цом

11.01.2023 03:03

Колико је Љубиша поштен и искрен сам Бог зна ,желимо да му и девето кољено његов карактер наслиједи .

Name

браво

09.01.2023 07:45

Градоначелник је, као и обично, у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сањо соколац

09.01.2023 11:04

Тако је брате Петровица, ова багра и њихове улизице све це нам унистити.

Name

СОДОМА И ГОМОРА НАШЕГ ДОБА

09.01.2023 07:46

Сви ми који смо изгубили најмилије у рату, овако се данас осјећамо, понижени, погажени, издани, очајни... Нису се наши честити српски борци, борили за овакву Републику Српску, нису мајке изгубиле своје синове да данас криминалцима, тајкунима, милионерима, дезертерима, профитерима,лажним патриотама... парадирају нека дјеца која већ сутра одлазе негдје тамо далеко.... Оставили су вам погинули српски јунаци у аманет своју дјецу, а она су и данас незапослена,пописана по списковима којима машете пред изборе скупљајући поене, они данас моле дезертер да их запосле, они данас одлазе, остављајући очеве гробове, гледајући уплакане мајке.... А ви преборјавајте украдене милионе, и ове послушнике што остају, с изплаженим језиком и повијена репа... КУДА ЋЕТЕ С КЛЕТВОМ ПРАДЈЕДОВСКОМ? СУ ЧИМ ЋЕТЕ ИЗАЋ ПРЕД МИЛОША?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

09.01.2023 11:38

Свака ти је на мјесту.

Name

xx

09.01.2023 07:47

Све похвале нашем градоначелнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

09.01.2023 07:49

Г-дине Петровићу, ви сте једно од ријетких свјетала у овом нашем тунелу. Хоћемо ли успјети доживјети право свјетло и изаћи из тунела?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондор

09.01.2023 07:49

СРЕТАН РОДЕНДАН СРПСКА моја републико коју сам стваро мислио сам да цемо зивети обицан народ у благостању али ста се мозе гледам јутрос из Добоја аутобуси пуни радника СРБА одосе за Федерацију радити тако је то морају људи даби прехранили породице поз

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

09.01.2023 07:54

Тужно али све истинито.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

09.01.2023 08:00

Бог те чувао соколе, преживјеће овај народ због истине и жртава. И мени праштај моја Српска !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зена борац

09.01.2023 08:03

СВАКА ОД ИСТИНЕ И ЗЛАТА САТКАНА. ГОВОРИС РИЈЕЦИ КОЈИ БИ ТРЕБАЛИ СВИ ДАНАС ДА ИЗГОВАРАМО. АЛИ ТАКВОГ ЉУДСТВА И ПОСТЕЊА СВЕ ЈЕ МАЊЕ. ХРИСТОС СЕ РОДИ. ЗИВ И ЗДРАВ ДА СИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

09.01.2023 08:04

Ух! Свака част честити момче на свакој написаној ријечи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мираге

09.01.2023 08:05

Љубиса, бог ти срецу и здравље подарио. Свака ти је ко Његосева. Нема ту ста да се дода ни одузме...ко разумије, схватице. Молимо се богу да нам сацува Републику Српску а да ове криминалце, пљацкасе и лазне патриоте дјаво носи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

09.01.2023 08:08

Опет понављам, само да нам се ово славље не разбије од главу ради насих људи који раде и имају послове у федерацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ортхy

09.01.2023 09:08

Па, шта требамо да нас газе и да нам муслимани одређују шта ћемо радити, коју Славу славити, кога да волимо? Ма, неће моћи!

Name

Ре. Ортхy

09.01.2023 12:59

Треба теби посао. Неписмен си.

Name

Драган

09.01.2023 08:09

Господине Петровицу свака вам цаст. Све су на мјесту. Зив и здрав био

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wиена

09.01.2023 13:14

Хахахаха погледај у пасос ста писе погледај у лицну карту погледај на таблице.Сто ти Додик иде у Сарајево ако мозе без Муслимана ста направити.Вјерујте и даље нек вас завлаце а вамо се скупља за болесну дјецу по 460 000 е да се излијеце.Сто не да борцима сто су се борили вец страјкујете стално.Нек да из будјета ја болесно дјете.Његови нек се богате само и пљацкају и даље а луди народ нек вјерује у бајке.Зато вам народ и иде у иностранство.Ми у Бецу сви плате имамо доплатке за дјецу по 200 е за дјете непитамо ни ко је ни ста је.Зена породи се 16000 е добије све нам људи дали ал нема тога које ко сви прихвацени ради постено и зиви.

Name

Неко

09.01.2023 08:11

Плачи рођена земљо......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божо

09.01.2023 08:12

Браво др Петровићу, свака част за написати текст. Све је тако, али шта вриједи кад нам је народ такав. Више воле 50 или 100 марка него чист образ и мирну савјест. А то ови лопови знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боорко

09.01.2023 08:14

Тако размишља честити човјек из народа, из домаћинске куће. Зато ће син Игор доћи са својим тајом и донијети ђедове ракије у Источно Сарајево да запјевају једну народно ослободилачку мелодију и то без труна стида што сви знамо како је тајо "ратовао" и колико је профитирао на грбачи истинских бораца којима данас неће бити мјеста на "свечаности". Данас ће родбина оних који су дали животе изаћи на гробља и запалити свијеће ствараоцима Републике Српске а дезертери ће сјести за дугачке столове препуне месине и локати у част 9. јануара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

09.01.2023 08:19

Браво Љубиша,свака ријеч ти злата вриједи,,Нека те Бог чува, има нас још који тако мислимо,да нам драги Бог буде на помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влашћу обесправљени

09.01.2023 08:19

Ма свака ти част велики човјече. Више вриједи ова твоја истинита ријеч од лажног сјаја прославе рођендана Републике за коју смо ми борци дали 4 године своје младости а они нај бољи уградили своје животе у њене темеље. Властодршци су трасирали пут својим душама, а тебе нам је Господ послао као свјетлост на крају тунела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срећко Шојић

09.01.2023 08:20

"Чашу меда још нико не попи, да је чашом жучи не загрчи" Република Српска је стална категорија, ова ненародна, наметнута, лоповска власт је пролазна. Свак има своју голготу. Народ је овај умирати свили! Од Немањића на овамо, када је народ имао Владара по избору. Фрањи, Јосипи, Додиги,... прије њих паше, аге, бегови... Никад није била воља народа. Скоро да нисам причао са неким ко Додик(г)а признаје за Предсједника. Само треба устрајати. Свугдје и увијек треба рећи да је он Намјесник, Диктатор у узурпираној власти. Политичари му дају легалност. Народ не! Родјендан Републике Српске није на дефилеу, Источном Сарајеву или Бањалуци. Она је у нашим Срцима. Република Српска је свјетлост нашег народа. Додиг мрак и тама. Највећа историјски мрља. Највећа превара Српском народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

09.01.2023 08:23

Љубиса свака Вам цаст .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈ

09.01.2023 08:28

БРАВО ЉУДИНО БРАВО ИСКРЕНИ ЦОВЈЕЦЕ СТО ПРИЈЕ ТАКВИ ТРЕБАЈУ ДОЦ НА ВЛАСТ ИНАЦЕ НАМ НЕЦЕ БИТ СПАСА.СВАКА ИЗРЕЦЕНА ТЕЗА И РИЈЕЦ ГОВОРИ О ФАКТИЦНОМ САЊУ ВРЕМЕНА ЈЕ СВЕ МАЊЕ МИ НИ ПРРНОС НЕЦЕМО МОЦ ГЛЕДАТ ОД СРАМОТ КО ЦЕ СВЕ БИТ НА ТОЈ ПРОСЛАВИ ОД НАС СУ ОТИСЛИ ОРГАНИЗОВНИМ ПРЕВОЗОМ СВЕ ДЕЗЕРТЕРИ МАФИЈАСИ И ЛОПОВИ12

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЈА Пд

09.01.2023 08:29

Овдје нема коментара Из твојих уста у Божије уши

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

09.01.2023 08:35

Прави човјек на правом мјесту. Човјек коме је стало до народа до правде и поштења. Поштење му из очију извире који вапи да се ослободи ове злочинаначке хоботнице. Народ је слијеп и не види куда ова ненародна власт води ову републику у нестајање. Браво Љубиша и сву срећу на путу којим се бориш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКА

09.01.2023 08:36

Свака ти је злата вриједна, у срце удара, велики човјече, ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ наш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

09.01.2023 08:36

Градонацелнице да вас Бог позиви камо среце да је висе цеститих и цасних људи као ви. Ваљда це и овај народ прогледати само да ме буде касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руши црвену секту

09.01.2023 08:37

Свако има избор хоће ли присуствовати активностима кроз које се обиљежава рођендан Српске. Јучер полагање вијенаца погинулим јунацима ВРС, и на Сокоцу, свечана академија и бројне друге. данас свечани дефиле, они који су позвани а нису дошли, ће наћи увијек изговор, неки мрзе ову нашу Српску, неки се морају правдати својим налогодавцима, такође мрзитељима Српске, хоће ли свој изостанак мало проституисати попут овог опскурног лика испразном мантром како неће са анамо оним "злоћама", кога брига, на свим тим активностима биће сви који треба да буду, којима је Српска у срцу. Свим грађанима наше отаџбине срећан рођендан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Руши црвену секту,

09.01.2023 10:49

Жив и здрав био и срећан ти данашњи дан, Дан Републике Српске.

Name

Ре Руши црвену секту

09.01.2023 13:14

Увјек ће бити и оних који налазе оправдања за црвену секту, а бајаги је руше!

Name

Че је жив

09.01.2023 08:37

Овај човек је Легенда. Са великим "Л". Свака ти част. Љепше ни Андрић неби написао. Христос се роди Љубиша. Живио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

09.01.2023 08:38

Јад и биједа невидјена,све је истина ;они који је направисе постасе терет овом назови друству а ови други сто за њу нису дали буквално ниста направисе од ње бренд који бјесомуцно искориставају и пљацкају;али и ово це проци,све це проци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

09.01.2023 08:38

Свака цаст брате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОВАН РС

09.01.2023 08:39

Све је тачно, хвала Љубиша на овом тексту !.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго Добој

09.01.2023 08:39

Слушам говор премијера владе, па се штипам, да се увјерим да не сањам о благостању у РС-у,да смо дупло бољи од Федерације као да смо сви слијепи, а мој син зове Њемачку амасаду да закаже визирање пасоша јер је добио посао у Колну на уговор од годину дана, плата 2300 ЕУРА, има плаћен смјештај и храну.... овдје је радио 4 године за плату од 700 до 90 марака, ни марке није могао уштедјети. Да није имао кров над главом од нас родитеља нека ми неко објасни како да преживио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зана

09.01.2023 08:45

Браво петровићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

09.01.2023 08:48

Е да нам је оваквих људи мало висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

09.01.2023 08:49

Нема се ста додати Свака цаст за текст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервенцанин

09.01.2023 09:46

Свака ти је ка позлаћена, свака част, само да их је оваквих више.

Name

Гуто

09.01.2023 09:56

Ово је све фарса Црвене секте. Битно је наивни нарад окренути у погресном правцу, како би био директан сауцесник у сектаској пљацки невидјених размјера. СВЕ ПОКРАДОСЕ. СВИ ТО БЈЕЛОДАНО ВИДИМО И НИСТА НЕ ПРЕДУЗИМАМО.

Name

ИСТОЦНО САРАЈЕВО

09.01.2023 08:54

СВАКА ЦАСТ ОН ОВО ПРАВИ ЗА СВОЈУ ПРОМОЦИЈУ НАРОД НЕМА ХЉЕБА ДА ЈЕДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

09.01.2023 08:55

Свака цаст!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

09.01.2023 08:56

Тако мисли већина нас али због притисака разних сетимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

09.01.2023 08:58

Нови иво андриц, цеститам на талентован писању

ОДГОВОРИТЕ
Name

пензионерка

09.01.2023 09:01

Честитам честитом др Љубиши Петровићу. Текст написан из срца и потпуно је све тако како је написано. Срдачан поздрав добри човјече.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

09.01.2023 09:06

Браво, честити човјече!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

09.01.2023 09:23

Б Р А В О ! ! !

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

09.01.2023 09:40

Порука за БН тв процитајте овај текст насег градонацелника сто пута у свим информативним не би ли како допрло до мозга овог насег народа..Све тацно рецено, истина их највисе боли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

09.01.2023 09:41

Браво за градоначелника Бијељине!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дриблер

09.01.2023 09:54

Браво Љубиса?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

09.01.2023 09:58

Срамота, пљујеш по Републици Српској а добро живиш, пусти политику, зар си заборавио када је кренуо криминал. Док су једни гинули други су се богатил, на челу са ствараоцима Републике Српске. Према томе боље шути и немој се правити паметан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

09.01.2023 11:42

Е мој Жељко кои си ти комад будале, па зар нечиташ коментаре поштеног народа

Name

Име

09.01.2023 20:12

Прочитали ти текст? Ако си прочитао ниси разумио.

Name

Стефан

09.01.2023 10:01

Срецан ти родјендан прелијепа Републико Српска.. Надамо се да цес једног дана бити љепса изнутра, без корова који су те похарали. Али све це рузно у теби проци а ти цес презивјети наса Републико Српска и водити це те народ који те бранио да би одбранио своју слободу, своју породицу и своја огњиста. Данас су против Републике Српске сви они који мрзе Српски народ.. Нека мрзе јер су сами себи мрски.. Мрзња је њихова нецовјецност и њихова зла нарав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

09.01.2023 10:06

Сву си истину написао, јадан је народ РС , нека нам је бог на помоци ове године

ОДГОВОРИТЕ
Name

Праведник

09.01.2023 10:16

Српска би нестала да није Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козарска Дубица

09.01.2023 10:30

Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

09.01.2023 10:33

Свака цаст Љубиса,сваки искрени патриота би овако написао. Али на велику залост,све нас мање има и све висе одлазе људи који не могу гледати овај јад и цемер докле нас је секта довела. Зив и здрав био,велики поздрав са Сокоца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чаруга

09.01.2023 10:38

Петровић је примјер честитог политичара за разлику од Василије Перића криминалаца и мафијаша који је на власти 25 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордана

09.01.2023 10:45

Тужна истина. Браво градоначелниче Петровићу! Иво Андрић је написао: “Али свака светлост брзо догори и свака свечаност прође…” Остаје јавна кухиња, мала примања, високе цијене, све више кредита и ријека одлазећих породица у ЕУ! Живот…!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

09.01.2023 10:46

Слажем се у свему с тобом уважени др. Петровићу! Срце ми се кида кад знам ко нам је господар живота и смрти! Предузимајте нешто под хитно Петровићу, ми нестајемо..Ја се за ове гадове борио нисам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорка Милановић

09.01.2023 10:46

Живио докторе. Живјела српска❤️❤️❤️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

09.01.2023 10:47

Они који данас прослављају своју су дјецу,унуцаде обезбједили или послали у друге земље.А ред испред јавне кухиње све дузи.Сретно нам било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снежана

09.01.2023 10:48

Прастај,али не заборављај. Нека нам је сретан родјендан...мир свима и Христос се роди???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгица Секулић

09.01.2023 10:49

Своје треба чувати стадали су сви за своје а политицари који нису осјетили зрно барута у слободи се боре да имају више себи него напаћеном народу који једва преживљају и имају комад хљеба нека је срам предсдника свих република сто народ зиви на ивици биједе срамо њима добро а народу нека буде како са навикли бори СЕ САМ ПА КОЛИКО УСПЕШШ нека нам је бог свима напомоћи здрави и весели били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мик

09.01.2023 10:54

Остани такав какав си народу цес требати. Немој да те милијарде повуку на другу страну,јер ћемо сви имати ненадокнадиву штету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

09.01.2023 11:33

Капа до пода! Нека те Господ благослови

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

09.01.2023 11:35

Тог историјског 9.јануара 1992 године за те одлуке једино нису гласали Додик и Калинић а видим јуче на академији су централни ликови!Додик је био сам за Венс-Овенов план који није предвиђао Републику Српску,а 1993 је одузет му је мандат због сарадње и колаборације са непријатељем и других радњ уперених против РС и ВРС,а Калинић је конвертит и и нпр. 1996 год на Сокоцу у цркви учили га да се прекрсти,јуче видим и низ других који су међу првима аникада у рату нису били нигдје,осим што су познати по профитерству и дезертерству!Многе "прваке " из тог времена знамо као предратне лопове и једина опција и спас од робије био је рат,а када је почео побјегли ссу ,дезерзирали и профитирали... Ипак они ће бити и јесу прошлост и брука, Република Српска је вјечна!СРЕЋАН РОЂЕНДАН! у име свих оних који су је часно стварали и бранили.фд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре 55

09.01.2023 12:46

Све тачно од ријеци до ријеци тај Калниц незна о рату ништа читав живот на грбаци народа у у цркву није ишао прије рата а тек о крштењу да неприцамо од таквих у првим редовима немозес прици јад биједа...

Name

Биљана

09.01.2023 11:39

Градоначелнике Љубиша, све си у праву, једино је изостало честитање поштеним ствараоцима Републике Србске. Ал не замхерим ти јер знамо какав ЛИНЧ ОВА ВЛАСТ ЧИНИ НАД ТОБОМ. АЛ ДАЛ СЕ МОЖЕОРГАНИЗОВАТИ И ОТИЋИ НА ПРОТЕСТЕ У ТРЕБИЊЕ 11. ДА СЕ СПАШАВА ОВО МАЛО ШТО ЈЕ ОСТАЛО СРБСКОГ КАПИТАЛА. ТО БИ БИЛО ДОБРО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

09.01.2023 11:47

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

09.01.2023 12:09

Срецан ти родјендан Републико Српска! Сваки србин слави данас један од највазнијих датума српске историје. Да си нам вјецна???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Такоје

09.01.2023 12:12

Свака му је на мјесту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радоје

09.01.2023 12:13

Свака му је на мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софија

09.01.2023 12:18

Свака цаст,понос Семберије и Мајевице,понос Републике Српске сто јос увјек постоје овакви људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган ст

09.01.2023 13:05

Нема прастања..или секта.или ми

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили

09.01.2023 14:26

Читам, а сузе саме теку, због истине коју овај ЧОВЈЕК говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

09.01.2023 14:34

Мој Петровићу часни и поштени човјече. Након тридесет година влада моћ,папци ,папчине ,никакви људи најгори људи од свих људи.Та моћ је новац.Морамо знати да новац заборавља све па и најмилије.Нема нам помоћи. До народа је.Његове шутње и немоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

09.01.2023 15:55

Поштовање и свака част на тексту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.01.2023 18:35

Свака ти цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господин Тоцило

09.01.2023 20:30

Све ће бити добро док га не купи Милокрад и Нешковић..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јањарац

09.01.2023 22:36

Добро збори нацелник,неко веце наруцивала се пјесма Босно моја јабуко у цвијету.Сутра кад се заврси бал вамира 10-15 хиљада из РС право у федерацију хљеб да зарадјују. Бог Вам дао како сте и заслузили ниста висе ниста мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

10.01.2023 06:33

Постовани Градонацелнице Свака ријец тије Његосева Из дусе изговорена и истином Прекривена ,истина и Правда многима је Велики трн у оку вец 27 Година и немогу да га остране из ока јер је пуно за боден У њихов о око ,које само види трулез,криминал ,плацку ,национализам Безакоње у коме је та хорда снобова огрезла вец 27 Година и немозе назад Без хапсења и затварања до зивота и стосу отели и оплацкали од народа дасе врати народу то је једини пут слободе народу другога нема ,или нестанак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

12.01.2023 12:12

Републику Српску је вољом полуписменог народа присвојио један цовјек. На власт је досао на НАТО тенковима, а данас је проруски цовјек. Сто се тице тунела он вриједи само за вецину народа, а за тог цовјека и његову дјецу, пријатеље и кумове, Република Српска је рај на земљи, а тунел и не виде. Да ли то српски народ заслузује? Заслузује, јер је својим гласом избрао за себе тунел, а за њега будзет, као да је енглеска краљица. И треба да се исељава народ и да црнци за Нијемце, а сва богатства треба да остави њему и његовима. Кога брига сто данас у Српској зиви 700.000 људи, јер це се и то стање за пар година промијенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана Дјуреиновиц 388гмаил.цом

13.01.2023 06:13

Љубиша Петровић потиче из честите домаћинске куће , сада је доктор који се није лактао да би с власти дохватио већ да би своме народу , у тешкој економској кризи, помагао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

14.01.2023 00:13

По ко зна који пут драги наш Љубиша показујеш чојство. Ово твоје обраћање Српској је доказ да имаш срце и памет. То је бар мало наде и свјетлости у држави која се зове по њеним ствараоцима Бурлеска. Твоја , наша и те нестале младости коју Ти помињеш је СРПСКА.

ОДГОВОРИТЕ