Ево које холивудске звијезде данас прослављају Божић

Божићне празнике на Западу познати углавном прослављају у децембру, уочи Нове године, али неке личности овај празник славе 7. јануара.

Свијет 07.01.2023 | 15:25
Ево које холивудске звијезде данас прослављају Божић

Неки од њих су одгајани у складу са православном традицијом, док су са друге стране неки одлучили да прихвате ове обичаје захваљујући својим партнерима, који су православне вероисповести. Тако неки познати славе два Божића, како би испоштовали обе традиције, а ми вам у наставку откривамо ко све од познатих слави Божић 7. 

Џенифер Анистон

фото: Мицхаел Тран

Отац славне холивудске глумице рођен је у Грчкој, тачније на Криту, те је своју ћерку васпитавао у духу православља. Лепа глумица Божић слави 7. јануара уз све обичаје које налаже православна вера. Осим тога, познато је и да Џенифер често даје прилоге црквама под окриљем Васељенске патријаршије.

Бастијан Швајнштајгер

фото: Инстаграм

Бивши немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер почео је да прославља православни Божић након што је ступио у брак са српском тенисерком Аном Ивановић. У њиховом дому поштују се оба Божића .

- Ми имамо среће, а и наши дечаци имају среће што славимо два Божића, с тим што само за један добијају поклоне (смех) - рекла је недавно Ана у интервјуу за Курир.

Ким Кардашијан

фото: БАЦКГРИД / Бацкгрид УК / Профимедиа

Најпознатија старлета на свету има Јерменске корене, захваљујући оцу Роберту. Старлета често с поносом истиче своје јерменско порекло, а љубав и поштовање које је осећала према оцу Роберту нису се умањили ни када је он преминуо. Из тог разлога, она због деце и супруга слави Божић 25. децембра, али и 7. јануара.

Адријана Лима

фото: Мицкаел Цхавет / Зума Пресс / Профимедиа

Манекенка и Викторијин анђео Адријана Лима годинама је била у браку са српским кошаркашем Марком Јарићем, са којим има фдве ћерке. Манекена је тада прихватила да слави два Божића, а ту традицију наставила је да поштује и након развода, те сваке године на друштвеним мрежама дели честитку за Божић, а неколико пута је то урадила и на српском језику.

Кристијан Бејл

фото: Ројтерс

Славни глумац Кристијан Бејл је примио православну веру након женидбе са Сандра Сиби Блажић, манекенком спрског порекла. Њени родитељи су још шездесетих година прошлог века отишли у Америку, а у њиховом дому се и дан данас практикују сви наши обичаји.

Том Хенкс

фото: Принтсцреен YоуТубе

Том Хенкс је своју веру такође подредио љубави, па је улазећи у свој други брак, са глумицом Ритом Вилсон, примио православље. Њен отац је из Бугарске, а мајка грчко-албанског порекла.

Стана Катић

фото: Профимедиа

Канадска глумица српског порекла Стана Катић прославила се улогом у серији Цастле, била Бондова девојка, снимала с великим именима Холивуда. Глумица је наставила да поштује традију и своје порекло, те Божић увек прославља 7. јануара са породицом.

Тина Феј

Цоуртесy Емилио Мадрид-Кусер/НБЦ

Елизабет Стаматина Феј америчка је глумица, комичарка, сценаристкиња и продуценткиња. Светску славу стекла је као чланица глумачке поставе скеч-комедије Уживо суботом увече у периоду од 1998. до 2006, а затим и као креаторка и главна глумица у ситкому Телевизијска посла.

Такође је позната по улогама у филмовима Опасне девојке (2004), Бејби мама (2008), Ноћ за памћење (2010), Пријемни (2013) и Мапетовци: Најтраженији (2014). Позната комичарка и глумица вуче православне корене захваљујући мајци која је Гркиња.

Репер Викенд

фото: Профимедиа

Чувеног певача Викенда одгајале су мајка и бака након развода родитеља. А једном приликом је истакао да је као дете често ишао са баком на служења при Етиопијској ПРавославној Теwахедо цркви.

Мила Јововић

фото: Ројтерс

Милица Богдановна Јововић је рођена у Кијеву, од мајке Галине Логинове, некадашње руске глумице, и Богдана Јововића, српског доктора. Мила је и своју ћерку крстила у Руској православној цркви у Лос Анђелесу.

Нина Добрев

Јим Спеллман/Геттy Имагес

Звезда серије "Вампирских дневника" православне је верописповести. Њен отац пореклом је из Бугарске, а мајка из Грчке. Глумица је и након пресељења у Канаду, наставила да поштује обичаје.

Џонатан Џексон

фото: Схуттерстоцк

Глумац који је пет пут пута добио награду Еми, а најпознатији је по улози Лакија Спенсера у серији "Општа болница" ("Генерал хоспитал") прешао је у православље 2012. године, док је прије тога био протестант.

Када је примио једну од Еми награда захвалио се и монасима на Светој гори који се непрестано моле за спас свијета.

- Толико тога ме је привукло православљу. Почело је са читањем о хришћанској историји. Тада сам разумио да је, све до Христа и апостола, православна вјера остала иста током цијелих 2000 година, што ме је импресионирало, али и дотакло моје срце. Такође молитве, литургија, химне, животи светаца, све те ствари ствари су ми биле прелијепе. Схватио сам да нема другог мјеста на коме желим да будем. Прије тога сам био протестант. Цијела моја породица, хвала Богу, крстила се 2012. године - рекао је он једном приликом.

Наоми Кембел

фото: Профимедиа

Пре неколико година кружиле су гласине да ће манекенка Наоми Кембел усвојити православље због свог тадашњег партнера, руског милијардера Владислава Доронина. Њихова веза се завршила јако ружно - на суду.

Наоми, која је била заштитно лице Владиславове компаније за некретнине, почела је да излази са тајкуном, којег зову и "руски Доналд Трамп“, након што га је упознала на Филмском фестивалу у Кану.

То се догодило 2008. године, а тада се Владислав разводио од своје тадашње супруге Екатерине, с којом је био у браку од 1988. године.

Медији су писали да је Наоми узрок за крах брака, међутим наводно су Владислав и Екатарина већ били раздвојени 10 година пре његове везе са супермоделом.

(Курир/ фото: телеграпх.цо.ук)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Хххмммм

07.01.2023 14:49

Зар Грци не славе 25.12???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оба су

07.01.2023 15:26

25 децембра, само што су различити календари. Данас 7. Јануара је 25. Децембар по јулијанском календару.

Name

Ре Оба су

07.01.2023 17:53

Толико и ја знам ???? ево да појасним питање, зар Грци не славе 25. Децембра по Грегоријанском календару? ?

Name

Ре оба су

07.01.2023 20:30

Грци сада славе 25.12.

Name

Фвисион

07.01.2023 14:50

А сваке године исти цланак.... ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једнакост свију!

07.01.2023 15:26

Фино је славити и најести се али и бити цовје у правом смислу. Не чинити зло никоме и не убијати посебно недужне сад за сад украинце. Бог је један за све. А глума је глума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.01.2023 16:19

Види нешто,лијепо је то што си хуман, али ипак, ти би требао бити забринут за Палестинце и Сиријце, Израел их развали, Саудици сатраше Јемен, а ти запео за Украјину, нису они једини који страдавају, само што вас "забринуте" ово друго не интересује, ваша мржња према Русији надјачава љубав према Украјини, тако, да је Русија напала Сјеверну Кореју, ви би навијали на кратког дебељка !

Name

Недужна сва дјеца!

07.01.2023 18:59

Наравно страдају дјеца свугдје не овисно гдје су. Они нису криви за убијања и ратове и нису ником зло нанијели. Тузно за сву ту дјецу која страдају недужна.

Name

"добро дјело"

07.01.2023 15:41

Је исто и напад на Украјину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

07.01.2023 16:12

Можда и није, али зато, напад на Палестину, Сирију, Афганистан, Јемен, Ирак, Либију, Србију, Хаити, Гранаду, Панаму,Никарагву, Вијетнам, Салвадор,.... , предпостављам да су по теби то добра дјела !