Патријарх Порфирије поменуо дјечаке рањене на Косову

Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је на божићној литургији у Храму Светог Саве у Београду да је мир ултимативна вриједност и да је потребно посебно се молити за мир на Косову и Метохији, као и да зло, које се догодило у Штрпцу - напад на двојицу српских дјечака - не помути радост Божића.

Србија 07.01.2023 | 10:34
Патријарх Порфирије поменуо дјечаке рањене на Косову

Патријарх Порфирије пожелио је да Бог да снаге рањеним дјечацима, њиховим сродницима и свим Србима на Косову и Метохији.

 – Данашњу радост помутила је несрећа, неко је пуцао у двојицу младих људи, Милоша и Стефана из Штрпца. Нека да Бог да зло које их је снашло не помути радост ове ноћи доласка Христовог међу нас. Нека им да снаге, њима и њиховим сродницима, нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији, али и свима на Косову и Метохији – мир који је ултимативна вриједност – поручио је патријарх Порфирије у бесједи.

На литургији коју је у поноћ у Храму Светог Саве служио патријарх српски Порфирије, саслуживали су епископ хвостански Алексеј и липљански Доситеј, свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке.

Стефан (11) и Милош Стојановић (21) рањени су јуче из ватреног оружја док су се враћали из сјече Бадњака у селу Готовуша код Штрпца.

На њих је пуцао Албанац, припадник Косовске безбједносне службе, који је након тога ухапшен.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хаха

07.01.2023 16:37

пали црвени комби

ОДГОВОРИТЕ