Коментар: Америчко ограничење уласка путницима из Кине политичка фарса

САД су поставиле ограничења уласка против путника из Кине од 5. јануара, а за разлог су навели то да „вирус у Кини може мутирати у нове варијанте и потом се пренети по свету”.

Свијет 06.01.2023 | 13:46
Коментар: Америчко ограничење уласка путницима из Кине политичка фарса

Међутим, према тренутној анализи вируса, варијанта БА 5, која је најдоминантнија у Кини је већ била присутна у САД-у пре неколико месеца.

Најновија варијанта XББ 1.5 ,која је недавно откривена, у Шангају и Хангџоуу је тренутно најчешћа варијанта у САД-у.

Кина је жртва глобалне епидемије, док САД игноришу чињенице и науку, чиме ова ограничење не представљају ништа друго већ политичку фарсу.

Према подацима Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), варијанте коронавируса у САД-у се стално ажурирају.

Од јула до октобра прошле године, БА. 5 је био главна варијанта вируса у САД-у, БQ 1 и БQ 1.1 у новембру и XББ. 1.5 у децембру. ЦДЦ такође процењује да је XББ 1.5 изазвао око 75 одсто нових случајева на североистоку САД-а.

Нове варијанте коронавируса и даље се појављују свуда, како епидемија и даље траје широм света. Стога усвајање посебних ограничења уласка против путника из Кине нема научну основу и непотребно је.

САД, где има највише варијанти вируса САРС-ков 2, су поставиле ограничења уласка против друге земље, што је очевидна политичка манипулација.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

$

06.01.2023 12:55

Ма ви сте постали највећи извор заразе треба вас стрпат у карантин на дуже стазе да се свијет опорави од ваших марифетлука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јел могуће

06.01.2023 13:45

Да земља која је објавила људска права и најстарију демократију има да иста та права крши, а управо је оптужује земља која уопште не поштује та права и диктатура влада у њој?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

06.01.2023 13:53

У праву су САД, Кину и Русију треба покорити. Не могу само они користити своја природна и друга богатства и невиним народима подметати своје вирусе. Право на природна богатства има само демократски запад на челу са САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

06.01.2023 14:35

У потпуности се слажем са вама, Русија и Кина то не знају да троше, како би то прштало од посла, да западне корпорације уђу тамо ! За 50 година,свега би нестало, после неби било разлога за ратове, куд ћеш боље !