Возачи опрез због поледице у вишим предјелима

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија по сувом и мјестимично влажном коловозу, поледица је могућа у вишим предјелима и преко планинских превоја, а магла мјестимично смањује видљивост у котлинама, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Република Српска 05.01.2023 | 08:02
Возачи опрез због поледице у вишим предјелима

Могући су и одрони на дионицама у усјецима.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном траком, због клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

И на регионалном путу Укрина-Горња Вијака се због активираних клизишта саобраћа једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик -Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила преусмјеравају се преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Ова забрана се не односи на возила Рудника и Термоелектране "Угљевик".

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Режим саобраћаја измијењен је због рехабилитације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе изнад 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Густа магла у јутарњим часовима смањује видљивост на појединим дионицама уз ријеке Босну, Врбас, Лашву и Спречу, као и на путевима Гламоч-Млиништа, Прозор-Јабланица-Коњиц, Кључ-Сански Мост и Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, те у дијелу Кантона Сарајево.

За данас је најављен наставак радова на постављању одбојне заштитне ограде у Зеници /код петље Блатуша/, због чега ће се од 8.00 до 16.00 часова саобраћај одвијати успорено.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На граничном прелазу Велика Кладуша појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

(Срна   Фото: Архив)

Коментари / 0

Оставите коментар